Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик пострада в автобус на градския транспорт в Бургас


16-годишен ученик пострада в автобус на градския транспорт. Инцидентът е  станал тази сутрин по линия номер 11 в района на булевард „Демокрация“ след Трета поликлиника. Извикана е линейка и момчето е прегледано. На мястото има и полиция. Според пътници, свидетели на инцидента, в автобуса е било хлъзгаво заради дъжда, а пострадалият не се е държал. 

Управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев поясни:

"На светофара пред автобуса спира такси и за да не го блъсне шофьорът спира по-рязко. Момчето е паднало, аз разбирам, че още един човек има, но нямат някакви наранявания. Случва се с тези, които не се държат или не са седнали стабилно на седалката-при рязко спиране полита напред и се получават такива неприятни инциденти."

Драгнев призова и пътниците да бъдат по-внимателни при ползването на градския транспорт.

Повече чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Православен зов" : Епископ Йеротей може най-ефективно и пълнотворно да работи за обединяване на свещениците и миряните

На 22 април предстои заседание на Светия Синод, на което трябва да се направи нов списък с достоизбираеми епископи, кандидати за сливенски митрополит. Сдружение „Православен зов“ разпространи становище  до медиите относно избора, в което сигнализира, че има опасност епископ Йеротей да не попадне в списъка. Председателят на..

публикувано на 19.04.24 в 13:41

Немската езикова гимназия „Гьоте“ организира благотворителен концерт

Немската езикова гимназия "Гьоте" кани бургазлии на традиционния си благотворителен концерт под надслов "Обич за всички". Той ще се проведе днес и се организира за 12 - та година, като учениците се ангажират с каузата да помогнат на хората с увреждания.  Призивът е да бъдат събрани средства за Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, за..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 19.04.24 в 09:40

Община Царево разкрива 4 работни места за хора с увреждания

Община Царево разкрива четири работни места за хора с увреждания и други приоритетни групи безработни, съобщиха оттам. Това стана възможно на база изпълняван проект „Започвам работа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). По проекта ще бъдат назначени неактивни и безработни в неравностойно положение и хора..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол, съобщиха община Царево и Агенция "Пътна инфраструктура". Той вече е отворен за движение. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие. То е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и..

публикувано на 18.04.24 в 16:00
Птици саблеклюн

Зелена акция поправя Пътеката на саблеклюна в неделя

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат в предвидените косене, садене, чистене и ремонтиране по пътеката на пролетната птица от семейство..

публикувано на 18.04.24 в 15:42