Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Анелия Николова изработва прекрасни аранжировки от сапунени цветя

Помагат й нейните 11- годишни тризнаци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Анелия Николова е майка на 11 - годишни тризнаци. Двете са момичета, Габи и Петя, а момчето е Константин със Синдром на Даун. Семейството живее в село Калипетрово, област Силистра.  Анелия се грижи за сина си и когато може изработва красиви аранжировки от сапунени цветя. 

"Коцето се развива много добре, до четвърти клас беше на индивидуална форма на обучение в общообразователно училище, в което аз го придружавах. След като приключеше учебния ден, аз  след това го водих при специалисти. Сега е 5 - ти клас в Центъра за обществена подкрепа в Силистра  и там с него продължават да работя логопеди и психолози. Ежедневието ни е като на всяко друго българско семейство. Съпругът ми ходи на работа, аз съм си в къщи и се грижа за децата от 2014 година."

Анелия разказа, че от миналата година участва в групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Първоначално е била само купувач и си е поръчвала разни неща за подаръци на свои познати и близки. След това решила, че може да опита и тя да прави нещо интересно. В началото започнала да предлага шишета декорирани с канап, след това опитала с ароматни сапунени цветя. Научила се от клипчета в Интернет, помогнала й със съвети и друга майка от групата, Гери Маврова, която също изработва такива аранжировки. 

"Влагам много старание и любов при направата, точна съм спрямо клиентите и спазвам сроковете, които съм обещала! Коректна съм към майките и клиентите и съм много щастлива, че мога да съм полезна за себе си и за семейството си!" 
повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стела Динева и дъщеря й Ива правят "весели" обици

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 04.12.22 в 17:30

Грейнаха коледните светлини в Царево (ГАЛЕРИЯ)

С много празнично настроение в Царево дадоха началото на най-светлите празници.  За запалването на коледните светлини площадът на морското градче се изпълни с много деца, родители и гости.  В празничната програма участваха група "Дивинитас" със своето огнено шоу и децата от ДГ  ,, Ален мак" , които изпълниха коледни песнички и..

публикувано на 04.12.22 в 08:12

Сити и здрави – ако се храним по Зоната

Основната цел на храненето по Зоната е здравословният начин на живот и регулирането на хормоните. Това каза за БНР-Бургас Катина Герова, един от посланиците на хранителния режим и създател на сайта www.kakvodaqm.bg. Зоната не е диета, с която да свалим няколко килограма, това е начин на хранене, който „подрежда“ хормоните в тялото:..

публикувано на 03.12.22 в 14:29

Храненето по Зоната - в "Радио-айляк" днес

Празниците са време, в което сме низвергнали кантара в някой ъгъл на стаята и обличаме по-широки дрехи, с мотив, че са удобни. Празниците са време, което българинът е свързал с похапване над обичайното. Но… С идването на новата година и с доизяждането и на последните количества руска салата идва суровото време за равносметка. То е свързано..

публикувано на 02.12.22 в 11:05

Откриват ледена пързалка в Сливен

Коледно-новогодишните атракции в Сливен за малки и големи започват от днес. Началото ще бъде дадено с официалното откриване на ледената пързалка до Изложбена зала „Сирак Скитник“ от 18 ч. В леденото шоу ще участват фигуристи от Клуб по фигурно пързаляне – София. Днешните атракции предвиждат и откриване на „Книголандия“ – детска библиотека..

публикувано на 02.12.22 в 08:34

Бахтишен Джуджева, майката със златно сърце, която шие коледни покривки

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 27.11.22 в 17:40

Андрея Мирчев - тенор, кулинар и младеж с реалистични мечти

Тенорът Андрея Мирчев и от Пловдив. Израснал е в семейство на дългогодишни артисти в местната Държавна опера.Като дете, майка му го е водила по репетиции, както се случва с всички деца на артисти. От петгодишен се докосва до магията на оперния театър.  Първото му професионално стъпване на сцената е на шест години, когато изпълнява..

публикувано на 27.11.22 в 14:00