Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Мама Севда и 11 - годишната Никол правят натурални сапунчета с кауза

Севда е с множествена склероза, а Никол с Диабет тип 1


ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Севда Андреева е майка от София. Тя е с множествена склероза, а дъщеричката й Никол, на 11 години е с диабет тип 1. Двете изработват 100% натурални сапуни със зехтин, кокосово масло и натурални продукти, без аромат.

Севда е слънчев, усмихнат и позитивен човек, въпреки че заради болестта си е в инвалидна количка. Тя говори с голяма любов за дъщеря си и я нарича своя сила:

„Живеем си дружно и отговорно! Никол ме мотивира, че всеки ден има смисъл, че трябва да се усмихнеш на утрото, нищо колко много те е боляло през нощта. След като си се събудил, значи има на какво да се усмихнеш и на какво да се зарадваш! Николче е прекрасна, много ми помага, отговорна е, наложи й се бързо да порасне! Изключително съм горна и спокойна, защото тя знае колко е важно да се следи, заради заболяването си и не си позволява чисто по детски своеволия, а следва режима и нужния ритъм!“


Севда попада в групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ първоначално като клиент и разказва, че  с огромно възхищение е разглеждала това, което майките изработват и предлагат. С Никол решават, че могат да опитат да правят сапунчета. Гледат клипчета в интернет и така започват новото си начинание:

„Сега предлагаме 9 вида, но подготвяме и нови аромати за Коледа. Сапуните ни са ръчно приготвени, натурални, зрели са 6 седмици, тежат около 60 грама и са със 100% Зехтин, Бяла хума, Черна хума, Активен въглен, Кафе, Жълта хума,Сиво-зелена хума и др. Във всяко едно влагаме и любов! Много е важно човекът да си намери сапунчето и обратното, тогава съм сигурна, че крайния резултат ще бъде чудесен. Винаги съм на линия за консултация, за да обсъдим случая и стигнем до желания ефект. Изключително сме щастливи от обратната връзка с клиентите, които споделят, че много са ги харесали и те са им помогнали за разрешаване на здравословен проблем като косопад, суха кожа, акне и др!“


Севда разказва, че фейсбук групата "Купи подарък" много й помага да се чувства полезна, значима и щастлива, че с труда си може да радва и други хора:

"Групата е прекрасна, дава възможност да бъдем себе си, въпреки товара, които носим, а това прави мен още по-силна, по-благодарна и по-щастлива! Майките са невероятно, титанично силни и любящи, грижовността им е свръхчовешка и се подхранва само от любовта към децата! А те ни зареждат със силата, усмивките си и пламъчето на желанието и волята в очите си! Нека продължим да бъдем Човечни и да си помагаме, така света ще стане едно по-добро място за живеене! Нека бъдем здрави в телата си и по-чисти в душите си !!! 

Повече може да видите  и във фейсбук страничката им – „Сапунче от Севда и Никол“: 

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стела Динева и дъщеря й Ива правят "весели" обици

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 04.12.22 в 17:30

Грейнаха коледните светлини в Царево (ГАЛЕРИЯ)

С много празнично настроение в Царево дадоха началото на най-светлите празници.  За запалването на коледните светлини площадът на морското градче се изпълни с много деца, родители и гости.  В празничната програма участваха група "Дивинитас" със своето огнено шоу и децата от ДГ  ,, Ален мак" , които изпълниха коледни песнички и..

публикувано на 04.12.22 в 08:12

Сити и здрави – ако се храним по Зоната

Основната цел на храненето по Зоната е здравословният начин на живот и регулирането на хормоните. Това каза за БНР-Бургас Катина Герова, един от посланиците на хранителния режим и създател на сайта www.kakvodaqm.bg. Зоната не е диета, с която да свалим няколко килограма, това е начин на хранене, който „подрежда“ хормоните в тялото:..

публикувано на 03.12.22 в 14:29

Храненето по Зоната - в "Радио-айляк" днес

Празниците са време, в което сме низвергнали кантара в някой ъгъл на стаята и обличаме по-широки дрехи, с мотив, че са удобни. Празниците са време, което българинът е свързал с похапване над обичайното. Но… С идването на новата година и с доизяждането и на последните количества руска салата идва суровото време за равносметка. То е свързано..

публикувано на 02.12.22 в 11:05

Откриват ледена пързалка в Сливен

Коледно-новогодишните атракции в Сливен за малки и големи започват от днес. Началото ще бъде дадено с официалното откриване на ледената пързалка до Изложбена зала „Сирак Скитник“ от 18 ч. В леденото шоу ще участват фигуристи от Клуб по фигурно пързаляне – София. Днешните атракции предвиждат и откриване на „Книголандия“ – детска библиотека..

публикувано на 02.12.22 в 08:34

Бахтишен Джуджева, майката със златно сърце, която шие коледни покривки

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 27.11.22 в 17:40

Андрея Мирчев - тенор, кулинар и младеж с реалистични мечти

Тенорът Андрея Мирчев и от Пловдив. Израснал е в семейство на дългогодишни артисти в местната Държавна опера.Като дете, майка му го е водила по репетиции, както се случва с всички деца на артисти. От петгодишен се докосва до магията на оперния театър.  Първото му професионално стъпване на сцената е на шест години, когато изпълнява..

публикувано на 27.11.22 в 14:00