Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас

Снимка: БГНЕС


„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас на местните избори в края на годината. Това посочи Манол Тодоров от бургаската структура на партията.
„Все още се коментира коя би била най-добрата кандидатура. Най-лесно би било да кажем „кой ще спечели изборите в Бургас“ и да кажем него да го подкрепим. Не е това идеята. Идеята е да застанем зад някоя личност. Не напразно казвам личност, защото  за мен кметът на град като Бургас първо трябва да бъде добър мениджър, добър управник и да бъде личност, която успява да събере около себе си добър отбор. Всяко едно управление, специално на кмет, без добър отбор няма как да се случи“, коментира той.
Според него местните избори ще са отражение на парламентарните и се очаква следващият Общински съвет в Бургас да бъде „пъстър“.  „Местните избори са по-скоро мажоритарни, т.е. хората познават тези, за които ще гласуват. Подкрепят не винаги парламентарно представени партии, както бяха последните местни избори. Ние бяхме 4-ма общински съветници, не бяхме парламентарно представени. Парламентарно представени партии като ВМРО и НФСБ имаха по 2-ма. Тогава те дори бяха в управление. На местно ниво мисля, че ще има 8-9 различни формации или проекти, които ще успеят да се преборят за мандати в Общинския съвет“, посочи Тодоров. 
„Български възход“ постепенно започва да изгражда структури в област Бургас. 
„Предстоят ни няколко общински събрания, ще направим и областно събрание, където ще се представи и ръководството на „Български възход“ на местно ниво. Започваме по-сериозно да градим тази структура“, посочи Манол Тодоров. Според него, на предстоящите парламентарни избори партията ще имаме още по-сериозна листа в Бургас. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстрация: Георги Цветков

Какви паравани ще използват Общините за предстоящите избори?

Общините в страната ще трябва да осигурят т.нар. паравани за предстоящите избори на 2 април. Точни критерии какви да бъдат, в каква големината, материал и разположение обаче няма. Всяка община, която трябва да ги осигури, ще реши сама как да изглеждат. „Разбира се, може да бъдат изтълкувани на база Изборния кодекс и дори някои от..

публикувано на 21.03.23 в 11:09

платена публикация
Коалиция „Заедно“ откри в Бургас предизборната си шатра (видео)

КП „Заедно“ откри в Бургас предизборната си информационна шатра. Председателят на „Заедно“ Ива Митева се срещна със симпатизанти в центъра на града. Тя сподели, че престъпва към предстоящите избори с надеждата, гласоподавателите да им повярват и да им дадат своето доверие. Официален сайт на КП "Заедно" „Пристъпвам с желанието да поставим..

публикувано на 21.03.23 в 11:00
Центърът на село Светлина, община Средец

Жители на Светлина: Политиците да се обърнат с лице към проблемите на хората

Нови лица в политиката, с интерес и решение на проблемите на обикновения човек – така виждат бъдещите народни представители жителите на странджанското село Светлина . Не са обаче оптимисти, че това скоро ще се случи. Избирателите там са 94, повечето ще гласуват, но някои не са убедени за кого и че този път ще е различно и ще се стигне до редовно..

публикувано на 20.03.23 в 15:00

ЦИК с указания за видеонаблюдението и отчитането на резултатите от вота

Председателите на секционните избирателни комисии ще сканират специален QR код, за да стартират излъчването и заснемането при  броенето на бюлетините от вота на 2 април на смартфоните, предназначени за целта. Към устройствата ще има инструкции и специален запечатан плик с QR кода а при прекъсване на излъчването или заснемането кода ще се сканира отново...

публикувано на 20.03.23 в 08:33

В четири общини в бургаско ще може да се гласува с подвижна избирателна кутия

Избиратели с трайни увреждания ще могат да гласуват на извънредните парламентарни избори на 2 април, с подвижна избирателна кутия в четири общини в Бургаско. Това са Поморие, Карнобат, Сунгурларе и Бургас.  В първите три общини ще има по една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. А в община Бургас се разкриват три секции. Това става..

публикувано на 19.03.23 в 12:48

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и чрез подвижна избирателна кутия

Днес( 18 март) в полунощ изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и за гласуване с подвижна избирателна секция за гласоподавателите с трайни увреждания, които искат да участват в извънредните парламентарни избори на 2 април.  Избирателите, които искат да упражнят правото си на вот, трябва да подадат..

публикувано на 18.03.23 в 08:30

ЦИК показа бюлетините за вота на 2 април

Централната избирателна комисия представи публично как ще изглеждат бюлетините за гласуване с хартия и с машина за страната и за чужбина. Машинната бюлетина е с дължина 20 сантиметра, а хартиената – 60 сантиметра, уточни говорителят на ЦИК Росица Матева. В два от районите - Варна и Ловеч, ще има независими кандидати. "Тук са изписани всички..

публикувано на 16.03.23 в 13:52