Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разшириха синята зона в комплекс "Братя Миладинови"


С близо 800 места се разширява синята зона в комплекс Братя Миладинови“, решиха съветниците. Предложението е за три зони.  От 45  гласували съветници- 7 се въздържаха, 6 се обявиха "против", 32 подкрепиха докладната.

Синята зона превзема три нови района в близкия до центъра комплекс, където има няколко ключови институции и учебни заведения. Единият обхваща паркинга до бл.71 между бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Демокрация“ в близост до Строителния техникум, другият включва карето между бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Струга“ и ул. „Ванчо Михайлов“ около кадастъра и сградата на НОИ и последната е с обхват между бул. „Тодор Александров“ и улиците „Гладстон“ и „Сан Стефано“ в района на музикалното училище. 

Тезите в дебата-защо не мислим за многоетажни паркинги с отговор от администрацията-гражданите не искат, във възможните площи предпочитат градинки до решаваме на парче и местим проблема в съседния район. Независимият общински съветник Стоян Грозев се обяви против докладната. Мотивът, че така се създава ред в района е неубедителен, по-честно щеше да е да се посочи, че това носи добри приходи на общината, заяви той.

Ефектът към момента-изчистват се старите автомобили, което все пак е регулация, отбелязва Евелина Михалева, която е председател на транспортната комисия. От Христо Панайотов от БСП дойде идеята да се направи референдум за разширението на синята зона за да се види има ли желаещи. Така би имало "обществен договор" по темата, посочи той.  Бойчо Георгиев от ГЕРБ го репликира: "Вие сте като Слави Трифонов, като видите, че падате под чертата и вадите референдумите!"  

Управителят на ОП

В дебата се включи и директорът на общинското предприятие „Транспорт“ Пламен Димитров:

"Относно преместването на проблема в съседна зона, това се е наблюдавало, но тези три нови зони са накрая на квартали, където има големи буфери, които са нежилищни. След "Братя Миладинови", където е музикалното училище, е автогара Запад и индустриална част от града. Където е  колодрума и сградата на кадастъра, следва парк "Света Троица". 

Ако улиците са в лошо техническо състояние, първо ще предложим ремонт, а след това разчертаване, ангажираха се от общинското предприятие „Транспорт“. 

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Арена Бургас получи акт 15

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи инспекция на Арена Бургас заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, ръководството на "Академика 2011“ и строителния надзор. Днес многофункционалното спортно съоръжение получи Акт 15, съобщиха от спортното министерство.  Проверката в залата показа, че е завършена напълно климатичната система,..

публикувано на 27.03.23 в 17:29

РИОСВ запечатва къмпинг "Айлякъ" край Атия тази седмица

Със скандал се очертава да започне новият туристически сезон по Южното Черноморие. Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата един от най-посещаваните къмпинги близо до морския град . Собственикът му вече е получил акт за забрана на достъпа до къмпинга и принудителна административна мярка за прекратяване на дейността. Този сезон..

публикувано на 27.03.23 в 12:20
снимката е илюстративна

Агенцията по храните със засилени проверки за Великденските празници

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Инспекциите са във връзка с предстоящите Великденски празници,..

публикувано на 27.03.23 в 11:53

Проф. Иван Христов: Откритите рудници за злато край Созопол дават нова информация за древна Аполония

Археолози разкриха антични рудници за добив на злато край Созопол. Откритието е направено от интердисциплинарен екип под ръководството на археолога проф. д -р Иван Христов (НИМ) в края на 2022 г., но се обявяват сега след обработка на рудни проби и преосмисляне на резултатите от теренната работа.   "Рудниците са локализирани на върховете..

публикувано на 27.03.23 в 10:00

Разкриват фронт-офис "Информационно консултативен център“ в кв. Дружба в Сливен

Фронт – офис „Информационно консултативен център“ – Сливен ще бъде обособен в кв. „Дружба“, съобщават от общината. Целта му е улесни достъпът до актуална и пълна информация и консултиране на максимално широк кръг от граждани, включително и за хората с увреждания.  Фронт – офисът ще се намира ул. „Стефан Стамболов“ № 6 (сградата на Центъра за работа..

публикувано на 27.03.23 в 09:22

С благотворителен поход събраха над 800 лева за Стефчо

Сдружение „Зелена Странджа“организира и проведе благотворителен туристически поход. Събраните средства от таксата и от направени дарения от участниците са за лечението на Стефан Златаров, който преди ден навърши 8 години. Детето има нужда от рехабилитация в чужбина, за да проходи след тежка катастрофа.  Десетки любители на природата се..

публикувано на 26.03.23 в 21:42

Сдружение "Усмивка" провежда благотворителна кампания за Великден

Благотворителна Великденска кампания „ Доброто продължава - Да дарим УсмиВка на възрастните хора в Бургас “ организира сдружение „Усмивка“ .  Да бъдеш благодетел е въпрос на избор и призвание, казват от организацията. През миналата година те проведоха изключително успешни кампании за Коледа и Великден и помогнаха на над 400 нуждаещи се:..

публикувано на 26.03.23 в 17:00