Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 6 до 20 лева за риба на бургаския пазар

| обновено на 05.12.22 в 16:43

Ден преди Никулден бургаският пазар е пълен с риба и с желаещи да се подготвят по-рано за празник. Търси се основно чернокоп и шаран, а цените варират от 6 до 20 лева. 

Най-евтин е сафридът, който върви по 6 лева, за 8 лева се предлагат живи шарани и чернокоп, по 10 е паламудът, а толстолобът на шайби е 12 лева. 

Една от най-скъпите риби на пазара е минокопът, който е 20 лева. 




Повечето клиенти ще си купят по два вида риба:

"Шаран или кефал,една от двете ще купя. Леко са завишени цените, според мен, което не е хубаво за възрастните хора.

Скъпо, евтино, който е решил, ще купи, щом има и хора да купуват сьомга по 30 лева!

Шаран си избрах, такава е традицията, другите риби ги ядем всеки ден, шаран на празника. Цените с поносими, рибата не е увеличена толкова много, колкото другите храни.

Шаран ще си купя, това ми се яде, скъпо ми е, всяка година е все по-скъпо."




Част от търговците твърдят, че тази година продажбите са по-слаби:

"Малко по-слабо, но като цяло сме доволни, не са мръднали цените, най-много се търси шаран, иначе и чернокоп и сафрид също.

Много е добре, всичко върви нормално. Хората купуват в големи количества шаран, има пресни, живи риби.

По-слабо от миналата година е, има достатъчно риба, всичко върви, зависи от предпочитанията на клиентите."



По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет на Поморие подкрепи създаването на Фонд за развитие на Летище Бургас

С 20 гласа "за" от 20 присъстващи общинските съветници в Поморие приеха предложението на кмета Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“. Проектът за устав на сдружението също бе одобрен в рамките на деветото заседание на Общински съвет. Беше определен и представител на Община Поморие в..

публикувано на 28.03.24 в 12:46

Едва между 20 и 30% от завършващите бургаската Гимназия по туризъм работят в сектора

Всяка година бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" завършват 7 паралелки средно с по 24 ученика. По-голямата част от тях обаче не се насочват към туристическия бранш, съобщи директорът на училището Фотинка Въргова: "Това е една стабилна цифра подготвени кадри в различните туристически професии-готвачи, сервитьори,..

обновено на 28.03.24 в 11:59

Обсъждат рефинансиране на дългосрочен дълг днес в Царево

В Царево предвиждат ремонти на детски градини и училища с пари от рефинасиране на дългосрочен заем. Два от обектите се намират в Ахтопол. Това са детска градина „Делфинче“ и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Една част от финансите ще бъдат насочени и за доизграждането и оборудването на Медицинския център в Царево, каза кметът на..

публикувано на 28.03.24 в 11:34

Сливен представи концепция за интегрирани инвестиции за 100 млн лева

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции на по Програма „Развитие на регионите“ 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с регионалното развитие, а в момента тече процес на оценяването и одобряването им. Кметът Стефан Радев обяви,..

публикувано на 27.03.24 в 16:32

Даскал Алекс говори в Бургас за влиянието на изкуствения интелект върху финансите и бизнеса

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса? Уъркшопът е част от поредицата DIGI POWER MEETINGS – образователни срещи с практическа насоченост, които имат за цел да свързват успешни хора с млади търсещи умове. В неделя, 31-ви март, темата „Ерата на AI и финансовите възможности“ ще потопи участниците в света на финансовата..

публикувано на 27.03.24 в 13:02

ИАРА конфискува риболовно оборудване от Мандра и Вая

След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая служители към сектор "Рибарство и контрол" - Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения, а Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) конфискува  рибарско оборудване, мрежи и лодка и залови рибарите, съобщиха от агенцията.  На нарушителите са съставени два акта за..

публикувано на 26.03.24 в 16:09

Одобриха създаването на сдружение и фонд за финансиране на полети от и до Летище Бургас

Общинските съветници дадоха зелена светлина за създаване на фонд за финансиране на авиолинии от и до Летище Бургас . Те единодушно  подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за създаване на сдружение с участието на всички общините от региона.  Идеята е чрез отчисления от туристическия данък  да се закупуват авиолинии, които да заработят в..

публикувано на 26.03.24 в 11:38