Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първите студенти по тонрежисура във филиала на СУ в Бургас с прием още тази есен

Проф. Адриан Николов, по време на огледа на помещенията в БургасПървите студенти по медийни технологии и тонрежисура на филиала на Софийския университет в Бургас ще започнат обучението си още от тази есен. Приемът ще е за една бакалавърска и няколко магистърски програми в направлението „Музикално и танцово изкуство“, каза проф. Адриан Георгиев, ръководител на катедра „Музика“ в най-старото висше училище у нас.

"В кръга от програми и специалности, които ние предлагаме във филиала в Бургас далеч не се ограничава само с бакалавърската програма в направление „Музикално и танцово изкуство“ по тонрежисура, а именно и други магистърски програми, които смятаме да предложим за прием и изобщо информационна кампания в края на месец юни. Това са "Аудиовизуален дизайн", т.е. специалности подготвящи визуалната страна на нещата, една друга много иновативна, нова програма, която стартира миналата година - "Арт мениджмънт" за управление в културните индустрии", каза проф. Адриан Георгиев. 

Друга магистърска програма насочена към специалистите за работа със звук е „Аудио продукции и мастеринг, каза още проф. Адриан Георгиев. По думите му, най-вероятно от следващата учебна година 2024-та ще започне обучението и по танцово изкуство. 

Припомняме, че разкриването на филиала на Софийския университет в Бургас стана с решение на правителството. Откриването му бе по предложение на висшето училище въз основа на положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация. В бургаския филиал предстои да се обучават студенти в две направления. Едното е  „Религия и теология“, а другото „Музикално и танцово изкуство“.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Несебърско училище с първо място на викторина по безопасност на пътя

Отборът на училище „Любен Каравелов” – Несебър спечели общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя” – 2023, проведен днес в Общински детски комплекс – Несебър, съобщават от полицията. В състезанието се включиха пет училищни отбори, състоящи се от ученици от V до VII клас от Несебър, Свети Влас,..

публикувано на 24.03.23 в 17:11

Първо място за бургаска гимназия на състезание в Стара Загора

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".  Регионалният кръг се проведе в Стара Загора, в него участваха 8 гимназии от Югоизточна България. Състезанието се организира от МОН, като по регламент..

публикувано на 24.03.23 в 16:17

Бургаски ученици ще създават електромобил за международно състезание

Ученици от Професионалната гимназия по Транспорт в Бургас ще създават електромобил, с който ще се включат в глобалната надпревара Shell Eco-marathon през следващата година, съобщават от Общината. По предварителни разчети футуристичната кола трябва да е готова до края на тази година. Електромобилът, който ще бъде конструиран ще е градски тип, а идеята е..

публикувано на 24.03.23 в 15:52

Разкриват допълнителни места в градина "Надежда" в Меден рудник

На 4  април точно в 8 часа ще бъде отворена за кандидатстване електронната система на община Бургас за прием в ясли и детски градини. Няма промени в условията и правилата тази година, тестването на платформата тече в момента , каза за БНР Бургас Веселина Таралова, директор дирекция „Образование и демографски въпроси” към общината. Тя съветва..

публикувано на 23.03.23 в 08:50

Бургаският филиал на СУ представи част от учебните си програми

Част от учебните програми на Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха представени в зала „Петя Дубарова“ в Морското казино. Събитието протече с демонстрация на музикално продуциране. Проф. д-р Адриан Георгиев, ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“, откри събитието, като представи пред пълната зала..

публикувано на 22.03.23 в 18:33
В ролята на председател на съдебния състав влезе Малена Малчева

Ученици станаха съдии и прокурори в дело за средна телесна повреда

Ученици от пет бургаски гимназии влязоха в съдебна зала, за да заемат ролите на съдия, прокурор, адвокати, подсъдими и свидетели и да разиграят един съдебен процес. Възстановката на наказателно дело е част от инициативата на Районен и Окръжен съд - Ден на отворените врати посветен на 145 години от възстановяването на съдебната власт в освободена..

публикувано на 22.03.23 в 16:50

Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на водата

Град Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на  Световния ден на водата, съобщават от Община Бургас. Той се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Събитието се провежда официално от 1993 г. по предложение на Конференцията за околната..

публикувано на 22.03.23 в 13:40