Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първите полети на летище Бургас започват от края на март

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е готов за ранен старт на Лято 2023 още от края месец март. Очакванията са да бъдат обслужени  редовни и чартърни полети от и до 10 дестинации от 6 държави. Той  продължава да полага всички възможни усилия в развитието на трафика и инфраструктурата, изпълнявайки добросъвестно, своевременно и в пълен размер всички свои ангажименти и задължения към държавата, в ролята си на отговорен концесионер и коректен работодател на стотици служители – постоянен и сезонен персонал, се казва в съобщение от летището и се уточнява:

"През 2023 г. очакваме нови директни полети – от Познан (Полша), Каунас (Литва) и Дъблин (Ирландия) от Ryanair, от Рига (Латвия) от airBaltic и от Шчечин (Полша) от European Air Charter. 

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД също така промотира Летище Бургас на „туристическо роудшоу“ в Полша, организирано с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, от 24 до 28 октомври 2022 г., където се проведоха множество двустранни срещи с представители на водещи тур оператори и туристически агенции от Полша."

Това развитие е базирано на непрестанното и активно промотиране на Летище Бургас от страна на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД на някои от най-големите международни туристически изложения през годините: WTM London, ITB Berlin, IFTM Top Resa Paris, на специализирани събития за туристическата индустрия във Виена, Варшава и т.н. 

Операторът  работи интензивно с авиокомпаниите за развитието на свързаността на Летище Бургас, в и извън пиковия летен сезон, се казва още в съобщението.

 В настоящия генерален план в периода от 2022 до 2026 г. са планирани инвестиции за повече от 50 млн. евро.По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илия Проданов

Илия Проданов: Декларирането на ренти под 5 хил. лв. е административно непосилно

Националната асоциация на зърнопроизводетелите (НАЗ)   иска промяна на прага от 5 000 лева за деклариране на ренти. От асоциацията се изпратили становище  до Министерството на финансите. Според бранша това е  непосилно за земеделските производители, които изплащат суми под 5 хил. лв. на множество собственици В края на миналата година 48-то Народно..

публикувано на 02.06.23 в 09:44

Нулевоенергийна каравана е разположена пред „Флората“ в Бургас

Нулевоенергийна каравана е разположена пред Експозиционния център „Флора“ в Бургас. Тя има дървена носеща конструкция, хидро и топлоизолация. Покривът е с топлоизолация от минерална вата и покритие от керемиди. Караваната използва само възобновяеми източници на енергия, като слънчеви панели, вятърни турбини или хидроизточници, които генерират..

обновено на 02.06.23 в 08:54

Откриха плажния сезон в Слънчев бряг

Туристическият сезон в Слънчев бряг вече е открит, а пясъчните ивици посрещнаха в изряден вид първите си туристи. На Северния, Централния и Южния плаж са подредени чадъри и шезлонги; осигурени са спасители, които от днес бдят за сигурността на летовниците. Спазено е изискването за 50 на сто свободна зона, в която плажуването е безплатно. Преди да бъдат..

публикувано на 01.06.23 в 16:32

Бургас пълен за летния сезон, ще има рекорден брой събития и фестивали

Предстоящият летен сезон в Бургас е абсолютно запълнен, това съобщи Радовеста Стюърт, директор на общинското предприятие "Туризъм" по време на бизнес среща за града и региона организирана от "Капитал". Това е постигнато с развитието на града като фестивална и събитийна дестинация през последните 10 години. "Всичко започна с отварянето на Зоната..

публикувано на 01.06.23 в 12:10

Община Созопол подготвя три проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество

Община Созопол да кандидатства по три проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество, в партньорство с Турция и Грузия. Това е една от докладните записки, които ще обсъжда днес местният парламент.  "Единият е изключително важен. Той ще ни позволи да закупим оборудване за нуждите на рибарското пристанище и да обследваме ерозионните..

публикувано на 31.05.23 в 09:03

Конференция "Нулевоенергийните сгради: бъдещето е сега" ще се проведе в Бургас

Конференция на тема "Нулевоенергийните сгради: бъдещето е сега" ще  се проведе от днес до 2 юни в Експоцентър „Флора” в Бургас и онлайн, съобщават от Общината. Организатори на събитието са Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“. Сградите с нулев разход на енергия са определяни като бъдещето..

публикувано на 31.05.23 в 08:30

Димитър Николов:Част от проектите на Бургас не се изпълняват заради фактори извън общината

Случващото се в страната влияе на работата на местната власт, коментира днес кметът на Бургас Димитър Николов. Всяка несигурност се отразява.Това ни прави по-слаби в изпълняването на ежедневните решения: " Ние продължаваме да работим без бюджет. не е ясно кога ще има приет нов такъв. Една част от проектите не изпълняват именно заради причини и..

публикувано на 30.05.23 в 18:42