Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийският шампион Георги Костадинов отбелязва 73 години

Снимка: Община Бургас

Първият олимпийски шампион на България по бокс Георги Костадинов навършва днес 73 години. Бургазлията спечели титлата през 1972 година на игрите в Мюнхен.

По този повод кметът на Бургас Димитър Николов написа: 

„Честит рожден ден, шампионе! Благодаря ти за всичко, което си направил за българския спорт. Когато чуят за Георги Костадинов, хората веднага се сещат за първите ни големи успехи в бокса. Но те неизменно свързват това име и с Бургас. Всички в нашия град се гордеем с теб и ти желаем здраве и дълголетие!“,  написа Димитър Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота. Около 120 души вече са се регистрирали в двете категории – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от отбелязването на 100-годишната от създаването на българската лека атлетика.  Стартът и финалът на..

обновено на 18.04.24 в 12:52
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 07:55

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” – Каблешково. Трасето е дълго 1.4 км и в по-голямата си част е равнинно, но завършва с изкачване с около..

публикувано на 16.04.24 в 12:35

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото технически грешки в нападение доведоха до лесни голове във вратата им и през цялото време те..

публикувано на 15.04.24 в 10:39
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто. С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки. В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще..

публикувано на 15.04.24 в 07:45

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА днес. Мачът е  от 19:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" и може да се  наблюдава пряко в ефира на спортните канали.  Домакините водят с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Президентът на бургаския клуб Александър Маджуров е оптимист, че серията може да се върне отново..

публикувано на 12.04.24 в 11:40

Нургюл Салимова направи реми с рускиня

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. В последната партия от първото от двете завъртания в Торонто 20-годишната Салимова подели точките с 34-годишната Лагно след 41 хода игра. По този начин българката събра актив от 3 точки,..

публикувано на 12.04.24 в 08:17