Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 17 ФЕВРУАРИ:

Снимка: Десислава Андреева

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 17 ФЕВРУАРИ:

Когато беше малък Гошо искаше да стане космонавт. Сега иска просто да дойде петък…

Е, започваме с добрите новини - петък е на хоризонта! Добро утро на 17-ти февруари! Вдишваме от свежия му въздух и събираме добри идеи за събуждане в ефира на БНР Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч.   

Повече от 50 души от бургаския квартал Крайморие се събраха на организираната от свещеника среща, за да изгладят недоразуменията по между си – какво се случи?

И една тема с продължение. В края на януари ви разказахме за проблемите на жителите на бургаския квартал „Лозово“. Жителите поставиха редица въпроси, които ние отправихме към възложителя ВиК - Бургас. Какво ни отговориха?

В минутите за култура ви срещаме с художника Иво Бистрички, който представя изложбата си „Солници“ в бургаската галерия „Пролет”.  Експозицията показва най-новите платна на автора, рисувани през последните няколко месеца и посветени на бургаските солници. 

И още картини, но върху кино лента – "Игра на доверие" тръгва по кината в цялата страна от днес. Драмата с елементи на трилър говори за жените, които отказват да бъдат в ролята на жертва.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен конкурс – в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителен конкурс в помощ на двойки с репродуктивни проблеми стартира клиника "New life". От здравното заведение търсят най-чаровните деца, които ще станат лица на календара на клиниката за 2024-та година. Всяко участващо дете, ще получи подарък - по един стенен календар. Средствата, събрани от продажбата на останалите календари, ще..

публикувано на 02.06.23 в 11:34
снимката е илюстративна

Продължава приемът на документи за подмяна на отоплителните уреди в Бургас

Вече стартира вторият прием на документи за подмяна на старите печки на дърва и въглища с екологични уреди в Бургас.  Вторият финален срок за подаване е 31 август 2023 г. Интегрираният проект предвижда да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства от града.  Припомняме допустимите райони и квартали за участие по проекта: ЦГЧ, кв...

публикувано на 02.06.23 в 11:17
Архив

Отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Днес отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. По повод 147 години от смъртта на революционера пред паметниците му на много места в региона ще бъдат поднесени цветя и венци в знак на признателност към националните ни герои. От 12 часа пред паметника на Ботев в Морската градина в Бургас ще се проведе ритуал по..

публикувано на 02.06.23 в 08:40

Първите за месеца учебни стрелби на полигон Батмиш са насрочени за днес

Първите за месец юни стрелби от учебната подготовка на сливенския гарнизон на полигон „Батмиш“ са насрочени за днес. Те ще започнат от 8,15 и ще продължат до 16 часа. Стрелби ще има всеки работен ден през следващата седмица.  График, изготвен от военно формирование 22 220 е следният: На 5, 7, 8, 12, 19, 20, 21, 22, 23, 27, 28 и 29 юни занятията ще се..

публикувано на 02.06.23 в 08:12

Игри и забавления и за децата от два Центъра за настаняване от семеен тип

Празник за децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Ронкали" и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - 1 в кв. Меден рудник се проведе днес по повод 1 юни - Деня на детето. Срещата беше в двора на Дом "Ронкали" в кв. Ветрен.  Момичета и момчетата от двете социални институции се забавляваха на парти организирано от..

публикувано на 01.06.23 в 18:00

"Изгрев парк фест" започна, включете се в забавата

С богата програма започна шестия Изгрев парк фест. В него се включват над 200 деца от читалищата в общината, които представят песни, модерни танци и хора, и дори изпълнения на флейта и зумба.  На откриването присъства кметът Димитър Николов, както и композиторът маестро Стефан Диомов. И това не е случайно, защото малките Изгревчета от вокалната..

публикувано на 01.06.23 в 17:41

С изложба, рисунки на открито и много игри децата на Царево празнуват 1 юни

С изложба, рисунки на открито, много игри и добро настроение децата на Царево празнуват 1 юню. В Международният ден на детето бе представена  изложба на учениците към СУ ,,Н.Й.Вапцаров‘‘ град Царево.  Кметът на общината инж. Георги Лапчев отправи своите пожелания, към всички дошли на градския площад. Изненада за малки и големи беше появата на..

публикувано на 01.06.23 в 17:23