Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С билет за изложба помагаме на Стефчо

Екипът на Бургаска художествена галерия „Петко Задгорси“ се присъединява към каузата „Да помогнем на Стефчо да проходи“, която докосна сърцата на хиляди бургазлии. По този повод, ако посетите изложбената зала на галерията идния вторник, 21 февруари, от 09.00 до 14.00 часа, ще помогнете на 7 –годишния Стефчо, който пострада след автомобилна катастрофа.

 Закупувайки си билет ще имате възможност да разгледате експозицията от шедьоври на Владимир Димитров – Майстора и в същото време ще подкрепите кампанията.

Пред касата на галерията също е поставена дарителска кутия, в която всеки посетител може да остави средства.

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.

След катастрофа на 1 ноември 2022 г. той получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Направени са консултации с лекари-специалисти както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със специалисти и необходимата апаратура за извършване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо все още очакват оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.

Вече са поръчани специални протези за крачетата на стойност 1300 лв, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно. Те са на стойност над 30 000 лв.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв.

Това са само част от разходите, които предстоят на семейството.

Средства може да дарите и по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП "Възраждане":Проблемът с пропадналия участък към "Сарафово" се задълбочава

Ситуацията с пропадналия участък между Солниците и „Сарафово“ става все по-сложна, след като в нея се намесва и МОСВ. Това коментират от ПП „Възраждане“ след отговор на областния управител Пламен Янев по темата. От питането на общинския съветник Мариян Иванов става ясно, че екоминистерството ще проверява близкия плаж за наличие на дюни, което ще..

публикувано на 19.04.24 в 14:39
ТД на НАП в Бургас, архив

Наближава крайният срок за дължимите данъци върху доходите от миналата година

До 30 април гражданите внасят дължимите данъци върху доходите си, придобити през 2023 г., напомнят от Националната агенция за приходите. Най-бързо и лесно и по всяко време на денонощието плащането към НАП става чрез виртуалния ПОС терминал (е-услугата на приходната агенция за плащане с карти). Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност..

публикувано на 19.04.24 в 14:29

"Православен зов" : Епископ Йеротей може най-ефективно и пълнотворно да работи за обединяване на свещениците и миряните

На 22 април предстои заседание на Светия Синод, на което трябва да се направи нов списък с достоизбираеми епископи, кандидати за сливенски митрополит. Сдружение „Православен зов“ разпространи становище  до медиите относно избора, в което сигнализира, че има опасност епископ Йеротей да не попадне в списъка. Председателят на..

публикувано на 19.04.24 в 13:41

Немската езикова гимназия „Гьоте“ организира благотворителен концерт

Немската езикова гимназия "Гьоте" кани бургазлии на традиционния си благотворителен концерт под надслов "Обич за всички". Той ще се проведе днес и се организира за 12 - та година, като учениците се ангажират с каузата да помогнат на хората с увреждания.  Призивът е да бъдат събрани средства за Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, за..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 19.04.24 в 09:40

Община Царево разкрива 4 работни места за хора с увреждания

Община Царево разкрива четири работни места за хора с увреждания и други приоритетни групи безработни, съобщиха оттам. Това стана възможно на база изпълняван проект „Започвам работа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). По проекта ще бъдат назначени неактивни и безработни в неравностойно положение и хора..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05