Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотели на юг очакват добра заетост през септември

Цените с около 20% надолу от тези в пик сезона

| обновено на 01.09.22 в 08:45

Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през септември. Резервациите са предплатени, а в бранша се надяват на хубаво време. Почивката е с около 20% по-евтина от цените в пиковия сезон. 

90% българи, останалите румънци, поляци и унгарци са гостували това лято в хотела в Обзор, чиито мениджър е Елена Груева. Резервации имат поне до средата на септември.

Очакваме сезонът да продължи, естествено не на 100% заетост на базите, но се надяваме на хубаво време, спокойно море и поне до 10-15 септември да има добра заетост на базите. Резервациите са предплатени, но всичко зависи от това колко стабилно ще бъде и времето“ 

Цените през септември там ще са с около 20% по-ниски спрямо тези в пик сезона. В Приморско също чакат още летовници, казва кметът Димитър Германов.  

Тази година хотелите, които предлагат услугата ол-инклузив имат по-висока запълняемост, което показва, че хората се преориентират при една такава нестабилна финансова среда там, където всичко им е осигурено“

Хотелиери определят сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа нестабилност, ковид. Според Елена Груева с промоции и акции цените на нощувките това лято са били с не повече от 10-12% по-високи от миналата година, докато разходите на хотелиерите са три пъти повече. Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни.

Повече чуйте в прикачения файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Царево и министърът на туризма посетиха къмпинги по Южното Черноморие

В рамките на обиколката си по Южното Черноморие министърът на туризма  Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се..

публикувано на 04.06.24 в 17:53

Кметът на Царево и министърът на туризма на обход в морската община

Кметът на Царево Марин Киров посрещна министъра на туризма Евтим Милошев в общинския музей. Това посещение подчертава усилията за насърчаване на културния туризъм и опазване на богатото наследство на града, коментира Киров.  По време на посещението си в музея министърът и кметът разгледаха ключови експонати, представящи исторически артефакти и културни..

публикувано на 03.06.24 в 19:33

Кметът на Созопол представи приоритетите за курорта пред министъра на туризма

Приоритетите за Южното Черноморие обсъдиха министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.  За Созопол е важно да развива туристически продукт извън сезона, подчерта кметът Янакиев. Той представи новата инициатива на администрацията за месец на културата през септември и  фестивала „О, солената риба“ през..

публикувано на 02.06.24 в 21:35

Министърът на туризма Евтим Милошев на визита по Южното Черноморие и Странджа

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети днес Южното Черноморие и Странджа, съобщават от Асоциация "Рафаел - инфо, култура и туризъм", по чиято покана е визитата. Програмата на посещението му започва от Созопол и ще продължи през южните морски курорти Приморско, Китен и Царево, а вечерта на 3 юни ще посети нестинарските игри в село..

публикувано на 02.06.24 в 08:31

Община Поморие е готова за туристическия сезон

Община Поморие в готова за летния сезон, приключват основните ремонти, които протичат по улиците „Княз Борис“ и „Мусала“. Това посочи зам.-кметът Янчо Илиев в открито студио на БНР Бургас в Поморие. "Там се привършва един светофар, който ще допринесе за сигурността на движението, за пешеходците. Приключва и пробивът, който е на ул."Европа" и..

публикувано на 01.06.24 в 15:47

Министърът на туризма ще посети Южното Черноморие и Странджа утре

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети Южното Черноморие и Странджа утре по инициатива на Асоциация "Рафаел - инфо, култура и туризъм", съобщават от организацията.  Програмата на посещението му започва от Созопол и ще продължи през южните морски курорти Приморско, Китен и Царево, а вечерта на 3 юни ще посети нестинарските игри в село Българи...

публикувано на 01.06.24 в 13:57

КЕВР утвърди: 8% по-скъп газ през юни

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за юни в размер на 59,55 лв. за мегаватчас без такси и налози. Повишението е на цената е с малко над 8% спрямо май, посочват от енергийния регулатор. "Независимо от повишаването на цената на природния газ с малко над 8% анализът  показва, че „Булгаргаз“ е осигурил благоприятна..

публикувано на 01.06.24 в 13:35