Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След слушателски сигнал: Проверяват стоят ли пътници прави и на студено по линията Бургас-Айтос

Снимката е илюстративна

За малки и студени микробуси с правостоящи пътници в час пик по линията Бургас-Айтос сигнализира слушател на БНР Бургас. От фирмата превозвач обещаха да възложат наблюдение по трасето и при необходимост да направят корекции. 

Всеки ден Павлина Стаматова ползва автобус от Айтос до Бургас, където работи. Казва, че големи автобуси по линията пътуват само на определени курсове сутрин и вечер.

„През останалото време почти винаги са с малки микробусчета. Страшно много правостоящи хора има. Студено е вътре, никак не е приятно. Няколко пъти съм ставала свидетел на хора, които не могат да се качат, защото автобусът вече е препълнен и няма място. Ставала съм свидетел и на отваряне на прозорци в зимно време, защото вътре пък не се диша от хора. Масово билети не се дава на хора, които са до Ветрен. Може би така отчитат, че няма пътникопоток и пускат малки микробусчета за нас. Мисля, че не заслужаваме да стоим на студено и да стоим прави“

От фирмата превозвач „М-бус“ признават, че с оглед постигане на рентабилност по трасето комбинират маломестни и големи автобуси. Управителят Румен Христов обеща проверка по случая.

Аз ще възложа да се провери. Но е хубаво и тези пътници, наши клиенти, да се възползват от възможността и тези сигнали да достигат и до нас, за да можем адекватно и бързо да реагираме на тях. Ако е така, клиентът е в правото си и ние ще вземем всички необходими мерки, за да коригираме това“  

Има звено, което осъществява контрол по таксуването, казаха още от фирмата и обещаха по трасето да бъде възложено наблюдение.

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път при с. Тополчане

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при село Тополчане в знак на съпричастност с исканията на колегите им от ТЕЦ Марица Изток. Те настояват сливенската топлоцентрала да бъде включена в Плана за възстановяване и развитие.  Ако ТЕЦ Сливен не бъде включен, има опасност от затваряне на централата, каза..

публикувано на 03.10.23 в 16:13
снимката е илюстративна

Блокираха подбалканския път София - Бургас при разклона за с. Тополчане

Ограничено е движението на подбалканския път  София - Бургас  при разклона за с. Тополчане, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Причината е протестът на служителите на "Топлофикация" Сливен, които вчера излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица Изток“. Служителите на "Топлофикация"-Сливен също излязоха на протест..

публикувано на 03.10.23 в 13:00

Проф.Славова: Когато една конституция се променя, когато политиците решат, това е лош знак за правото

 Научно-практическата кръгла маса се проведе в Бургаския свободен университет от Института за държавата и правото при Българската академия на науките и Центъра по юридически науки на висшето училище. Темата бе  „Теоретични възможности и практически измерения на измененията в Конституцията“. На форума присъстваха прокурор Даниела Ангелова – зам.-..

публикувано на 03.10.23 в 12:55

Намаляват биопроизводителите, свиват се площите с биологично земеделие

Има спад в броя на биологичните производители, намаляват и площите за биоземеделие у нас. Сега биопроизводителите са 4841. Тенденцията върви надолу, а причините са бюрократични. Това обясни пред БНР Албена Симеонова от Българската асоциация "Биопродукти". Вместо подкрепа от Министерството на земеделието, биологичните производители все повече са..

публикувано на 03.10.23 в 08:33

Агенцията по заетостта с нов проект ще помогне на младежи да започнат работа

15 200 неактивни или безработни младежи ще бъдат подпомогнати за включване на пазара на труда чрез дейностите по проект  „Младежка заетост +” на Програма „Развитие на човешките ресурси” (ПРЧР) 2021 – 2027, съобщи Агенцията по заетостта.  Проектът е своеобразно продължение на предходния проект „Нова възможност за младежка заетост”, изпълняван от Агенция..

публикувано на 03.10.23 в 07:15

Камен Симеонов: След пожара в „Меден рудник“, в който загина възрастна жена има нужда от строителни материали за 9 апартамента с щети (СНИМКИ)

Нужни са строителни материали и всякаква друга помощ е добре дошла, за да се покрият щетите от пожара, който възникна в „Меден рудник“, вчера сутринта, в блок 308, вх.А, в жилище на 5 етаж, обитавано от самотно живеещата Станка, която е била около 78-годишна. За съжаление жената е загинала в пожара, задушавайки се от гъстия дим. Това разказа..

публикувано на 02.10.23 в 17:29

ПАЧИС обсъжда в Бургас защитата на децата

Защитата на децата трябва да бъде първостепенен приоритет на всеки политик, на всяка институция и на цялото общество. Това е тема, по която политическите сили, институциите и неправителствените организации могат и трябва да говорят в един глас, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков пред участниците в 61-ото заседание на Комитета по..

публикувано на 02.10.23 в 15:27