Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът Радев: Най-красивите и интелигентни жени са в Бургас (видео)

Президентът Румен Радев се включи в тържественото запалване на коледните светлини в Бургас. Той уважи поканата на Димитър Николов да участва в празника на бургазлии. Държавният глава  заяви на площад "Тройката":

"Винаги е огромно удоволствие да се завръщаш в Бургас! Най-добре е да се върнеш точно на 6-ти декември, когато целият град празнува по една отколешна традиция.

Бургас е град на прогреса, град на бъдещето!

Бургас показа как може по най-добрия начин да взаимодействат Общината, която има ясна визия за развитието на града, с вас, гражданите, с държавната власт, с обществените организации."

Бургас се превърна не само в пример, а вече задава стандарти, каза още Радев. Според него през всичките години неизменен остава свободолюбивият творчески дух на бургазлии. Президентът отправи комплимент и към дамите на Бургас:

" Научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са тук, в Бургас! Мога да добавя и най-взискателните!"

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци ще зарадват с коледни пакети възрастни самотни хора в Странджа

Доброволци от Бургас за четвърта поредна година организират Коледна кампания “Време с усмивка за възрастни самотни хора”. Идеята е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се в селата в Странджа.  В зависимост от събраното количество се предвижда и предоставянето на хранителни пакети и на възрастни хора и в..

публикувано на 03.12.23 в 17:00

Община Болярово настоява за ремонт на пътя между селата Мамарчево и Странджа

За извършването макар и на частичен ремонт на пътя между крайграничните села Мамарчево и Странджа настояват от общината в Болярово. Пътищата са от третокласната пътна мрежа и освен от местните жители се използват всекидневно и от структурите на граничната полиция.   Пътят между разклона за село Мамарчево и крайграничните села Малко Шарково, Воден и..

публикувано на 03.12.23 в 16:48

Запалиха коледните светлини в Поморие

С  концерт и цветна заря  бе дадено начало на празничната програма в Поморие. Запалването на коледните светлини събра в центъра на града стотици жители и гости. С песни, танци и с много артистичност участие в концерта взеха децата от  ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко”, Танцова формация „Ultraviolet“,  Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ и Вокалната..

публикувано на 03.12.23 в 15:04

Коледното градче в Царево очаква гости

Коледното градче на централния площад в  Царево посреща своите посетители. Всеки може да опита   вкусни мезета,  греяно вино и напитки, домашна баница и сладкиши, съобщиха от община Царево. От местната администрация подчертават, че на празника на града - Никулден, през целия ден ще има богата културна и развлекателна програма.  От 17.12.2023..

публикувано на 03.12.23 в 14:54

Молебен за здравето на патриарх Неофит

Молебен за здравето на патриарх Неофит ще бъде извършен в цялата страна. С първи призив за това излезе Софийската митрополия, която призовава свещенослужителите от епархията да включат и специални молитви за здравето на Негово Светейшество по време на светата литургия днес. Патриарх Неофит е настанен във ВМА за лечение на белодробно заболяване и по..

публикувано на 03.12.23 в 10:23

Празникът на о-солената риба продължава в Созопол

Третото издание на Празника на о-солената риба се провежда в  Созопол на площад “Кулата” в Стария град. В първия ден  акцентът бе конкурсът за най-добра о-солена риба, който протече в три кръга: най-добър осолен паламуд, чернокоп и друг вид риба. Събитието бе официално открито от кмета Тихомир Янакиев и от президента на Ротари клуб Койчо Коев...

публикувано на 03.12.23 в 09:37

Кметът на Сливен Стефан Радев с поздрав в Деня на хората с увреждания

Международната общност днес чества официално деня, посветен на хората с увреждания и изразява своята подкрепа. По този повод  на официалната си фейсбук страница кметът на община Сливен Стефан Радев акцентира върху ролята и участието на хората от уязвимите групи в обществения и социален живот. „Бъдете сигурни, че вашите проблеми  и ежедневни..

публикувано на 03.12.23 в 09:09