Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Откриха новия корпус в бургаското училище „Св. св. Кирил и Методий“

Бургаското училище „Св. св. Кирил и Методий“ вече разполага с нов учебен корпус с физкултурен салон. Новата придобивка беше официално открита днес. Тя ще се ползва от над 1150 ученици, които се обучават в момента в най-старото бургаско училище.


Новата сграда е изградена изцяло с общински пари, като инвестицията е за близо милион и половина лева, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

"Това ще даде възможност на децата от начален етап да преминат всички на едносменен режим, а салона, който освободихме вече трябваше да се превърне в две класни стаи".


Най-доволни от физкултурния салон са учениците. Мажоретките от състава към училището вече ще имат достатъчно пространство, за да репетират своите танци.


"Специално нашето училище имаше голяма нужда от материална база, тъй като не стигат помещенията и процесът на обучение се осъществява доста трудно", сподели бащата на един от учениците и председател на обществения съвет Момчил Момчилов.


Новият корпус е на 2 етажа със застроена площ от 350 кв. м. и разполага с просторен физкултурен салон, асансьор, 2 мултифункционални зали и тераса с градина, която дава възможност и за класна дейност на открито. Корпусът е свързан с топла връзка към основната сграда на училището и има 2 самостоятелни входа към двора. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличиха 1500 изявени ученици от община Бургас

Рекорден брой са тази година най-успешните бургаски ученици, които бяха наградени на специална церемония. С призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси бяха отличени 1500 ученици. Награждаването на изявените деца по традиция се провежда в навечерието на празника на града – Никулден. Най-успешните и..

публикувано на 05.12.22 в 16:35

БСУ променя бакалавърските си програми в областта на икономиката

Близо 300 абсолвенти ще получат днес своите дипломи   в атриума на БСУ. В 10:00 часа  ще се състои тържествената церемония на Випуск 2022. Абсолвенти  от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми завършват. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната общност ще получат изявените студенти. През..

обновено на 05.12.22 в 12:00

240 000 лева очаква Университет „Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“

240 000 лева очаква Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“. Сумата е за извършени от ВУЗ-а ремонтни дейности по щети след бурята от септември. Висшето училище е инвестирало общо 290 000 лева, като 50 000 от тях се очаква да бъдат приведени от застраховател. Ректорът проф. д-р Магдалена Миткова пояснява: "Надяваме се да..

публикувано на 03.12.22 в 13:52

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати тържествено абсолвентите си

Студентите от Випуск 2022 на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в Бургас. Ректорът проф. Магдалена Миткова се обърна към тях: „Вие се постарахте много. Получихте образование на европейско ниво, носители сте на качествата, нужни за откривателства и движение напред. Вие държите в ръцете си..

публикувано на 02.12.22 в 16:03

Прокурори предадоха практически познанията на над 100 студенти

Прокурори от Апелативна прокуратура - Бургас предадоха практическите си познанията в различни сфери от наказателното право на над 100 студенти от Бургаски свободен университет Над 100 студенти от 2-ри до 5-ти курс в специалността „Право“ на Бургаския свободен университет  взеха участие в лекции и дискусии, свързани с различни престъпления от българския..

публикувано на 02.12.22 в 15:47

Тракийският университет ще отвори филиал в Царево през 2023 година

Тракийският университет ще отвори врати в Царево догодина. Бъдещо звено на учебното заведение ще предлага обучение на студенти по няколко направления, като акцент ще бъдат хуманната и ветеринарна медицина, обясни к метът Георги Лапчев. Филиалът ще се помещава в сградата на Българо-германския център. Тя е нова и има нужда само от малко..

публикувано на 02.12.22 в 12:25

Никулден ще е неучебен за всички ученици от Бургас

6 декември 2022 г. ще бъде неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на община Бургас. Това реши със своя заповед кметът Димитър Николов. Бургаският Никулден 2022 с двудневен концерт, традиционни ритуали и рибен курбан Децата са поканени да се включат в тържествата по случай празника на града. 

публикувано на 01.12.22 в 10:34