Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Учениците от област Бургас се връщат в клас

Снимка: Pixabay

Прекратяват обявената грипна епидемия в област Бургас. Това решение взе Областният кризисен щаб. Учениците се връщат от утре в клас. 

По данни на Регионална здравна инспекция се наблюдава значителен спад в нивата на заболелите и тенденция за нормализиране на обстановката.

Най-много заболели деца има в общините Малко Търново, Царево и Средец. От 426 случая миналата седмица сега болните са само 163. 


14 проби за вируса на грип са изпратени в лаборатория. 8 от тях са  били положителни, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

Той информира, че 29% от леглата в детските отделения в областта са свободни. Няма проблем с приема на нови болни. 

Ако има промяна в ситуацията, е възможно отново да се въведат противоепидимчни мерки

Решението на Областния кризисен щаб трябва да бъде съгласувано с главния здравен инспектор Ангел Кунчев. БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробно е достъпна електронната система за прием в 1 клас в Бургас

Всички родители на деца във възраст за записване в първи клас, могат да се запознаят от днес с електронната система за прием , съобщават от Община Бургас. Официално тя ще бъде активирана за кандидатстване в 08.00 часа на 11 май. Целта е да се улеснят родителите на бъдещите ученици при кандидатстването за прием в училище и да имат достатъчно..

публикувано на 28.03.23 в 14:54

Започна записването за участие на ученици в математическия турнир „Многознайко“

Започна записването за участието в единствения по рода си за Бургас и региона математически турнир „Многознайко“, информират от Общината. Надпреварата е насочена към деца от предучилищна възраст и се организира от Център за млади таланти, Бургас и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.  Заявките за участие се приемат до 18.04.2023 г. на..

публикувано на 28.03.23 в 12:57

Нидерландия остава най-предпочитана сред кандидат-студентите

Интересът към образованието в чужбина се връща след периода на ковид пандемията, а все повече зрелостници се ориентират към паралелно кандидатстване в две държави. Тенденциите очерта изложението „Световно образование“, което се провежда днес в Бургас.  Над 15% е ръста в търсенето на възможности за продължаване на образованието в чужбина..

публикувано на 27.03.23 в 13:45

Първата в страната морска стая на открито ще бъде открита в СУ"Любен Каравелов" Несебър

„Морска класна стая“ на открито ще бъде изградена в несебърското училище„Любен Каравелов“. Тя ще се реализира по проект, спечелен от Местната инициативна рибарска група в Несебър. Кътът ще е предназначен за учениците от начален етап, обясни директорът на училището Ирина Велкова. Ще има три зони: "Две от тях ще бъдат отвън, на открито. Там в..

публикувано на 27.03.23 в 12:00

Млади изобретатели от Ямбол създават роботизирана ръка

Ученик от 9 клас от Ямбол, заедно със своя преподавател, създават роботизирана човешка ръка. В момента те усъвършенстват изобретението си и се надяват то да достигне до хората, които имат нужда. Идеята е дошла, след като ученика вижда страдащи хора, загубили ръка след различни инциденти или инвалиди. Ученикът е от профилирана гимназия..

публикувано на 27.03.23 в 11:24
Снимката е илюстративна

Започва изложение "Световно образование" в Бургас

Топ международни университети, пансионни училища и езикови центрове  ще се включат в пролетното издание на изложение „Световно образование“ в Бургас.   Посетителите могат да се срещнат лично с представители на международни институции, да се запознаят с тематични презентации на образователни експерти, както и да получат информация за подготвителни..

публикувано на 27.03.23 в 08:27

Над 500 деца от Украйна смятат да продължат образованието си в български училища

Над хиляда украински деца от 3 до 18 години посещават образователен център на фондация "Добро", съвместно с Уницеф в Св. Влас. Там освен психологическа подкрепа, те учат спортуват и творят.  Центърът тепърва ще се разширява каза Екатерина Шубина, основател на фондацията. " Още през лятото имахме разговори с Уницеф за създаване на детски лагер, но..

публикувано на 25.03.23 в 14:11