Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фентъзи турнир ще се проведе в немската гимназия

Ученическият съвет към НЕГ „Гьоте“ организира за втори път „Лига Турнир, Бургас“, но този път излиза на общинско ниво. Всички бургазлии, любители на 3D фентъзи съревнованията, могат още сега да организират своя отбор и да се запишат за участие в турнира. Победата ще бъде два пъти по-трудна, а наградите – в пъти по-фантастични, казват организаторите. Началото е в 10 часа.

Отборите които имат на участие трябва да са от поне пет души, с право на резерви.

Турнирът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас като част от инициативата „Общински младежки грант“ по повод Европейска година на младежта.


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Агенцията по заетостта приема заявления за обучения с ваучери

Агенция по заетостта стартира от днес прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”. Допустими кандидати за участие са заети и самостоятелно заети лица. Проектът е финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския..

публикувано на 27.05.24 в 13:39

К. Янков от СБУ: Няма нужда втората матура на зрелостниците да е толкова сложна

Трябва да бъде променена като съдържание втората матура на зрелостниците. Тя е изключително усложнена, каза председателят на Синдиката на българските учители в Бургас Константин Янков "Няма нужда да бъде толкова сложна. Нивото на което трябва да отговарят зрелостниците е ниво на студенти в трети -четвърти курс по..

публикувано на 27.05.24 в 09:25
Всички близо 55 хил. четвъртокласници у нас се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература.

55 хил. четвъртокласници се явявят на национално външно оценяване по български език и литература

Всички близо 55 хил. четвъртокласници в България се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература в 1738 училища в цялата страна, съобщи Министерството на образованието и науката. За изпита им са ангажирани 13 645 квестори. Той започва в 10 часа се състои в тест, който учениците трябва да решат в рамките на един..

публикувано на 27.05.24 в 09:05
Пете Желева /първата с диплома от ляво/

Петя Желева: Уча учениците си на доброта и критично мислене

"Уча моите ученици на доброта, защото без нея и най-големите им успехи  ще бъдат поредно постижение на технологичния свят", това заяви Петя Желева, която стана учител на годината, след номинация от Бургас. Преподавателят по информационни технологии от Професионалната техническа гимназия в морския град бе отличена в традиционния..

публикувано на 24.05.24 в 16:56

„Щастлива класна стая-отвътре и отвън“ в ОУ „Георги Бенковски“ в Бургас

Приключи вторият проект на ОУ „Георги Бенковски“ по програма Еразъм +. Той се нарича „Щастлива класна стая-отвътре и отвън“. Като част от него шестима учители от учебното заведение взеха участие в структуриран курс в Барселона, Испания. Темата беше „Щастлив урок-ценни съвети за създаване на щастлива класна стая “. Курсът бе организиран от..

публикувано на 24.05.24 в 10:25

Красимира Гаврилова мотивира учениците си да обичат природата

Учениците от ОУ„Христо Ботев“ в бургаския квартал Долно Езерово съчетават еднакво добре извънкласните занимания и учебния процес. Могат да използват всяко едно зелено пространство на територията на учебното заведение. От тази пролет имат и оранжерия, която е изградена по проект „Да дарим възможност“, на Ротаракт клуб Бургас. Самите ученици..

публикувано на 24.05.24 в 09:30

Проф.Галя Христозова: Книгата е най-добрият учител, съветник и приятел

Езикът, който се употребява в публичното пространство от политици, журналисти е много важен и трябва да бъде прецизиран. Наблюдението ми показва, че журналистите проявяват по-голямо уважение към езика. В такъв празничен ден като днешния искам да отправя послание - четете! Може, който знае, защото колкото повече знаеш, толкова повече можеш да се..

публикувано на 24.05.24 в 09:00