Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започна основният ремонт на детската градина в село Крумово

Община „Тунджа“ започна изпълнението на още един проект, финансиран от Местна инициативна група „Тунджа“ по Програма за развитие на селските райони. Той включва  ремонт на детска градина село Крумово и на отоплителна инсталация на ОУ "Васил Левски", селоТенево.  Стойността му е  177 982.15 лв. Срокът му за изпълнение е 30 юни 2023 г, съобщават от общината.

Докато трае ремонтът, децата от група „Люляче“ ще се обучават в сградата на началното училище в селото.

В момента се работи и по друг инфраструктурен проект, финансиран от МИГ „Тунджа“ – „Строителство, реконструкция или рехабилитация на ул. „П. Волов“ и ул. „Поп Андрей“ в Тенево и ул. „Странджа“ в  Ботево, община „Тунджа“, който е на стойност 148 778,43 лв.

По проекта се извършва реконструкция на трите улици. Срокът за изпълнение също е 30 юни 2023 г.

Предстои да започнат ремонти дейности и по другите инфраструктурни проекти към МИГ „Тунджа“ - за реконструкция на две спортни площадки в селата Безмер и Кукорево, изграждане на посетителски център в  Генерал Инзово и ремонт на читалищата в селата Търнава и Челник.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат на учителите с 15 до 18% по-високи заплати със задна дата от 1 януари

Между минимум 15% до максимум 18% увеличение на заплатите ще получат учителите в община Бургас със задна дата от 1 януари. Парите ще бъдат изплатени в началото на октомври, заедно с трудовите възнаграждения за септември.  Нямаме притеснения за разпределението на средствата, предвидени за увеличение на заплатите на учителите в община..

публикувано на 03.10.23 в 12:14

Химни ще имат още училища в Бургас, Сливен и Ямбол

"Музикаутор" и партньорите дават старт на третото издание на инициативата „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат“. То се провежда под патронажа на Министерството на културата и на Министерството на образованието и науката и предвижда създаването на химни за училища от осем града на страната. За изминалите 2 издания на..

публикувано на 02.10.23 в 15:58

За 33-ти път БСУ откри новата академична година

За 33-ти път беше открита новата академична година в БСУ. Първокурсниците бяха приветствани в аулата на висшето учебно заведение.  Над 1000 са новозаписаните студенти в 9 бакалавърски, 37 магистърски и 8 докторски програми.  Близо 100 са чуждестранните студенти и докторанти, които в момента се обучават в БСУ. Те идват от Беларус, Руска..

публикувано на 02.10.23 в 15:47

С нови школи ЦПЛР открива учебната година

Центърът за подкрепа на личностно развитие в Бургас открива новата учебна година с концерт от 17.30 часа на сцена Охлюва. В него ще се включат оркестрите и ансамблите към центъра, както и клуба по спортни танци "Бургас 75". Новостите тази година са няколко, а една от тях е школата по гайда. "Друга новост тази година е  школа по английски език..

публикувано на 02.10.23 в 09:50

Новата учебна година започва в БСУ

Бургаският свободен университет ще открие академичната учебна година днес от в 10.00 часа в аулата на учебното заведение. След тържествената церемония, ще се проведат въвеждащи информационни срещи на деканските ръководства със студените от първи курс. В 11.00 часа Софийският университет „Свети Климент Охридски“ също открива своята академична година...

публикувано на 02.10.23 в 08:08

платена публикация
Манол Тодоров: Образованието в Бургас се развива с добри темпове

Бургас е една от малкото общини, която не само няма закрити училища, а дори с всяка изминала година, над 200 нови ученици се вливат в бургаските учебни заведения. Това коментира бившият съветник от „Български възход“ Манол Тодоров, който бе член на комисията по образование и спорт в отиващия си Общински съвет на Бургас. "Нашата комисия беше..

публикувано на 28.09.23 в 17:45

Нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол в ОУ „Антон Страшимиров“

В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели. Преди ремонта старата асфалтова настилка не отговаряше на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания...

публикувано на 27.09.23 в 15:48