Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Айтос с много събития отбелязва Освобождението на града

Община Айтос обяви празничната програма, посветена на 145 години от Освобождението на града, 150 г. от гибелта на Васил Левски и 145 г. от Освобождението на България.

Програмата започва на 6 февруари и ще продължи до 3 март:

6 февруари, 10.00 часа, Параклис-костница "Св. Димитър"

Общоградско поклонение по повод 145 години от Освобождението на град Айтос:

 •   Заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на Айтос
 •   Програма, подготвена от СУ "Никола Йонсов Вапцаров"- Айтос
 •   Поднасяне на венци и цветя от признателното айтоско гражданство
 •   Шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на освободителите в бившето Логопедично училище. Организатори Община Айтос и СУ "Никола Вапцаров"

72-ра традиционна среща на Земляческо дружество "Трите братя" - София, с участието на представители на Община Айтос ще се проведе на 10 февруари, 18.00 ч., ресторант клуб "КООП" - София

16 февруари, 10.00 ч. База 2, СУ "Христо Ботев" - Айтос

 • Традиционно общинско състезание "Лъвски скок" за ученици

17 февруари, 13.30 ч., ОУ "Христо Ботев" - с. Мъглен

 • Тържествено отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски

17 февруари, 10.30 ч., ОУ "Христо Ботев" - с. Пирне.

 • Тържествено отбелязване на 150 години от гибелна на Васил Левски

17 февруари. НЧ "Пробуда 1925" и ОУ "Христо Ботев" - с. Пирне

 • "Твоят един син, Българийо" - презентация и рецитал за делото на Апостола, по повод 150 години от гибелта на Васил Левски

19 февруари, 11.00 часа, Храм "Св. Димитър" - Айтос

Възпоменателни прояви, посветени на 150 години от гибелта на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Организатори Община Айтос и ДГ "Здравец" - Айтос.

 • Заупокойна молитва за Апостола
 • Програма, подготвена от учители и деца на ДГ "Здравец"
 • Поклонение пред паметната плоча в двора на църквата - поднасяне на венци и цветя

21 февруари, 17.30 ч., Залата на Военен клуб - Айтос

Община Айтос, Военен клуб - Айтос и Общински комитет "Васил Левски" - Айтос канят айтозлии на среща с Дора Чаушева - Уредник на Музей "Васил Левски" - град Карлово.

Повече за събитията тук
По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ запечатва къмпинг "Айлякъ" край Атия тази седмица

Със скандал се очертава да започне новият туристически сезон по Южното Черноморие. Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата един от най-посещаваните къмпинги близо до морския град . Собственикът му вече е получил акт за забрана на достъпа до къмпинга и принудителна административна мярка за прекратяване на дейността. Този сезон..

публикувано на 27.03.23 в 12:20
снимката е илюстративна

Агенцията по храните със засилени проверки за Великденските празници

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Инспекциите са във връзка с предстоящите Великденски празници,..

публикувано на 27.03.23 в 11:53

Проф. Иван Христов: Откритите рудници за злато край Созопол дават нова информация за древна Аполония

Археолози разкриха антични рудници за добив на злато край Созопол. Откритието е направено от интердисциплинарен екип под ръководството на археолога проф. д -р Иван Христов (НИМ) в края на 2022 г., но се обявяват сега след обработка на рудни проби и преосмисляне на резултатите от теренната работа.   "Рудниците са локализирани на върховете..

публикувано на 27.03.23 в 10:00

Разкриват фронт-офис "Информационно консултативен център“ в кв. Дружба в Сливен

Фронт – офис „Информационно консултативен център“ – Сливен ще бъде обособен в кв. „Дружба“, съобщават от общината. Целта му е улесни достъпът до актуална и пълна информация и консултиране на максимално широк кръг от граждани, включително и за хората с увреждания.  Фронт – офисът ще се намира ул. „Стефан Стамболов“ № 6 (сградата на Центъра за работа..

публикувано на 27.03.23 в 09:22

С благотворителен поход събраха над 800 лева за Стефчо

Сдружение „Зелена Странджа“организира и проведе благотворителен туристически поход. Събраните средства от таксата и от направени дарения от участниците са за лечението на Стефан Златаров, който преди ден навърши 8 години. Детето има нужда от рехабилитация в чужбина, за да проходи след тежка катастрофа.  Десетки любители на природата се..

публикувано на 26.03.23 в 21:42

Сдружение "Усмивка" провежда благотворителна кампания за Великден

Благотворителна Великденска кампания „ Доброто продължава - Да дарим УсмиВка на възрастните хора в Бургас “ организира сдружение „Усмивка“ .  Да бъдеш благодетел е въпрос на избор и призвание, казват от организацията. През миналата година те проведоха изключително успешни кампании за Коледа и Великден и помогнаха на над 400 нуждаещи се:..

публикувано на 26.03.23 в 17:00
Снимката е илюстративна, Констанца, Вама веке - 23 март 2023 г.

Искат оставката на директора на ИАРА

Българските моряци от задържаните от румънските власти риболовни кораби вече са освободени. Те ще настояват пред министъра на земеделието Явор Гечев за оставката на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова. Тя коментира в Бургас, че не е наричала рибарите бракониери и  не вижда основания за исканата..

публикувано на 26.03.23 в 14:35