Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Връчват дипломите на випуск 2022 в БСУ

БСУ променя бакалавърските си програми в областта на икономиката

| обновено на 05.12.22 в 12:00

Близо 300 абсолвенти ще получат днес своите дипломи  в атриума на БСУ. В 10:00 часа  ще се състои тържествената церемония на Випуск 2022. Абсолвенти  от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми завършват. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната общност ще получат изявените студенти.

През последните три години има ръст на желаещите да учат в БСУ, заяви ректорът Милен Балтов.

От 2023 година в областта на икономиката ще променим бакалавърските си програми. Това се случва зъ пръви път от 20 години, предстои да вземем такова решение на Съвет. Специалност маркетинг ще бъде разширена и ще бъде "Маркетинг и дигитални комуникации". Специалност " Счетоводство и контрол" ще върви заедно с " Финанси". Ще предложим и нова бакалавърска  програма "Управление на бизнеса и предприемачество"."


Университетът непрекъснато се развива, той отдавна изгради имиджа си,променя се през годините интереса на студентите към различните специалности  заяви проф. Галя Христозова:

"30-40 процента от студентите ни са от други населени места.Имаме само 100 студенти от София и софийска област, имаме и чуждестранни студенти.В момента започнахме два езикови курса по български език с около 50 студенти от различни държави."


Началникът на отдел Международно сътрудничество Гергана  Кирова подчерта:

"Работ