Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Влез в час" на 13 февруари:

Снимка: Свобода Атанасова

В Световния ден на радиото вървим „По стъпките на Апостола“, така сме озаглавили поредната кампания на БНР Бургас, посветена на 150-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. 

В поредица от предавания Ви срещаме с интересни събития и хора, като припомняме за личността на Левски.

Днес ще Ви разкажем за училището в бургаския квартал Горно Езерово, чийто патрон е Васил Левски. Разговаряхме с ученици, преподаватели и директора му.

Аз съм Свобода Атанасова, звукорежисьор е Алекс Пенев.

Ще бъдeм с Вас до 12:00 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български и турски представители обсъдиха проблеми на българо-турската граница

Проблемите на българо-турската граница са били обсъдени на среща между отговорни представители на Турция и България, която се състоя на ГКПП "Капъкуле" край турския град Одрин, предаде БТА. На срещата са били обсъдени трудностите при преминаването на товарните МПС-та през граничните пунктове и предложения за решаване на проблема, се съобщава днес на..

публикувано на 02.12.23 в 16:56

10 пана показват ритуала Богоявление в Малко Търново

Kметът на Малко Търново Илиян Янчев откри изложба с фотографии - България започва от Малко Търново. Десетте пана със снимки на фотографа  Христо Анестев  показват ритуала Богоявление на водопад Докузак. Те са разположени до Часовника в центъра на Бургас и ще останат там до Йордановден. Фотоизложбата "Богоявление в Малко Търново" разказва за..

публикувано на 02.12.23 в 16:25

В Царево запалиха светлините на коледната елха

На площада в Царево включиха светлините на коледната украса и елхата.  Кметът на общината Марин Киров покани всички деца за обратното броене от 10 до 0 и последва запалване на коледните светлини. В празничната програма участваха огнената група "Дивинитас" със свое магично шоу, а изненади за малки и големи имаше и от принцеса Елза. Родители,..

публикувано на 02.12.23 в 13:35

Фотоизложбата "Богоявление в Малко Търново" разказва за уникалния ритуал на водопада Докузак

Фотографската изложба "Богоявление в Малко Търново" се открива на 2 декември от 16 часа до Часовника в Бургас. Кадрите, запазили уникалния ритуал, са на Христо Анестев, а инициативата за събитието на Община Малко Търново с подкрепата на Община Бургас. Експозицията събира снимки от Богоявление през 2021 година, разказва фотографът: "20..

обновено на 02.12.23 в 13:28

"Безопасна Коледа" започва проверки за опасни стоки

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор обяви началото на традиционната кампания "Безопасна Коледа", която всяка година следи пазара на детски електрически играчки, светлинни гирлянди и пиротехническите изделия. Във фокуса на проверките са едни от най-търсените стоки по коледните и новогодишни празници. Инспекторите от Главна дирекция..

публикувано на 02.12.23 в 12:50
Снимката е илюстративна

Областният управител ще се срещне с хората от две села заради фотоволтаичния парк

И днес продължават срещите на областният управител на Бургас с жителите на четирите села недоволни от решението на Общинския съвет в Средец за изграждане на фотоволтаичен парк.  В 10.30ч Пламен Янев ще се срещне с хората от село Светлина, а в 17ч ще стори същото в Дюлево. Напрежение в община Средец заради бъдещ фотоволтаичен парк..

публикувано на 02.12.23 в 09:15

Скок в цената на водата с около 20% в Бургас

През следващата година водата и ВиК услугите ще поскъпнат в почти цялата страна като най-голям ще е скокът в Сливен, където повишението ще е с 41%,  стана ясно от обсъждане на цените в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Около 20-процентен скок на водата се очаква в Бургас, както и в областите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана,..

публикувано на 02.12.23 в 08:25