Тенорът Андрея Мирчев и от Пловдив. Израснал е в семейство на дългогодишни артисти в местната Държавна опера.Като дете, майка му го е водила по репетиции, както се случва с всички деца на артисти. От петгодишен се докосва до магията на оперния театър. Първото му професионално стъпване на сцената е на шест години, когато изпълнява ролята на сина на Пинкертон от операта „Мадам Бътерфлай“ с режисьор Якта Кара:
"Моята майка е Валерия Мирчева от Пловдивска опера, тя също се е изявявала на бургаска сцена. Преди 7 години реших, че искам да се занимавам с оперно пеене. Мой педагог е Петър Данаилов, който ми преподава и ме изгражда като певец и като човек, за което съм му много благодарен, както и на моята майка и на хората, които ми помагат да вървя по нелекия път на оперен певец."

Младият тенор за сега е имал главно концертна дейност в България, Германия, Испания. Той споделя, че класиката докосва сърцето му, чрез нея може да изрази много повече, отколкото с други стилове, защото обхваща всички видове емоции – любов, страдание, омраза, щастие. Той знае, че просперитетът на класическите изпълнители е по-труден, защото бягат от комерсиалното, но това е неговият избор С много работа, опит и добри напътствия той е готов да продължи напред.
"В свободното си време обичам да слушам джаз и релаксираща музика. Много обичам да спортувам - бягам, занимавам се с конна езда и стрелба. Харесва ми да се разхождам и да гледам картини, както и да се подготвям за новите си роли, за да бъда по - добър и по - добър. Кулинар съм! Много обичам италианската, испанската и индийската кухни, но най - вече българската. Няма нищо по - хубаво от пилешката супа и пълнените чушки с месо, защото за един тенор без месо не е добре работата!"
Андрея споделя, че си поставя реалистични мечти. Той иска да се изгради като добър певец и истински артист и да допадне на публиката. Казва, че обича трудностите, защото ако е лесно не е интересен живота.
повече може да чуете в звуковия файл:
Димитровска питка с ябълка, баница с агнешки дреболии, страджански зелник и хлебчета с бекон и карамелизиран лук бяха част от изкушенията в първия фестивал на хляба "Българщина" в Бургас. Той се проведе в двора на Гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" и е посветен на големия християнски празник Димитровден. Инициативата е на фондация "Евгени..
Димитровска питка с ябълка, Странджански зелник, хлебчета с пушен бекон са част от печивата, които ще бъдат представени на провеждащия се в Бургас фестивал на хляба „Българщина“. Освен учениците на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в кулинарното изложение участие ще вземат и членове на Тракийското дружество „Екзарх Антим..
Фотоизложбата „Айтос в обектива на миналото“ ще бъде открита в навечерието на празника на града – Димитровден. На 8 пана са представени снимки и картички, които показват облика на Айтос от края на XIX и през XX век. Колекцията е събирана в продължение на 7 години. Нейни създатели са Ангел Тодоров и Богдана Железова. „Идеята е на..
Ученици от ОУ „Климент Охридски“ в Бургас завършиха днес своите морски картички. Те, заедно с посланията за едно по-чисто море, ще бъдат изпратени на деца от Русе за Международния ден на Черно море - 31 октомври. Инициативата "Морето и децата" се провежда за девета поредна година от НЧ "Изгрев 1909" в Бургас разказа неговият секретар Кристина..
В навечерието и навръх празника на Сливен – Димитровден, жителите и гостите на града ще могат да се повозят на ретро автобус от модела „Икарус“. Инициативата е на Сдружение „Исторически градски превози“ с подкрепата на Община Сливен. Освен носталгично преживяване, инициативата има и благотворителна цел. Идеята е да се предложи едно по-различно..
Останки от параход са открили преди две години край Созопол учените от Центъра за подводна археология. По първоначални данни плавателния съд има вероятност да е потънал преди близо два века. Той в момента е на дълбочина от 8 метра, пред плаж Харманите, обясни д-р Найден Прахов, директор на института. Корабът е много засегнат от бурното море, но..
В Ахелой завърши поредният тренировъчен лагер на всички участници в предстоящата 34-та Българска антарктическа експедиция. Тя ще потегли на 7 ноември от Варна. Ще се изпълняват 20 научни проекта, от които 6 са ръководени от екипи на чуждестранни партньори. Командирът на базата „Св. Климент Охридски“ Камен Недков представи задачите, които..
Димитровска питка с ябълка, баница с агнешки дреболии, страджански зелник и хлебчета с бекон и карамелизиран лук бяха част от изкушенията в първия фестивал..
Димитровска питка с ябълка, Странджански зелник, хлебчета с пушен бекон са част от печивата, които ще бъдат представени на провеждащия се в Бургас фестивал..