Българският кулинарен виртуоз Петър Бъчваров, по-известен като Ути, споделя за любимото си традиционно зимно ястие - свинското със зеле. Той разкрива рецепта, с която ястието да бъде наистина вкусно и запомнящо се.
"Едно от любимите ми ястия е свинското с кисело зеле. Но зелето трябва да премине през няколко етапа, преди да бъде използвано. Препоръчително е свинското месо да бъде домашно. Човек не трябва да се стреми да обръща внимание на феноменалните гурме ястия. Аз лично съм привърженик на комбинацията между добри приятели и уникални продукти, които придават този незабравим зимен вкус" , добави още Ути Бъчваров.
"Най-важната подправка за всяко ястие, не само за зимните, е добрата компания, която да те прави щастлив.", сподели Ути Бъчваров в предаването "Радио Айляк", който заявява, че дори черният пипер да му е фаворит, няма как една трапеза да е пълна без близки и роднини, с които да се изпие чаша хубаво вино.
Пълната рецепта за вкусно свинско месо със зеле, както и значението на "храна за душата", може да чуете в звуковия файл:
Националната премиера на документалния филм „Потопът и вкаменената гора”, който е част от програмата на Киномания 2025, ще бъде представена в Бургас през тази седмица. Лентата разказва за уникалния в световен мащаб природен феномен „Вкаменената гора“, който се намира на дъното на Черно море, но всъщност това е филм за силата на човешкия..
Бургаският създател на съдържание Димитър Кирязов, познат на публиката като Ванката, зае първото място в престижната класация на списание Forbes – Top 30 Creators 2025 . Той има 3,61 млн. последователи в социалните мрежи и създава предимно комедийни видеа. Кирязов започва кариерата си в уебсериала „Типично“ , а през 2018 г. създава канала „Светът..
Изложба „Спомени от античността. Лесескепра - Жрицата от Анхиало“ откриха днес в зала „Трезор“ на Археологическия музей в Бургас. С нея се отбелязват 50 години от спасителното археологическо проучване на богат гроб на аристократка в некропола на Анхиало, където са открити впечатляващи златни накити. Погребението е било извършено чрез..
В Етнокухнята на Регионалния исторически музей – Бургас на ул. "Славянска" №69 утре от 11:00 ч. ще се проведе кулинарна демонстрация на традиционно ястие – гювеч с праз. Майстор-готвач ще бъде директорът на музея д-р Милен Николов, а в приготвянето ще му асистира етнографката Кристина Лазарова. Рецептата е старинна, произхожда от село Ичера, като..
През тази година, благодарение на партньорството между Националния исторически музей и Община Царево, продължават археологическите проучвания на ахтополския манастир „Свети Йоан Предтеча“, по-известен сред местните жители като „Свети Яни“. Разкопките се ръководят от директора на Националния исторически музей доц. д-р Бони Петрунова, а кметството на..
На 1 ноември започна „Операция: Плюшено мече“ - най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на мечти на деца и младежи, лишени от родителски грижи, в риск, с увреждания и от социално слаби семейства и възрастни в България. Преди 18 години организацията започва с гражданска доброволческа инициатива с подаръци за 40 деца от дом в Бургас. Днес..
Есенен благотворителен базар проведоха в ОУ „Иван Вазов“ – кв. Банево през тази седмица. Събраните средства са в подкрепа на 10 - годишния Никола Димов, на който му предстои скъпоструваща операция в САЩ. Момчето е родено с дефицит на бедрената кост тип 1А. Ученици, учители и родители в учебното заведение превърнаха есента в празник на добротата..
Националната премиера на документалния филм „Потопът и вкаменената гора”, който е част от програмата на Киномания 2025, ще бъде представена в Бургас..