Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Според общински съветници има възможност цената на водата да бъде намалена

Снимка: Pixabay

Повишаването на цената на водата от август месец е напълно неоснователно, смята общинският съветник Иван Иванов. По думите му, още през септември от ВиК дружеството изпратили до общинските съветници седем бизнес плана, които определяли различни нива на цената за кубик вода, но така и не се стигнало до разискването им.

"Аз изразих мнение, че най-подходящият бизнес план и този, който би удовлетворил гражданите на Бургас е цената на водата да се върне на нива от 3.09 лв., без ДДС, което ще облекчи финансовата тежест към гражданите. А за съжаление, това, което не се случва към този момент е, че тези седем бизнес плана трябваше да бъдат разисквани на общо събрание на Асоциацията на ВиК дружествата", каза Иван Иванов. 

Общинският съветник и колегите му имат идея и за промяна в наредбата за преместваемите обекти. Процедурата "Първи по ред, първи по право" създава проблеми, каза общинският съветник Красимир Калудов.

"Възрастни хора, които работят, хранят семейства, осигуряват работни места, плащат данъци, тези хора ги принуждаваме да се редят и да чакат в студа след полунощ пред общината, за да си запазят ред. Затова едно от нашите предложения беше да се създаде една такава електронна платформа за кандидатстване, по примера на платформата за записване за детските градини", каза Красимир Калудов. 

Друго предложение е удължаването на срока за ползване на обектите, който от три да стане пет години, каза още Красимир Калудов. В момента има сформирана комисия в общинския съвет, която до два месеца трябва да представи нов проект за наредба за преместваемите обекти. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят протести в областта на културата при намален бюджет

Синдикални структури в областта на културата са готови на протестна акция, с която за седмица да оставят България без културни събития. Недоволството е свързано с исканията им бюджетът на Министерството на културата за тази година да не бъде орязан, както и искат увеличение на субсидията за културните институти и за Българското национално радио...

публикувано на 06.06.23 в 13:27
снимката е илюстративна (архив)

Царево внедри система за разделно събиране на отпадъци

През изминалата година в община Царево беше внедрена система за разделно събиране на отпадъците от хотели, заведения и други търговски обекти. От Общината информират, че това лято започва разделното събиране и на отпадъците, изхвърляни от жителите и гостите на общината. За целта на територията на общината ще бъдат разположени специални..

публикувано на 06.06.23 в 13:20

Започват ремонти по Ясна поляна, днес спират водата частично

Започва аварийният ремонт на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна", информират от ВиК - Бургас. Дейностите стартират днес. Водоподаването ще бъде спряно за в.с.Куку баир и селата Велика, Варвара, Фазаново, Бродилово и Дебелт след 10 часа на 6 юни. Проблеми с водоснабдяването са възможни на в.с. "Дюни", в.с. "Свети Тома",..

обновено на 06.06.23 в 09:52

Обществено обсъждане в КЕВР да поскъпнат ли тока за бита, парното и топлата вода

В Комисията за енергийно и водно регулиране ще се проведе обществено обсъждане на предложението токът за бита да поскъпне с близо 4 на сто, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до половин процент от 1-ви юли.  Цените вече бяха обсъдени с енергийните дружества.  Основните критики дойдоха от топлофикационните дружества, които искаха..

публикувано на 06.06.23 в 08:35

Затварят улици в Бургас заради ВиК ремонти

От 11 часа днес до 13 юни ще бъде спряно движението на автомобили в кръстовището, образувано от улиците „Шейново“ и „Македония“ . Ще се въведе променена временна организация на движението.  При кръстовището, образувано от улиците „Ангел Димитров“ и "Рибарска" в кв. „Сарафово“, от 9 часа днес до 16 юни ще се ограничи преминаването на автомобили в..

публикувано на 06.06.23 в 07:02

"Булевард Демокрация" - на 5 юни

"Още днес България би могла спокойно да бъде приета в Шенген. Има една сграда да доизмажем и се надявам до края на февруари да я направим." Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с канцлера на Австрия Вернер Файман, който е в София. Това е част от статия в „Дневник“ от 2 февруари 2011 г. Сега сме 5 юни 2023 г. Очевидно нещо се бави..

публикувано на 05.06.23 в 15:02

"Фентъзи и алтернативна история" утре в библиотеката

Утре, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари. Мястото е новата библиотека, а началото е в 18.45 часа. "Ако обичате фантастиката и да се срещате със себеподобни,..

публикувано на 05.06.23 в 13:16