Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Новата сграда на областната болница в Ямбол ще бъде завършена до есента на тази година

Снимка: Даниела Костова

Новата сграда на областната болница в Ямбол, която се строи повече от 40 години, ще бъде завършена до есента на тази година, обявиха от ръководството на лечебното заведение.

Строителните дейности са подновени след отпускането на близо 4 млн. лева с постановление на Министерския съвет в края на декември миналата година, уточни изпълнителният директор на многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов:

"Считаме, че ако продължаваме така, обектът може да бъде завършен до есента на тази година. До месец май всички едри съществени неща ще бъдат довършени, предстои и то в най близко време пускане на обществена поръчка за медицинско оборудване и обзавеждане".

До момента за доизграждането на болницата са отпуснати близо 31 млн.

Предвижда се осем от 12- те етажа да бъдат ползвани за медицинска дейност, като на единият от тях ще е разположен и Центърът за спешна медицинска помощ, който също трябва да е готов до есента.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Липсват достатъчни количества вода в част от селата в община Тунджа

Продължават затрудненията с водоснабдяването на част от селата в община Тунджа. Към проблемите с остарялата и амортизирана водопроводна мрежа се прибавя и липсата на достатъчни количества вода. Липсата на валежи през последните месеци може да се превърне в сериозен проблем за голяма част от 44 - е населени места в община Тунджа,..

публикувано на 20.03.23 в 13:36
снимката е илюстративна

Как работи Социалният патронаж в Ямболска област?

Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските общини.   Заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов посочва: „В момента нямаме право да харчим повече от 1/12 , колкото сме харчили миналата година...

обновено на 20.03.23 в 11:41

WWF с амбиция да върне риса обратно в българската гора

Природозащитната организация WWF посвещава тази година своята инициатива „Часът на земята“ на опазването на местообитанията на дивите животни в България. Организацията стартира втората фаза на кампанията „Общ дом. Общо бъдеще“, насочена към създаването на условия за завръщането на отдавна изчезнали у нас видове, сред които е балканският рис...

публикувано на 20.03.23 в 11:02

Беседата "Черно море и неговите обитатели" е посветена на Световния ден на водата

Световния ден на водата се отбелязва ежегодно от 1992 година насам и цели да привлича вниманието върху важността и опазването на водните ресурси. По този повод в седмицата от днес до 24 март, когато отбелязваме Деня на водата, Природонаучният музей на РИМ Бургас кани посетители.  Екипът на музея ще запознае присъстващите с основните характеристики..

публикувано на 20.03.23 в 09:17

ОПУ: Видимостта в област Бургас е 80-100 метра

Видимостта поради мъгла в област Бургас е намалена, съобщи за БНР Бургас Областно пътно управление.  На места е от 80 до 100 метра. Температурите в региона според данните от сутринта са между -1 до 7 градуса.  Движението на автомобили по АМ„Тракия" в участъка между 346 и 349 км. в посока София се осъществява с повишено внимание в активната и..

публикувано на 20.03.23 в 08:20

Сдружение "Зелена Странджа" организира поход в подкрепа на 7 - годишния Стефчо

Благотворителен поход в подкрепа на 7 – годишния Стефчо организира сдружение „Зелена Странджа“. Детето има нужда от средства за рехабилитация в чужбина, за да може да проходи. Походът ще се проведе следващата неделя и е под надслов „Горски пътеки и морски простори“ , съобщи Гергана Димитрова от „Зелена Странджа“: "Идеята за него се..

публикувано на 19.03.23 в 17:00

12-годишният Християн има нужда от подкрепа, бори се с тежко заболяване

12-годишният Християн има нужда от подкрепа. Детето е с рядко туморно заболяване на синусите - диагнозата е ювенилен назофарингеален ангиофибром.   Преминал е през две тежки операции в страната, но туморът се е появил отново и в момента му предстои лечение в Турция, за което са нужни 39 670 евро. Това е рядко туморно заболяване на синусите. През..

публикувано на 19.03.23 в 14:00