Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас

Снимка: burgas-airport.bg

На основание чл.24, ал.1 от Закона за достъп до обществена информация, кметът на община Поморие Иван Алексиев поиска от Министерството на транспорта и съобщенията да му бъде предоставен договорът, както и всички допълнителни споразумения, сключени между Република България и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Това се случи заради концесията на гражданските летища за обществено ползване Бургас и Варна.

Решението на Алексиев е обусловено от факта, че до момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас и не се полагат достатъчно усилия за привличане на нови авиокомпании, които да оперират в областта. 

Решението да се изиска тази информация бе взето на скорошната среща, която кметът на Поморие Иван Алексиев проведе с професионалисти от най-големите регионални браншови организации в туристическия сектор. Това е част от конкретните действия, предприети с цел преразглеждане на концесията с Летище Бургас, евентуално предоговаряне на условията и осигуряване целогодишна натовареност на аеропорта с пътнически полети.




По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДППИ осигурява условия на големи кораби да акостират в района на Пристанище Бургас

Дейностите по проекта за удълбочаване на акваторията в района на Пристанище Бургас се очаква да приключат до дни. Това е срокът за постигане на определена дълбочина, която ще позволи на големите кораби (контейнеровози) да маневрират. Изграждане на нова кейова стена за корабно място №28, на терминал Бургас - запад е друга част от  дейностите по..

обновено на 29.05.24 в 15:49

Предстоят ремонти на пътища в община Руен

Около 3 млн. лева са предвидени за ремонт на пътя между руенските села Дъскотна – Планиница – Рупча – Люляково. Друг важен проект за региона е основен ремонт на пътя Череша –Вресово – Зайчар. За него са предвидени около 4 200 000 лв. По двете обществени поръчки вече са получени оферти. Над 200 хил. лева обществена поръчка за асфалтиране..

публикувано на 29.05.24 в 13:23

Бургаският плаж най - евтин и това лято

Цената за чадър на плажа в Бургас това лято ще бъде непроменена 1,20 лв. Толкова ще струва и наемането на шезлонг. За поредна година, въпреки инфлацията и всички предизвикателства пред сектора, цената няма да бъде променена, защото това е максималната, която е посочена в договора ни, каза концесионерът на Северния плаж в Бургас Симеон..

публикувано на 29.05.24 в 13:06

Над 300 работни места предложи трудова борса в Бургас

Над 300 работни места в областта на търговията, туризма, транспорта и промишлеността предложиха работодатели на трудова борса в Бургас. Тя се проведе в Свободния университет по проект „Академия за личен успех“. Организатори са Бюрото по труда и сдруженията „Нов път“ и „Верният настойник“. От 10 до 11,30 часа работодатели и безработни..

публикувано на 29.05.24 в 11:58

Подписани са 49 издадени временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти

Министърът на туризма Евтим Милошев подписа 49 издадени временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти. 43 от временните удостоверения са за открита процедура по категоризиране на туристически обект, а останалите 6 са за открита процедура по сертифициране на туристически обект, уточняват от министерството. Тези..

публикувано на 29.05.24 в 09:35

Трудова борса ще се проведе днес в Бургас

Обща трудова борса ще се проведе днес от 10:00 до 12:00 часа, в Бургаския свободен университет, съобщават от  Дирекция „Бюро по труда“ . На нея ще присъстват работодатели от над 30 фирми от различни сфери на икономиката.  Информационните срещи ще бъдат водени от академичния състав на университета.  Борсата е част от проекта „Академия за личен..

публикувано на 29.05.24 в 09:26

Зам.-министър Иван Капитанов: Очакваме добра жътвена кампания

Очакваме добра жътвена кампания. Това обяви в град Българово служебният зам.-министър на земеделието Иван Капитанов. Към момента състоянието на посевите е добро. Очаква се среден добив около 500 кг на декар пшеница за страната, толкова приблизително ще е и ечемикът, допълни той.  Иван Капитанов заедно с директора на Държавен фонд..

обновено на 28.05.24 в 15:57