Вкус, продукти и подправки бяха трите основни критерия, по които жури и публика оцениха най-добрата рибена чорба. В традиционния за Фестивала на рибата и виното конкурс финалистите бяха петима-основно бургаски ресторанти. Единственият хоби готвач сред тях бе Елена Христова, която зае почетното второ място. На първо място се класира шеф Георги Маринов от името на популярно заведение на Морска гара, което за втори път печели приза в конкурса. Връчи го заместник-кметът с ресор „туризъм“ Диана Саватева.
„Винаги използваме черноморски риби-чернокоп, барбун, в тази има и калкан. Добавяме и малко екзотика -рагу от сьомга. Подправките са естествени“, издадоха от екипа на майстора.
Третото място бе присъдено на майстор Краси отново от бургаско заведение.
Тричленно жури оцени участниците. В състава му беше и певецът Коцето Калки, който сподели: „Търсех класическия вкус на рибена чорба-да е бистра, да изглежда по определен начин. Всички имаха предимства и недостатъци."
Певецът също участва с кулинарна демонстрация-приготви скариди пред публика, но ще се изяви и в основното си амплоа. От 18 часа ще излезе на сцената заедно с Мартина Табакова. В 19.45 започва концертът на група „Таралеща“, а финалът на вечерта от 21.30 часа е за „Акага“.
Ани и Илия Кузманови са семейство дипломирани агрономи от Пловдив. Те повече от 30 години участват със свои щанд на "Флора Бургас". Ани е на 80 г., а Илия на 85 години и предлагат голямо разнообразие от растения. Ако се спрете при тях те са готови да ви отговорят на всеки въпрос и да ви дадат професионален съвет за отглеждането на всяко едно..
Ботаническата градина на БАН участва на Флора 2025 с две тематични зони. В първата експонатите са предимно от медицински растения, а във втората - японски явори. Гостуващите специалисти разказват и за най-новата инициатива - плантация с три вида високотехнологичен чай от мащерка. " В изложбената ни част сме представили алое и агаве. Първите..
Алексей Николов е от Добрич и е майстор на бижута от рог. Артистичният му псевдоним е Алекс Николо. Казва, че се занимава с това от 33 години и това е целият му живот. Занаятчията показва на клиентите си натуралните пастелни цветове на рога и увлекателно разказва, затова как се правят бижута от него. Той, заедно с екипа си превръща..
Пясъчна скулптура на Анри Дюнан - основател на Червения кръст могат да видят посетителите на бургаския плаж . Нейни създатели са скулпторите номади Пол и Реми Хогарт. Поводът е годишнина от рождението на Дюнан на 8 май, който е и Международен ден на Черния кръст и Червения полумесец. Инициативата е съвместна с Младежката организация на..
12 напълно роботизирани сонди плуват в Черно море събирайки различна информация за Института по океанология към БАН. Виолета Слабакова от института обясни, че предаваните данни са общодостъпни. "Информацията, която събира Арго сондата е изключително полезна, защото ни дава прогнози въз основа на които може да вземем по-адекватни решения за Черно море...
Абитуриентски рокли и костюми от 60-те години на миналия век до съвременни образци представиха учениците от новозагорското средно училище „Христо Ботев“ по повод юбилея на училището – 165 години Класно училище. Модното дефиле на учениците бе озаглавено „Разходка във времето“, а над 50 настоящи възпитаници минаха по червения килим пред..
Успехът в "Стани богат" е комбинация от знания и късмет. Това сподели пред БНР-Бургас секретарят на Община Созопол Янко Костадинов, който спечели 3 000 лева от шоуто. Той обяви, че ще дари част от сумата за благотворителна кауза. Без да се замисли той знаеше, че Шошони, Кроу и Юта са индианиски племена, а комиксовият герой, който не носи..
Пясъчна скулптура на Анри Дюнан - основател на Червения кръст могат да видят посетителите на бургаския плаж . Нейни създатели са скулпторите номади Пол..
Ани и Илия Кузманови са семейство дипломирани агрономи от Пловдив. Те повече от 30 години участват със свои щанд на "Флора Бургас". Ани е на 80 г., а..
Ботаническата градина на БАН участва на Флора 2025 с две тематични зони. В първата експонатите са предимно от медицински растения, а във втората -..