Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас

Снимка: БГНЕС


„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас на местните избори в края на годината. Това посочи Манол Тодоров от бургаската структура на партията.
„Все още се коментира коя би била най-добрата кандидатура. Най-лесно би било да кажем „кой ще спечели изборите в Бургас“ и да кажем него да го подкрепим. Не е това идеята. Идеята е да застанем зад някоя личност. Не напразно казвам личност, защото  за мен кметът на град като Бургас първо трябва да бъде добър мениджър, добър управник и да бъде личност, която успява да събере около себе си добър отбор. Всяко едно управление, специално на кмет, без добър отбор няма как да се случи“, коментира той.
Според него местните избори ще са отражение на парламентарните и се очаква следващият Общински съвет в Бургас да бъде „пъстър“.  „Местните избори са по-скоро мажоритарни, т.е. хората познават тези, за които ще гласуват. Подкрепят не винаги парламентарно представени партии, както бяха последните местни избори. Ние бяхме 4-ма общински съветници, не бяхме парламентарно представени. Парламентарно представени партии като ВМРО и НФСБ имаха по 2-ма. Тогава те дори бяха в управление. На местно ниво мисля, че ще има 8-9 различни формации или проекти, които ще успеят да се преборят за мандати в Общинския съвет“, посочи Тодоров. 
„Български възход“ постепенно започва да изгражда структури в област Бургас. 
„Предстоят ни няколко общински събрания, ще направим и областно събрание, където ще се представи и ръководството на „Български възход“ на местно ниво. Започваме п