Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Работещите в ЦСПМ искат реално увеличение на заплатите, а не бонуси

Не ни устройват парите, които правителството отпусна за Центровете за спешна медицинска помощ в страната, каза председателят на бургаската  структура на КНСБ  Климентин Милчев. Това е бонус,  а не увеличение на заплатите, подчерта той:
"След първи януари ще ги спрат, това нещо се дават един вид да ни замажат очите.Лошото е, че молбите за напускане валят. Удържаме положението, защото сме дали срок на министерството до 10-ти октомври. Вярно , че няма редовно правителство и парламент, само че, това не го говорим от вчера.Проблемът е не само в Бургас, а е в цяла България.Навсякъде искат да напускат.
На нас ни дават някакви бонуси за работа с ковид, сега ни ги дават, при положение, че той беше спрян на първи юли, да бяха го продължили до първи януари."
Тепърва ще бъде обсъдено и решено какви да бъдат действията на спешните медици, дали и кога ще има протести.

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол откриха терапевтична стая за деца с аутизъм

В Комплекса за социални услуги в Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца със специфични образователни потребности.  Сензорно-моторната стая е изградена преди два месеца , като за обзавеждането са дарени 8000 лева от ямболския клуб "Инър Уийл". В нея се провежда терапия за деца със зрителни и слухови нарушения, както и такива с..

публикувано на 05.12.22 в 15:38

Организират безплатни прегледи с гинеколог в Бургас

Безплатни прегледи с д-р Ивон Ангелова – специалист акушерство, гинекология, фетална морфология и хистероскопията. Те ще се проведат днес в Бургас. Организатори на събитието са Национално Сдружение „Младежки Глас” и Диагностично консултативен център „Ел Масри", със съдействието на Община Бургас. Записване за прегледите се осъществява по еmail:..

обновено на 05.12.22 в 08:36

153 са новите случаи на коронавирус в страната

153 са новите случаи на коронавирус в България, показват данните в Единния информационен портал. Това са 4,84 процента от направените 3161 теста за изминалото денонощие. 10 са заразените за денонощие в област Бургас, двама в Сливен и Ямбол. В болница с COVID-19 са 368 души, като 43 от тях са в интензивно отделение. 5 души са починали заради..

публикувано на 02.12.22 в 07:18

Огнище на бруцелоза по едрите преживни животни в боляровско село

Огнище на бруцелоза по едрите преживни животни е открито в стопанство в село Крайново, община Болярово, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Шест от налични сто животни във фермата са заразени.  Предстои заразените животни да бъдат евтаназирани. От Агенцията по безопасност на храните уточняват, че това ще стане при..

публикувано на 01.12.22 в 13:54

Бургас ще отбележи Световния ден за борба със СПИН

Днешният световен ден за борба срещу СПИН  ще бъде отбелязан от Община Бургас, РЗИ-Бургас, БМЧК и Асоциацията на студентите медици  Екипи  ще проведат дискусии и беседи с раздаване на здравно-информационни материали и червени лентички на ученици в X, XI и XII клас с цел мотивиране за изследване и превенция. В лабораторията на PЗИ-Бургас и КАБКИС..

обновено на 01.12.22 в 09:02

Диабетната ретинопатия е лечима, но трябва да е установена навреме

Около 30% от диабетно-болните развиват диабетна ретинопатия. Това каза в предаването „Без направление“ офталмологът Свилен Мерсинков от МЦ „Оксиком“. Обичайно, ретинопатията, се развива след 5-ата, 10-ата година от заболяването, добави той и поясни: „Като цяло е сериозен проблем в днешно време, поради това, че голяма част от болните,..

публикувано на 30.11.22 в 13:46

Диабетната ретинопатия - в предаването "Без направление"

Зрението и възможните проблеми с него – върху това ще фокусираме в предаването „Без направление“. И конкретно – диабетната ретинопатия, възможното диагностициране и лечение.  Наш събеседник ще е офталмологът д-р Свилен Мерсинков.  От 11 до 12 - с вас ще сме Алекс Пенев и аз, Мариян Иванов

публикувано на 30.11.22 в 11:00