Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Седмица след бурята част от кв "Черно море" продължава да е без ток

Снимка: Васил Найденов, Фейсбук


Седмица след силният вятър в Бургас 7-8 семейства от улица "Атанас Буров" в кв. "Черно море" живеят без електричество. За ситуацията алармира в социалната мрежа един от тях - Васил Найденов, който живее на номер 160 на улицата. Пред БНР-Бургас той каза, че от електроразпределителното дружеството не дават ясен и категоричен отговор, кога захранването ще бъде възстановено.

„Много трудно се живее без ток. Сметките иначе са ни платени. Не може да се изкъпем. Всеки ден се обаждаме на дружеството, а съседа ми се свърза и с адвокат.  От време на време идват техниците и си тръгват , а с ел. инсталацията всичко е наред", разказа 70-годишният Найденов.

Улицата се намира в западния край на кв. "Черно море" и реално проблемът засяга приютът ANIMAL SOS-BURGAS, 3 ферми, фирми и частни къщи. 

БНР-Бургас се свърза с ЕВН. От там информираха, че не са уведомени за авария от въпросния район. 

По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Царево: Държавата по най-бързия начин трябва да направи това, което направи за Перник

Кметът на община Царево Георги Лапчев очаква бърза намеса на държавата по казуса с обявеното частично бедствено положение в Бургаска област.  То касае общините Царево, Приморско, Созопол и Средец и е свързано с лошото състояние на пречиствателната станция на язовир Ясна Поляна.  Съоръжението към язовира е построено преди повече от 50 години. В..

публикувано на 09.12.22 в 08:28

Обявиха частично бедствено положение в Бургаска област във ВиК сектора

Да бъде обявено частично бедствено положение във ВиК сектора в област Бургас предложи Асоциацията по ВИК в региона на свое заседание днес. Според решение на Областния кризисен щаб то е в сила, считано от  16:00 часа на 8.12.2022 до 16:00 часа на 15.12.2022  г Причина за това стана представеният доклад от директора на ВиК-Бургас, според който..

обновено на 09.12.22 в 08:24

Почитаме света Анна – покровителка на майчинството

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род.  Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца въпреки своя праведен и скромен живот. Анна и Йоаким постоянно отправяли молитви към Бог да ги дари с рожба. Един ден Ангел Господен се явил пред..

публикувано на 09.12.22 в 08:15

платена публикация
Самозалепващи тапети и винилови настилки – два актуални тренда в интериорния дизайн

Двата най-популярни материала в интериорния дизайн в момента са самозалепващите тапети и виниловите подови настилки. Можем да ги видим както в жилищните, така и в търговските помещения. На какво се дължи огромната им популярност и кои са техните предимства – на тези въпроси ще потърсим отговор в следващите редове. Какво представляват..

публикувано на 09.12.22 в 07:00

Почти всички населени места в Созопол са снабдени с дърва

Почти напълно е задоволено населението в община Созопол с дърва за огрев. Това посочи по време на сесията на местния парламент кметът Тихомир Янакиев. „Има заявени 18 092 куб.м. дърва, от които са извозени 17 864 куб.м. като в почти всички населени места са задоволени нуждите от дърва. Има 300 куб.м., които колкото и да е парадоксално, още..

публикувано на 08.12.22 в 16:17

В новия енергиен офис в Бургас се приемат заявления за саниране

Енергиен офис отвори врати в Бургас.Той се намира в сградата на НХК и ще бъде отворен за граждани, които се интересуват от програмата за енергийна ефективност и алтернативните източници на енергия. Звеното  е изградено по европейски проект, обясни зам.- кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Целта е да бъдат улеснени максимално гражданите,..

публикувано на 08.12.22 в 13:48

Ловци притеснени заради наплива на мигранти

Ловци засичат мигранти при почти всеки излет в гората , съобщават от ловни дружинки в Бургаско. Групите от нелегални чужденци частично влияят на отстрела на дивеча, а рискът от инциденти е значително повишен. „Мигранти има доста. Почти всяка седмица намират групи дружинките. И ние няколко пъти на пусии засичахме, между кучетата излизат..

публикувано на 08.12.22 в 10:50