Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 6 до 20 лева за риба на бургаския пазар

| обновено на 05.12.22 в 16:43

Ден преди Никулден бургаският пазар е пълен с риба и с желаещи да се подготвят по-рано за празник. Търси се основно чернокоп и шаран, а цените варират от 6 до 20 лева. 

Най-евтин е сафридът, който върви по 6 лева, за 8 лева се предлагат живи шарани и чернокоп, по 10 е паламудът, а толстолобът на шайби е 12 лева. 

Една от най-скъпите риби на пазара е минокопът, който е 20 лева. 
Повечето клиенти ще си купят по два вида риба:

"Шаран или кефал,една от двете ще купя. Леко са завишени цените, според мен, което не е хубаво за възрастните хора.

Скъпо, евтино, който е решил, ще купи, щом има и хора да купуват сьомга по 30 лева!

Шаран си избрах, такава е традицията, другите риби ги ядем всеки ден, шаран на празника. Цените с поносими, рибата не е увеличена толкова много, колкото другите храни.

Шаран ще си купя, това ми се яде, скъпо ми е, всяка година е все по-скъпо."
Част от търговците твърдят, че тази година продажбите са по-слаби:

"Малко по-слабо, но като цяло сме доволни, не са мръднали цените, най-много се търси шаран, иначе и чернокоп и сафрид също.

Много е добре, всичко върви нормално. Хората купуват в големи количества шаран, има пресни, живи риби.

По-слабо от миналата година е, има достатъчно риба, всичко върви, зависи от предпочитанията на клиентите."По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
крепост Маркели

Частични разкопки и нови проекти в плановете на община Карнобат за крепостта Маркели

Частични разкопки и кандидатстване по нови проекти за по-голяма цялостна експозиция в крепостта Маркели предвижда община Карнобат.  Преди дни държавата предостави безвъзмездно средновековната крепост край града на местния Исторически музей за срок от 10 години. „Ние и досега се грижихме за крепостта Маркели, с известно прекъсване докато..

публикувано на 20.02.24 в 17:27

Рибарски сдружения предлагат от 3 до 4 месеца забрана на улова на бялата мида

Рибарски сдружения предлагат от години въвеждането на забрана на улова на бялата мида през периода й на размножаване. Темата отново беше повдигната пред ръководството на ИАРА. Според анализ на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ запасът на бялата мида намалява. Причината е свръхулов. „През лятото, кохато се стопля времето..

обновено на 20.02.24 в 14:36

Нова схема на масите по крайбрежната алея в Поморие

Промяна на разположението на масите по крайбрежната алея в Поморие беше одобрена от общинските съветници на последната сесия.Предложението е на общинската администрация.Според новата схема се освобождава страната до морето, така там спокойно ще могат да се разхождат поморийци, гостите на града и туристите през лятото. Ще се унифицират и чадърите на..

публикувано на 19.02.24 в 15:41

Обявиха „Находище на Вагеницова метличина – Вълча поляна” за защитена територия

„Находище на Вагеницова метличина – Вълча поляна”   в района на елховското село е обявено за защитена територия, със заповед на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов.  Защитената местност е с площ 9,422 дка и е била предложена от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, с цел опазване на застрашен и защитен..

публикувано на 18.02.24 в 16:02
Снимката е илюстративна.

Около 8 300 тона ще е квотата ни за цаца тази година

По-голяма квота за цаца ще има страната ни тази година в сравнение с Румъния. Това съобщи директорът на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ Йордан Господинов.  Те имат около 1500 тона, а ние 8 300 тона.  Квотата за цаца обаче не може да бъде усвоена напълно от страната ни, поради липсата на достатъчно капацитет...

обновено на 18.02.24 в 10:11

България има по-висока квота за улов на калкан тази година

Вече е раздадена квотата за калкан за тази година. Това съобщи директорът на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ Йордан Господинов. Миналата година за страната ни тя беше 75 тона, а сега е променена на 95 тона, поясни той: „Имаме неизползвана квота поради ковид кризата и войната в Украйна. Европейският съюз реши да не ни ощетява...

публикувано на 17.02.24 в 09:05

Приеха бюджета на община Созопол

38 милиона е бюджетът на община Созопол за тази година.Той беше приет днес от съветниците. Увеличена е финансовата рамка, каза кметътТихомир Янакиев. Това се дължи на завишените трансфери от държавата към общините и от местните приходи. Има завишаване на работните заплати, минималните, а оттам започват да растат всички заплати, обясни кметът...

публикувано на 16.02.24 в 15:22