Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общинските съветници в Камено против изграждането на парк за кремация

Общинските съветници в Камено гласуваха против изграждането на парк за кремация и урнополагане в града. Докладната записка бе подкрепена с пълно мнозинство на тридесет и четвъртото заседание на Общинския съвет в Камено.

Предложението е внесено от председателя Радослав Балтаджиев, като изразява мнението на целия местен парламент. На общинската сесия присъстваха членове на инициативния комитет, които са против въпросната инвестиция.


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските съветници решиха да се проучат възможни терени за гробище за домашни любимци

Общинската администрация на Бургас трябва  предостави за съгласуване с Областната дирекция по храните варианти на терени за обособяване на гробище за домашни любимци. Решението е на бургаските съветници. С него те дават възможност да се създаде зона и правила за загробване на животни. Зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска поясни: "Ние..

публикувано на 29.11.22 в 17:10

Трима души пострадаха в катастрофа между кола и катафалка (обновена)

Трима души са пострадали в катастрофа между катафалка и лек автомобил. Инцидентът е станал около 15:15 часа днес на изхода от автомагистрала Тракия в посока Бургас при ръкава за включване в пътя Ветрен - Бургас, каза за БНР Бургас говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. 25-годишният шофьор на автомобила и приятелката му са пострадали при..

публикувано на 29.11.22 в 16:30

"Булевард Демокрация" - на 29 ноември

Помните ли как приветствахме с възторженост новината, че купуваме медицински хеликоптери? Най-накрая. Ако не помните – така беше. Ако помните – не беше съвсем така. Защото едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем различно – да го направиш. Е, великата поръчка за закупуването им се сгромолясала и е прекратена, защото… парите не стигали...

публикувано на 29.11.22 в 15:01

Ще продължи почистването на нелегалните сметища в Странджа

Ще продължи почистването на нерегламентираните сметища образувани от големия мигрантски поток в Странджа планина. След като бяха събрани около 30 тона битови отпадъци от местността "Кална нива", сега предстои тяхното извозване, за да не плащат жителите на Малко Търново по-висока такса смет.  Над 30 тона отпадъци от мигранти бяха..

публикувано на 29.11.22 в 11:58

Общинският съвет в Бургас прие промени за движението с ел. тротинетки

С 37 гласа "за", 4-ма "въздържали се" и 1 "против" бяха одобрени промени в общинска наредба, с която се регламентира придвижването с електрически тротинетки.   Ще се извършва строг контрол на преминаващите през пешеходните зони, където карането е забранено. Бургаският общински съвет ще подеме инициатива за изменения на национално ниво на..

публикувано на 29.11.22 в 11:26

Ученик пострада в автобус на градския транспорт в Бургас

16-годишен ученик пострада в автобус на градския транспорт. Инцидентът е  станал тази сутрин по линия номер 11 в района на булевард „Демокрация“ след Трета поликлиника. Извикана е линейка и момчето е прегледано. На мястото има и полиция. Според пътници, свидетели на инцидента, в автобуса е било хлъзгаво заради дъжда, а пострадалият не се е..

публикувано на 29.11.22 в 09:55