Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Бургас получи награда за социална отговорност

В София се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса за добри практики в администрацията за 2022 година. Той се организира от Институт по публична администрация и дава възможност за споделяне на най- новите мерки и дейности, въведени при административното обслужване.

Община Бургас получи награда в категория "Социална отговорност". Журито в конкурса оцени  усилията, вложени при осигуряване на равни възможности за независимо и самостоятелно заявяване и получаване на информация и услуги от всички категории лица с трайни увреждания и намалена подвижност. Основен акцент при оценяването е въвеждането и използването на дигитални решения във всяка практика.

Общинска администрация бе отличена за осем мерки и решения, въведени през последните 3 години. Те са налични както в центровете за административно обслужване, така и при експертна работа. Могат да се използват както от гражданите и представителите на бизнеса и обществения сектор, така и от служителите на Общината. 

Института по публична администрация стартира кампанията по набиране на предложения за участие в Конкурс за добри практики. Чрез инициативата администрациите имат възможност да споделят и популяризират своите проекти в категориите „Управление на хората“, „Технологични решения за открито управление и административно обслужване” и „Социална отговорност“.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

58-годишна украинска бежанка роди здраво бебе в Бургас

58-годишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе в бургаската университетска болница „Дева Мария“. В 10,57 часа днес малката Виктория (3 кг. и