Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Средец предстои реконструкция на улици и тротоари за 1,9 млн. лв

Започват и ремонти на четвъртокласната пътна мрежа в общината

Инж. Иван Жабов, кмет на община Средец

В Средец предстои реконструкция на улици и тротоари. Стойността на проекта е близо 1,9 млн лева, като общината ще кандидатства по програмата за развитие на селските райони, съобщи кметът инж. Иван Жабов. Пред подписване е и договор за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината.

„Там са включени няколко обекта, ремонт на пътя от Варовник до село Богданово, от главния път Средец – Елхово за Росеново, Пънчево, Сливово и Факия. Включени са и две села да отремонтираме пътна инфраструктара – това са Дюлево и Светлина“.

Очаква се финансиране, за да започне и рехабилитацията на уличната мрежа и тротоарите.

„Тя ще обхване улица „Иван Вазов“ в участъка от кръстовището с републиканския път до ул. „Васил Коларов“ и продължението на ул. „Максим Горки“ до околовръстния път към Елхово. Ще се кандидатства и за улиците „Стефан Караджа“, „Васил Петлешков“, „Панайот Волов“ и „Бузлуджа“, каза още кметът Иван Жабов.

Сградата на общината пък предстои да стане енергийно независима. Отново по проект на покрива й предстои да бъдат монтирани панели, с които тя ще се захранва енергийно. „Ако остава ел. енергия тя ще се продава“, посочва още инж. Жабов. 

Близо 85% от жителите на община Средец вече са снабдени с дърва за зимата, съобщават от общината. От тази седмица е включен още един допълнителен обект за добиване на дървесина. Надяваме се на хубаво време, няма място за притеснение сред местното население, посочват от администрацията. Дърва са доставени и до училищата и детските градини. Единствено предстои зареждане на средно училище “Св. Св. Кирил и Методий“ в Средец.  

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Царево: Държавата по най-бързия начин трябва да направи това, което направи за Перник

Кметът на община Царево Георги Лапчев очаква бърза намеса на държавата по казуса с обявеното частично бедствено положение в Бургаска област.  То касае общините Царево, Приморско, Созопол и Средец и е свързано с лошото състояние на пречиствателната станция на язовир Ясна Поляна.  Съоръжението към язовира е построено преди повече от 50 години. В..

публикувано на 09.12.22 в 08:28

Обявиха частично бедствено положение в Бургаска област във ВиК сектора

Да бъде обявено частично бедствено положение във ВиК сектора в област Бургас предложи Асоциацията по ВИК в региона на свое заседание днес. Според решение на Областния кризисен щаб то е в сила, считано от  16:00 часа на 8.12.2022 до 16:00 часа на 15.12.2022  г Причина за това стана представеният доклад от директора на ВиК-Бургас, според който..

обновено на 09.12.22 в 08:24

Почитаме света Анна – покровителка на майчинството

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род.  Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца въпреки своя праведен и скромен живот. Анна и Йоаким постоянно отправяли молитви към Бог да ги дари с рожба. Един ден Ангел Господен се явил пред..

публикувано на 09.12.22 в 08:15

платена публикация
Самозалепващи тапети и винилови настилки – два актуални тренда в интериорния дизайн

Двата най-популярни материала в интериорния дизайн в момента са самозалепващите тапети и виниловите подови настилки. Можем да ги видим както в жилищните, така и в търговските помещения. На какво се дължи огромната им популярност и кои са техните предимства – на тези въпроси ще потърсим отговор в следващите редове. Какво представляват..

публикувано на 09.12.22 в 07:00

Почти всички населени места в Созопол са снабдени с дърва

Почти напълно е задоволено населението в община Созопол с дърва за огрев. Това посочи по време на сесията на местния парламент кметът Тихомир Янакиев. „Има заявени 18 092 куб.м. дърва, от които са извозени 17 864 куб.м. като в почти всички населени места са задоволени нуждите от дърва. Има 300 куб.м., които колкото и да е парадоксално, още..

публикувано на 08.12.22 в 16:17

В новия енергиен офис в Бургас се приемат заявления за саниране

Енергиен офис отвори врати в Бургас.Той се намира в сградата на НХК и ще бъде отворен за граждани, които се интересуват от програмата за енергийна ефективност и алтернативните източници на енергия. Звеното  е изградено по европейски проект, обясни зам.- кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Целта е да бъдат улеснени максимално гражданите,..

публикувано на 08.12.22 в 13:48

Ловци притеснени заради наплива на мигранти

Ловци засичат мигранти при почти всеки излет в гората , съобщават от ловни дружинки в Бургаско. Групите от нелегални чужденци частично влияят на отстрела на дивеча, а рискът от инциденти е значително повишен. „Мигранти има доста. Почти всяка седмица намират групи дружинките. И ние няколко пъти на пусии засичахме, между кучетата излизат..

публикувано на 08.12.22 в 10:50