Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас при разчистване на клони след бурята:

Майка твърди, че полицай ударил детето ѝ, започва проверка

Областната дирекция на полицията в Бургас започна вътрешна проверка срещу полицейски служител заради инцидент с дете. Ралица Русева - майката на пострадалото дете в пост в социалните мрежи е написала, че полицаят е ударил два шамара без причина на нейния син, докато той участвал в акция по разчистването на паднали клони в градинка.

Ралица Русева и внесла жалба в бургаската полиция срещу полицейския служител. По думите ѝ той е помислил, че група седмокласници, които събирали паднали клони са наранили неговия син. Без да губи време полицаят напада децата и започва да удря шамари. Сред пострадалите деца е синът на Ралица Русева, който попитал майка си как така полицаят, който трябва да ни пази, ни бие. Сега, ако бъде доказана вината на полицейския служител, той може да получи дисциплинарно наказание, заяви директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов:

 "Незабавно разпоредих извършване на проверка от служителите на Областната дирекция. Доколкото имам първоначална информация, става въпрос за ударен шамар или шамари от страна на полицейски служител на едно от децата по повод пострадало негово дете. Точната фактическа обстановка много бързо ще се изясни, в рамките на няколко дни, след като служителите се срещнат с потърпевшите, има и установени вече свидетели. И на база проверката ще се вземе отношение към служителя на МВР". 


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП задържаха близо 500 ценности в област Бургас (ГАЛЕРИЯ)

Служители на ГДБОП задържаха близо 500 ценности в рамките на международната операция „Пандора“.  Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с търсене, държане и трафик на културни ценности, е проведена вчера. Действията на антимафиоти от ГДБОП, подпомогнати от служители с РУ – Айтос, са осъществени под надзора на..

публикувано на 26.09.24 в 19:30

В "Кабиле" посрещнаха военният ни контингент от Косово

Военнослужещите от контингента, който през последните четири месеца участва в мисия на НАТО за поддържане на сигурността в Косово (KFOR), бяха посрещнати във войсковия район „Кабиле“ в Ямбол. На официалната церемония присъстваха служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и висши военни. Шест месеца продължи мисията на българската маневрена..

публикувано на 26.09.24 в 14:58
Община Царево - архив

Общинските съветници в Царево одобриха важни проекти

Два договора за енергийна ефективност е подписала Община Царево през тази година. Те са за основната сграда и за филиала на детска градина „Ален мак“, както и за противопожарната служба в града. Общинският съвет в морската община одобри второто авансово плащане по въвеждането на част от мерките за енергийна ефективност и изграждане на..

публикувано на 26.09.24 в 14:44

До дни ще са ясни резултатите от черната кутия на разбилия се самолет

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Резултатите от разчитането на..

публикувано на 26.09.24 в 13:52
Омар Аднан в съда

Продължава издирването на сирийските свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи

Продължава издирването на сирийските граждани, които са свидетели по делото за смъртта на двама бургаски полицаи, стана ясно по време на днешното съдебно заседание. Обвиняем за престъплението е сириецът с хуманитарен статут Омар Аднан. Случаят е от 25 август 2022 г., когато автобус с 47 нелегални мигранти  блъсна полицейска кола на кръговото..

публикувано на 26.09.24 в 13:46
Пликчета с марихуана.

Полицията задържа бургазлийка заради 10 грама марихуана в дома ѝ

Полицията в Бургас задържа жена заради притежанието на 10 грама марихуана. Служителите са намерили близо 30 свивки със сухата зелена тревна маса в дома на 51-годишната криминално проявена жена, който се намира на улица "Преображенска" в ж.к. "Меден рудник". Проверката е била извършена вчера около 15:20 ч.  Жената е задържана за 24 часа. Образувано е..

публикувано на 26.09.24 в 09:32

Двама съпрузи загинаха при тежък пътен инцидент в Бургас (обновена)

Тежък пътен инцидент с двама загинали стана на бургаската улица "Крайезерна" в 7:54 ч. близо до безмитната зона. Трима пешеходци - двама мъже и една жена от кв. "Долно Езерово" - вървели по улицата, когато двама от тях били премазани в паркиран ТИР от микробус. Той ги блъснал, след като водачът му свил рязко вдясно в опит да избегне сблъсък с друг..

публикувано на 26.09.24 в 08:57