Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Влез в час" на 30 януари:

В днешното издание на „Влез в час“ ще ви запозная с ученици и учители от профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“. Инициативата на БНР Бургас „По стъпките на Апостола“, посветена на 150 години от гибелта му, обхваща и всички учебни заведения в региона, които носят името на дякона Васил Левски.

Ще се разходим из бургаската руска гимназия, както е по-позната на широката аудитория, където ще усетим духа на Апостола. Ще проследим историята на училището през погледа и спомените на порасналите вече ученици, които в момента стоят от другата страна – в ролята на учители. 

Ще проверим кой е Васил Левски, каква е била неговата мисия и защо са избрали точно тази гимназия в разговор и с ученици от 10 и 11-и клас. А директорът на училището ще разкрие какви бъдещи проекти и инициативи се подготвят в момента, както и какво се планира за юбилея на бургаската руска гимназия. Аз съм Християна Йорданова и ще съм с Вас до 12 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

К. Янков: Учениците гледат на училището като на място за по-добро прекарване на свободното време

Ако  дадем изпита на нашите ученици за 7 ми клас на връстниците им от Западните страни, то резултатите ще бъдат трагични за тях. PISA   мери различни неща, тя показва функционалната грамотност, а  нашето образование е друго, каза Константин Янков, председател на Синдиката на българските учители в Бургас.  "Резултатите на нашите ученици..

публикувано на 07.12.23 в 14:04

Информационният ден на НАП „влезе“ и в Морското училище на Бургас

Образователната инициатива на НАП „Информационен ден“ „гостува“ в бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ в навечерието на професионалния празник на училището и в юбилейната 65-а годишнина от неговото основаване. Сред официалните гости на празничните прояви бе и говорителят на НАП Бургас Христо Узунов. Той..

публикувано на 05.12.23 в 18:10

Връчиха дипломите на над 300 абсолвенти на БСУ

Тържествената церемония по връчване дипломите на абсолвентите от БСУ се състоя днес. Над 300 абсолвенти от 14 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми получиха своите дипломи за висше образование.  „През годините винаги сме били верни на това да сме университетът на Бургас и университетът на Черно море. Пожелавам на Вас, скъпи абсолвенти,..

публикувано на 05.12.23 в 16:12

КТ"Образование" настоява за увеличение на парите в бюджета и на заплатите

Открито писмо до Премиера и финансовия министър е изпратено от името на КТ" Подкрепа". В него се настоява парите за образование да се увеличат. Според синдиката трябва те трябва да бъдат  6% от БВП, а са едва 3.9 %. Оттам предлагат  младите учители да  започват със средна работна за страната заплата. В писмото се казва още: "Парите за..

публикувано на 05.12.23 в 12:56

РУО Бургас с проект за интеркултурно образование на ученици с различен етнос

Регионално управление на образованието – Бургас  разработи проект към „Мултикултурни интердисциплинарни компетентности и социализация (МИКС) - в подкрепа на интеркултурното образование на ученици с различна етническа принадлежност“.  Проектът беше представен пред представители на образователните институции и представители на общини в област Бургас...

публикувано на 05.12.23 в 09:56

Награждават най-добрите ученици в Бургас

Общо 270 изявени ученици с отличия през годината и призови места в престижни международни и национални олимпиади, състезания и конкурси, ще бъдат наградени по традиция в навечерието на празника на Бургас - Никулден. Петата тържествена церемония по връчване на наградите на Община Бургас - „Ученик на годината“ и „Студент на годината“ ще се проведе от..

публикувано на 05.12.23 в 09:23

Студенти от бургаския Колеж по туризъм се завърнаха с първо място в кулинарен фест

Кулинарният отбор от Колежа по туризъм – Бургас получи първо място за категория „Основни ястия“ на Фестивала „Да споделим Никулден“ в град Варна. Надпреварата е организирана от Варненска Туристическа Камара. За 11-ти пореден път състезанието  мотивира участието на ученици, студенти и ресторантьори, които със собствени кулинарни изкушения на..

публикувано на 05.12.23 в 08:40