Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Грейнаха коледните светлини в Царево (ГАЛЕРИЯ)

С много празнично настроение в Царево дадоха началото на най-светлите празници. 

За запалването на коледните светлини площадът на морското градче се изпълни с много деца, родители и гости. 

В празничната програма участваха група "Дивинитас" със своето огнено шоу и децата от ДГ ,, Ален мак" , които изпълниха коледни песнички и стихотворения. Всички заедно посрещнаха любимите Дядо Коледа и Снежанка. 

Кметът инж. Георги Лапчев покани всички деца за обратното броене преди запалването на коледните светлини, което бе съпроводено с пищна заря.

Пъстър коледен базар събра малки и големи и създаде атмосфера с празнични сувенири, играчки и вкусни сладкиши. 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В обращение е от днес сребърна монета посветена на рождението на Найден Геров

От днес влиза в обращение нова сребърна възпоменателна монета посветена на 200 години от рождението на Найден Геров. Това информира Българска народна банка.   Възпоменателната монета е от серията „Българско възраждане“ и е с номинал 10 лева, съобщи централната банка. Тя е посветена на българския просветител, книжовник, преводач и дипломат Найден..

публикувано на 06.02.23 в 09:14

Румяна Хаджиниколова изработва сапунени желета и цветя с нежни аромати

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Златка Димитрова днес в "Радио Айляк"

В днешното издание на „Радио Айляк“ на преден план излизат инфлуенсърите, тяхната дейност и влияние върху аудиторията в социалните мрежи. Много млади хора в последните години избират да последват примерите на любимците си от Интернет, а други - решават да се превърнат в следващата знаменитост. И в България този тренд е на лице, но сякаш не всеки..

публикувано на 03.02.23 в 10:00

РИОСВ с различни инициативи в Международния ден на влажните зони

Ден на отворените врати от 10.00 до 16.30 часа обяви РИОСВ Бургас в Международния ден на влажните зони, в укритието за наблюдение на птици в резерват „Атанасовско езеро“. То се намира в края на Бургас, на изхода за Варна. Достъпно е с обществен или личен транспорт, както и с велосипед или пеш. От него може да се наблюдават обитателите на южната част..

публикувано на 02.02.23 в 08:35

Вахдие Халилова изработва сапунени цветя и букети

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

публикувано на 29.01.23 в 17:30

Георги Тошев: Зареждат ме срещите с хора на духа

Журналистът Георги Тошев е сладкодумен разказвач на истории, които умее да разкрива характери, да отвежда зрителите в непознати светове и да ги прави съпричастни на случващото се. Казва за себе си, че върви към успокояване на темпото, към по-задълбочено вглеждане в детайлите.  "Слаб и нерешителен съм за много неща, но те са по лични!..

публикувано на 29.01.23 в 15:00

Бургазлийка реставрира дрехи в шивашкото си ателие в Чикаго

Райна Недялкова-Качулкова е бургазлийка, която живеев в Чикаго. Тя е писател, поет, председател е на творчески съюз "Творци без граници".  Освен това е автор на детски книжки и е носител на много престижни награди, последната от които – „Златното перо 2019 г.“ Родена е в Малко Търново. Детството й преминава в с.Маринка, Бургаска област, по-късно..

публикувано на 29.01.23 в 14:00