Българският кулинарен виртуоз Петър Бъчваров, по-известен като Ути, споделя за любимото си традиционно зимно ястие - свинското със зеле. Той разкрива рецепта, с която ястието да бъде наистина вкусно и запомнящо се.
"Едно от любимите ми ястия е свинското с кисело зеле. Но зелето трябва да премине през няколко етапа, преди да бъде използвано. Препоръчително е свинското месо да бъде домашно. Човек не трябва да се стреми да обръща внимание на феноменалните гурме ястия. Аз лично съм привърженик на комбинацията между добри приятели и уникални продукти, които придават този незабравим зимен вкус" , добави още Ути Бъчваров.
"Най-важната подправка за всяко ястие, не само за зимните, е добрата компания, която да те прави щастлив.", сподели Ути Бъчваров в предаването "Радио Айляк", който заявява, че дори черният пипер да му е фаворит, няма как една трапеза да е пълна без близки и роднини, с които да се изпие чаша хубаво вино.
Пълната рецепта за вкусно свинско месо със зеле, както и значението на "храна за душата", може да чуете в звуковия файл:
Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Първата коледна инициатива в страната тръгна от Бургас през 2007 година. Близо две десетилетия бургазлии обединиха усилия и настроение в украси на входове, блокове и общи пространства. Едномесечната кампания "Да украсим Бургас" е с краен срок 15 декември. Условието за участие е да се създаде атрактивна коледна украса и да се направи снимка или кратко..
След слабото начало на груповия лов на дива свиня в Странджа отчитат добър отстрел. За последните два излета ловците в ловното сдружение Малко Търново са повалили над 15 животни. В сдружението в граничния град членуват 14 ловни дружини. Както обикновено с откриването на сезона на 5 октомври ловците излизат в планината. Късметът им се..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...