Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разшириха синята зона в комплекс "Братя Миладинови"


С близо 800 места се разширява синята зона в комплекс Братя Миладинови“, решиха съветниците. Предложението е за три зони.  От 45  гласували съветници- 7 се въздържаха, 6 се обявиха "против", 32 подкрепиха докладната.

Синята зона превзема три нови района в близкия до центъра комплекс, където има няколко ключови институции и учебни заведения. Единият обхваща паркинга до бл.71 между бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Демокрация“ в близост до Строителния техникум, другият включва карето между бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Струга“ и ул. „Ванчо Михайлов“ около кадастъра и сградата на НОИ и последната е с обхват между бул. „Тодор Александров“ и улиците „Гладстон“ и „Сан Стефано“ в района на музикалното училище. 

Тезите в дебата-защо не мислим за многоетажни паркинги с отговор от администрацията-гражданите не искат, във възможните площи предпочитат градинки до решаваме на парче и местим проблема в съседния район. Независимият общински съветник Стоян Грозев се обяви против докладната. Мотивът, че така се създава ред в района е неубедителен, по-честно щеше да е да се посочи, че това носи добри приходи на общината, заяви той.

Ефектът към момента-изчистват се старите автомобили, което все пак е регулация, отбелязва Евелина Михалева, която е председател на транспортната комисия. От Христо Панайотов от БСП дойде идеята да се направи референдум за разширението на синята зона за да се види има ли желаещи. Така би имало "обществен договор" по темата, посочи той.  Бойчо Георгиев от ГЕРБ го репликира: "Вие сте като Слави Трифонов, като видите, че падате под чертата и вадите референдумите!"  

Управителят на ОП

В дебата се включи и директорът на общинското предприятие „Транспорт“ Пламен Димитров:

"Относно преместването на проблема в съседна зона, това се е наблюдавало, но тези три нови зони са накрая на квартали, където има големи буфери, които са нежилищни. След "Братя Миладинови", където е музикалното училище, е автогара Запад и индустриална част от града. Където е  колодрума и сградата на кадастъра, следва парк "Света Троица". 

Ако улиците са в лошо техническо състояние, първо ще предложим ремонт, а след това разчертаване, ангажираха се от общинското предприятие „Транспорт“. 

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Агенцията по заетостта с нов проект ще помогне на младежи да започнат работа

15 200 неактивни или безработни младежи ще бъдат подпомогнати за включване на пазара на труда чрез дейностите по проект  „Младежка заетост +” на Програма „Развитие на човешките ресурси” (ПРЧР) 2021 – 2027, съобщи Агенцията по заетостта.  Проектът е своеобразно продължение на предходния проект „Нова възможност за младежка заетост”, изпълняван от Агенция..

публикувано на 03.10.23 в 07:15

Камен Симеонов: След пожара в „Меден рудник“, в който загина възрастна жена има нужда от строителни материали за 9 апартамента с щети (СНИМКИ)

Нужни са строителни материали и всякаква друга помощ е добре дошла, за да се покрият щетите от пожара, който възникна в „Меден рудник“, вчера сутринта, в блок 308, вх.А, в жилище на 5 етаж, обитавано от самотно живеещата Станка, която е била около 78-годишна. За съжаление жената е загинала в пожара, задушавайки се от гъстия дим. Това разказа..

публикувано на 02.10.23 в 17:29

ПАЧИС обсъжда в Бургас защитата на децата

Защитата на децата трябва да бъде първостепенен приоритет на всеки политик, на всяка институция и на цялото общество. Това е тема, по която политическите сили, институциите и неправителствените организации могат и трябва да говорят в един глас, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков пред участниците в 61-ото заседание на Комитета по..

публикувано на 02.10.23 в 15:27
снимката е илюстративна

Служителите на "Топлофикация"-Сливен също излязоха на протест

Служителите на "Топлофикация"-Сливен излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица Изток“. За кратко те затвориха булевард „Банско шосе“ и част от кръговото кръстовище и направиха заявка утре да затворят подбалканския път София- Бургас в района на село Тополчане в ранния следобед.  Енергетиците предупредиха, че ако сливенската..

публикувано на 02.10.23 в 13:54

Изплащането на пенсиите ще започне на 9 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 9 октомври,понеделник, и ще завърши на 20 октомври, петък. Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9-и. На 3 октомври, вторник, на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните..

публикувано на 02.10.23 в 10:42
Снимката е илюстративна

Тестват Националната система за ранно предупреждение и оповестяване в 11 часа

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване  ще се проведе днес  от 11 часа. Ще бъдат задействани сирените в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив,  Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“,..

публикувано на 02.10.23 в 08:57

Променя се маршрута на автобусната линия Бургас - Българово от понеделник

Линията на "Бургасбус" по маршрута Бургас - Българово се променя от днес. Автобусите ще минават двупосочно през магистралата.  Причината са ремонтни дейности в отсечката между Бургас - Айтос и град Българово.  Спирката на ул. "Девети септември" няма да бъде обслужвана до възстановяване на маршрута.  Пътуващите до кв. "Ветрен", които..

обновено на 02.10.23 в 08:09