Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БНР Бургас с номинация за наградата "Сирак Скитник" (видео)

БНР Бургас е сред номинираните за наградата за журналистика "Сирак Скитник". Регионалната станция се бори за отличието с инициативите си, посветени на отбелязването на 10 години от своето създаване. 

На 10-тия си рожден ден БНР Бургас посети 10 любими места по българското Черноморие. Забавлявахме се с наши слушатели и със стотици туристи, като запечатахме прекрасни моменти от тяхната почивка.


През пролетта засадихме 10 дървета в обичания за разходки парк "Езеро". Те дават сянка и глътка въздух на бургазлии и гостите на града. 


Хора от екипа четоха и детски приказки, четени от деца за деца в инициативата "Приказни истории с БНР Бургас". Издадохме и нашия шести сборник с детски разкази. 


Лицата и гласовете на БНР Бургас бяха представени в тематична изложба на открито. Снимките показваха и ключови моменти от историята на радиото. 


Кулминацията на рождения ден беше през лятото, когато подарихме незабравим концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Мястото беше терасата в Морската градина с поглед към бургаския мост.


Последните 10 години, откакто бе открито Регионалната станция на Югоизточна България, БНР Бургас успя да се наложи като информационен лидер сред радиостанциите в региона. С покритието си по Южното Черноморие и Странджа, се превърна в любимо радио на хората от Несебър до Царево. 


Малкият по численост екип на медията успява да покрие информационно региона, да развива собствени теми и да произвежда изцяло регионална журналистика. Професионализмът на репортерите е отличавана многократно от различни конкурси и форуми, сред които "Валя Крушкина - журналистика за хората", Фондация "Радостина Константинова", "Червена линия" на Антикорупционния фонд и др.


Социалната ангажираност се изразява в собствени кампании и в помощ на хората, за пътна безопасност, за информираност по различни обществени казуси. Така се затвърждава мисията на Българското национално радио в Югоизточна България. Именно и затова, БНР Бургас е търсен от различни институции и НПО-та за подкрепа в популяризирането на техните инициативи. 


Празничната церемония по връчването на Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на БНР започва от 19 часа в емблематичното Първо студио на радиото. Събитието ще бъде излъчено на живо в ефира на програма „Хоризонт“ и в сайта bnr.bg.

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грандиозен финал на кампанията "По стъпките на Апостола"

С концерт, радио състезание и изложба с рисунки, БНР-Бургас финализира кампанията „По стъпките на Апостола“. Тя бе посветена на 150-та годишнина от гибелта на един от символите на българската свобода - Васил Левски. На сцената на Културен дом НХК зрителите проследиха на живо финала на радио състезанието, в което ученици демонстрираха..

обновено на 01.03.23 в 17:07

Концерт, състезание и изложба поставиха финала на кампанията „По стъпките на Апостола“

С концерт, радио състезание и изложба с рисунки, БНР Бургас финализира кампанията „По стъпките на Апостола“. Тя бе посветена на 150-та годишнина от гибелта на един от символите на българската свобода - Васил Левски. "По стъпките на Апостола" - кампания на БНР Бургас На сцената на Културен дом НХК зрителите проследиха на живо..

публикувано на 01.03.23 в 07:09

Концерт, радио състезание и изложба за финала на инициативата „По стъпките на Апостола“

С концерт, радио състезание и изложба с рисунки, БНР Бургас финализира инициативата „По стъпките на Апостола“. Тя е посветена на 150-та годишнина от гибелта на един от символите на българската свобода - Васил Левски. "По стъпките на Апостола" - кампания на БНР Бургас На сцената на Културен дом НХК зрителите ще могат да проследят на живо..

публикувано на 28.02.23 в 11:17

Полуфиналът на радиосъстезанието „Влез в час“ определи трето и четвърто място

Полуфиналът на радиосъстезанието „Влез в час“ определи кои се класират на трето и четвърто място в тази ученическа надпревара.   Предпоследната среща сблъска десетокласниците на ГЧЕ „Васил Левски“ и Търговската гимназия в Бургас. След като отпаднаха от предните турнири, те се срещнаха в оспорвана битка за бронзовия медал.  В три кръга, те отговаряха..

обновено на 26.02.23 в 10:26

Ето ги победителите в конкурса за рисунка „Левски през моите очи“

20 са отличените участници в конкурса „ Левски през моите очи“, който е част от кампанията на БНР – Бургас „ По стъпките на Апостола“ посветена на 150 години от гибелта на Васил Левски. Получени бяха над 300 творби, като в инициативата се включиха деца от 7 до 19-годишна възраст. Участниците са от детски градини и училища от..

публикувано на 24.02.23 в 10:00

Копия на две писма свързани с Васил Левски има в Историческия музей в Бургас

В рубриката ни до този момент ви разказахме за документи и снимки свързани с Левски и съхранени в Бургаския държавен архив. Съобщихме ви за химна посветен на Васил Левски, написан от композитора Георги Шагунов, за оригиналната снимка на Апостола,  за документи и снимки на негови сподвижници, както и за построяването на бюст паметника на Левски в..

публикувано на 19.02.23 в 11:00