Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Покупка на спално бельо: Кога е по-добре да изберем чаршафи с ластик?

Качеството на спалното бельо е от огромно значение не само за периода на неговото използване, но и за комфорта по време на сън. Това ни задължава да избираме изключително внимателно спалните комплекти за своето легло и за леглата на нашите близки. За добрия сън е от голямо значение какъв тип чаршаф ще изберем. Чаршафите с ластик стават все по-предпочитани и в следващите редове ще разберем защо.

  • Кога чаршафът с ластик е по-удачният вариант?

Магазините, които продават качествено и луксозно спално бельо, предлагат на купувачите една страхотна опция – комплекти, включващи чаршаф с ластик. Чаршафите с еластична лента са най-доброто решение за високи матраци, тъй като тъканта обхваща плътно целия периметър на матрака. Фиксирането е здраво, така че чаршафът остава идеално изпънат през цялата нощ.

Производителите изработват ластичните чаршафи от еластичен трикотаж, за да може материята да се постави с нужната лекота и да се адаптира към тежестта на тялото. Нееластичните тъкани не биха могли да останат здраво фиксирани около матрака през цялата нощ, а също така могат да се разкъсат поради по-голямото натоварване.

Чаршафите с ластик са идеално решение за хора, които спят неспокойно – възрастни и деца. Те не се разместват и събират на топка в средата на леглото, както обикновените чаршафи. Поддръжката на леглото, покрито с такъв чаршаф, е много по-лесна и удобна. Не се налага всяка сутрин да изпъвате завивките, за да приведете леглото в пригледен и приятен вид.

Едно от основните предимства на ластичния чаршаф е, че той не се нуждае от гладене. Ластикът държи тъканта идеално изпъната, изглаждайки евентуалните гънки. Като цяло качествените чаршафи с ластик не се мачкат, защото в състава на материята има еластични синтетични влакна, които са неподатливи на деформация.

Основно изискване за използването на такова спално бельо, е размерът да се избере много прецизно. Чаршафът трябва да отговаря точно на размера на матрака, за да може да го обхване плътно от всички страни, без да се размества. Ако решите да подарите спален комплект с ластичен чаршаф, трябва да знаете точните размери на матрака.

  • От къде да купуваме спално бельо – от физически или онлайн магазин?

Онлайн пазаруването се налага с бързи темпове като предпочитан метод сред съвременните купувачи. В интернет пространството оперират множество специализирани магазини за спално бельо, което подсказва, че търсенето на този тип продукти е доста голямо. Някои купувачи се опасяват, че в глобалната мрежа могат да бъдат измамени, затова бързаме да разсеем техните притеснения.

Скептицизмът относно качеството на спалното бельо е напълно излишен, стига да се купува от утвърдени и проверени магазини. Добрите специализирани сайтове предоставят изчерпателна информация за своите продукти – материал, размери на всеки детайл от комплекта, брой части и т.н. Изделията от 100% органичен памук се отличават с най-високо качество и се предлагат на изгодна цена.

Надеждният онлайн магазин предоставя богат асортимент от продукти, наред с удобни методи за плащане и доставка на закупената стока. Електронният каталог по правило е допълнен с възможност за сортиране на артикулите по цена, материал, принт и други параметри. Коректните онлайн продавачи предлагат множество критерии за търсене, така че клиентът да не губи време в преглед на хиляди неподходящи продукти.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите, които не..

публикувано на 15.05.24 в 21:46

Зърнената реколта в Ямболско ще е значително по-слаба от миналогодишната

Въпреки падналите през последните седмици валежи зърнената реколта в Ямболска област се очаква да е значително по- слаба от тази през миналата година. Състоянието на пролетниците към момента е добро. Продължилото няколко месеца засушаване е попречило за развитието на пшеницата и ечемика, посочи председателят на ямболската сруктура на асоциация на..

публикувано на 15.05.24 в 16:31

Община Сливен отлага изграждането на фотоволтаици

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината. Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията бяха те да доставят електричество за собствена консумация на общината, с което да се намалят сметките за..

публикувано на 15.05.24 в 15:28

Изплащането на "украинската помощ" ще приключи до края на май

Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средставата да стигнат до всички стопани, съобщи зам.- министърът на земеделието Иван Капитанов в Ямбол.  Изплащането на помощта е в ход от 9 май и към момента чрез държавен фонд "Земеделие" средствата се предоставят на производителите,..

публикувано на 15.05.24 в 15:22

Кметът на Царево ще е представител в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело

Кметът на Община Царево беше избран за представител в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури. Марин Киров е и член на Регионалния съвет.  В Бургас се проведе заседание на Регионалниясъвет за развитие към МРРБ за Югоизточен район. Кметът на Община Бургас Димитър Николов беше избран за председател на съвета...

публикувано на 15.05.24 в 14:58

От днес влиза забрана за строителството в Царево, Ахтопол и Созопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от днес (15 май) в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни дейности и в землищата на Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Изключение се допуска..

обновено на 15.05.24 в 12:28

Обновиха още една знакова сграда в центъра на Бургас

Завърши ремонта с фасадна реставрация на стара частна сграда на бургаската ул. „Александровска“. Това става възможно  с административното съдействие на Общината и чрез осигуреното финансиране на Министерството на културата. През 2022 г. стартира серия от процедури за спасяване на старите къщи в централната част на Бургас, информират от Общината...

публикувано на 15.05.24 в 11:46