Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Туристическият бранш иска повече полети от и до Летище Бургас


За повече полети от и до Летище Бургас настоява туристическият бранш. Започнали сме диалог с ръководството, който се надяваме да доведе до положителни резултати, коментира Евелина Пулева, заместник-председател на Бургаската регионална туристическа камара. Така от камарата се присъединяват към инициативата, подета от кметовете на Поморие и Бургас:

"Вярно е, че има повече полети в момента от Летище Варна, затова подехме разговор с Летище Бургас какви са възможностите същото да се случи и тук. Първата стъпка ще бъде среща с авиокомпаниите. Искаме да чуем защо нямат полети до Бургас, каква е причината. А браншът доказа миналата година, че може да работи и то много успешно в зимни условия."

Имаме природни дадености, обект под закрилата на ЮНЕСКО, минерални извори, лечебни кал и луга, така че има какво да покажем и извън активния сезон, добави Пулева. 

Повече чуйте в звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.