Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Влез в час" на 30 януари:

В днешното издание на „Влез в час“ ще ви запозная с ученици и учители от профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“. Инициативата на БНР Бургас „По стъпките на Апостола“, посветена на 150 години от гибелта му, обхваща и всички учебни заведения в региона, които носят името на дякона Васил Левски.

Ще се разходим из бургаската руска гимназия, както е по-позната на широката аудитория, където ще усетим духа на Апостола. Ще проследим историята на училището през погледа и спомените на порасналите вече ученици, които в момента стоят от другата страна – в ролята на учители. 

Ще проверим кой е Васил Левски, каква е била неговата мисия и защо са избрали точно тази гимназия в разговор и с ученици от 10 и 11-и клас. А директорът на училището ще разкрие какви бъдещи проекти и инициативи се подготвят в момента, както и какво се планира за юбилея на бургаската руска гимназия. Аз съм Християна Йорданова и ще съм с Вас до 12 часа.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни курсове за деца по компютърно програмиране обявиха от общината

От днес започва записването за безплатния курс по компютърно програмиране за начинаещи и напреднали деца „Coding Kids Burgas“ през предстоящата лятна ваканция. Занятията ще обхванат близо 400 деца, които ще започнат курса на 03 юли. Той ще бъде с продължителност от четири седмици, в дните от понеделник до петък. Начинаещите деца ще опознават света на..

публикувано на 05.06.23 в 12:51

"Влез в час" за връзката между обучението и бизнеса

Връзката между училищното обучение и бизнесът е задължителна. Мнението е на преподавателя от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника Анна Златанова. Тя е член на професионалната асоциация по роботика и автоматика: „Когато наши ученици завършваха при дипломирането бяхме събрали няколко фирми от Пловдив, Варна и София,..

публикувано на 05.06.23 в 09:51

Търсят нов терен за изграждане на училище в кв. Крайморие

Община Бургас има планове за изграждането на ново училище в кв. Крайморие. Процедурата, по която се открива възможност за това, е по Механизма за възстановяване и устойчивост – „Изграждане на нови сгради на училища и детски градини“.  В момента се търси нов терен, на който то да бъде изградено, защото първоначално определеният не може да бъде..

публикувано на 04.06.23 в 13:00

Представиха помагалото за деца "Българските светии"

Учебното помагало „ Българските светии“ разказва на децата за православната вяра. В него има 22 жития на светци и скици с техни изображения. В Историческата експозиция на Бургаския музей беше представено неговото второ допълнено издание.  Албумът съдържа житията на св.св.Кирил и Методий, св. Климент Охридски, св.Наум Охридски, св...

публикувано на 02.06.23 в 11:53

"Детска нощ на музеите" в Природонаучния музей на Бургас

Регионалният исторически музей в Бургас ще отбележи Денят на детето по нетрадиционен начин, информират от там. За всички деца и учащи Природонаучната експозиция е подготвила „Детска нощ на музеите". Събитието ще се проведе за първи път в Бургас, съобщи главният уредник Светла Далакчиева.   "Отдавна мечтаем да организираме такова..

публикувано на 02.06.23 в 09:40

Наградиха стотици талантливи деца за високи резултати в образованието

Стотици талантливи деца бяха наградени в Церемонията по връчване на награди на ученици от област Бургас. Те получиха своите дипломи за постигнати високи резултати в образователния процес "Вярната посока". Отличията им бяха връчени от началника на РУО Бургас Петя Петрова. "Можем да ги мотивираме чрез добри примери, чрез предизвикателства към..

публикувано на 01.06.23 в 16:21

Представят албум по православна живопис за деца "Българските светии"

В Регионалния исторически музей в Бургас днес ще бъде представен албум по православна живопис за деца "Българските светии''. Той е вдъхновен от децата идващи в часовете по религия, от тяхното любопитство, любознание и силна вяра в Бога.  Албумът представя българска история погледната през призмата на светиите, просияли в българските земи, за това как..

публикувано на 01.06.23 в 09:20