Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд е отхвърлил жалбата на Община Поморие срещу цената на водата

ВиК-Бургас ни ползва за гумен печат да им официализираме увеличението, коментира кметът Иван Алексиев

| обновено на 07.12.22 в 11:46

Административният съд в София е отхвърлил жалбата на Община Поморие срещу новата цена на водата, съобщи кметът Иван Алексиев. С нея се искаше отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цената в област Бургас и конкретно за Поморие. 

В развоя по темата след надигналото се недоволство на общините бе предоставена възможност да избират корекция на инвестиционния план на водното дружество между 7 варианта. Те са внесени в Общинския съвет, така, както изисква процедурата, но решение не е взето по тях. Иван Алексиев коментира:

"Седем варианта, но те общо взето са едни и същи-с инвестиция, без инвестиция, с язовир Порой и Ахелой, без тях, но се въртим около една и съща цена. Те не решават проблема. Жалбите ни бяха отхвърлени и в момента реално всички жители на област Бургас си плащат водата на високата цена така, както беше предвидена. Очакваме по-сериозно отношение от страна на ВиК-Бургас. Видяха, че има напрежение-трябваше да направят едно коректно точно предложение. Да си сложат разходите, приходите. Слагат инвестиции, които са по оперативна програма-защо? Сега е като измиване на очите. Нас общините ВиК-Бургас ни ползва за гумен печат да им официализираме увеличението. Няма как да стане! И аз не виждам община, която да седне да им гледа предложенията и да ги гласува.

Ние искаме цена от 2.60 за кубик вода, но те не приемат, отбелязва кметът на Поморие Иван Алексиев.

На 8 декември има насрочено събрание на ВиК асоциацията за Бургаска област, но темата за цената на водата не е включена в дневния ред, показа проверка на БНР-Бургас.  

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Малко по-добър летен сезон очаква хотелиерът от Поморие Георги Тръпков

Малко по-добър летен сезон очаква хотелиерът от Поморие Георги Тръпков. Вече текат ранните записвания. Засега те са обнадеждаващи, но далеч по-малко от тези през 2019-та година. Ако от сега запазим лятната си почивка тя може да излезе с до 25% по-евтина, отбелязва Тръпков. Тепърва предстоят туристическите борси, една от които е този месец в..

публикувано на 04.03.24 в 08:43

Туристическото корабче ще плава до остров Света Анастасия

Община Бургас и днес организира плаване с туристическото корабче до остров Света Анастасия.  Отплаването традиционно е от Магазия 1 в 12.00 ч. А резервация за своето пътуване можете да направите на 0882 004 124. Страхотни морски гледки и горещ домашен чай очакват всички посетители на острова .

публикувано на 04.03.24 в 08:35

5,7 млн за хотелиери, настанили украинци

Започна изплащането на преизчислените дължими суми към хотелиерите по Програмата за хуманитарно подпомагане на украинците, съобщават от Министерството на туризма.  Общият размер на преизчислените суми е в размер на малко над  5,7 млн. лв. Те са за перида юни 2022 г. до октомври 2023 г. и ще бъдат разпределени между 129 юридически и физически лица...

публикувано на 02.03.24 в 12:08

КЕВР утвърди новата цена на газа

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди предложената от "Булгаргаз" по-ниска цена на природния газ за март.  Този месец тя е е 57.59 лв. за мегаватчас. Това е с 19% по-малко, отколкото през февруари.

публикувано на 01.03.24 в 17:35

13 местни парламента искат преразглеждане на концесията за Летище Бургас

Обща декларация изпратиха председателите на местните парламенти от тринадесетте общини в област Бургас. Те настояват Народното събрание и Министерския съвет спешно да преразгледат условията на концесията за Летище Бургас и да се защити правото за работа, доходи, развитие и икономически растеж за жителите на областта. В декларацията се казва: "В..

публикувано на 01.03.24 в 15:29
Зарица Динкова

Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена и продължена

Програмата за подпомагане на общините, която през миналата година пилотно се реализира само в черноморските общини, вече ще обхване всички общини в страната. С тази програма увеличихме почти двойно средствата за реклама. Т ова съобщи във Варна министърът на туризма Зарица Динкова, която участва  във форум, посветен на предстоящия сезон с..

публикувано на 29.02.24 в 17:39

Нови директори на дирекция „Местни данъци“ и ЦАУ "Долно Езерово" в Бургас

Нови директори стъпват в длъжност в бургаската дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама“ и Центъра за административно управление "Долно Езерово".  Румяна Иванова, която досега е била началник отдел „Контрол и принудително събиране“ поема местните данъци и такси в Община Бургас. Тя наследява длъжността от Румен Шарпов, който се пенсионира..

публикувано на 29.02.24 в 14:29