Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Проверки се провеждат на пункт Лесово

| обновено на 11.03.23 в 11:44
Снимка: Даниела Костова

На Граничен пункт Лесово се извършва съвместна проверка на Икономическа полиция, Комисията за защита на потребителя, автомобилна администрация и Министерството на туризма. Предмет на проверката е осъществяването на  нерегламентирани пътувания и превоз на туристи.
До момента проверката протича спокойно, съобщи Елеонора Младенова от Министерството на туризма:
Към момента са преминали 4 автобуса, които са проверени и е установен акт за административно нарушение от автомобилна администрация. Целта на тези проверки е да се прекрати сивия сектор ида се спре нерегламентираната дейност.
Кристина Касабова от Комисията за защита на потребителите в Бургас поясни:
Днес конкретно тук искаме да видим дали лицата, които правят екскурзии повече от един ден. Основната туристическа услуга в Закона за туризма е да има нощувка и изхранване, да има транспортна услуга, за да вменишна някого да бъде регистриран като тур оператор. Идеята на Закона е да видим дали са регистрирани тези лица...


По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат нов морски център към рибарското пристанище в Поморие

Модернизацията на съществуващото Рибарско пристанище - Поморие продължава чрез създаване на Морски център „Магазия”, съобщиха от общината. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за морско дело и рибарство.  Новият морски център ще обслужва цялостната дейност на рибарското пристанище, за пристанищен склад - хранилище на..

публикувано на 03.06.23 в 16:30
архив

Демерджиев: Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите

Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, това заяви по време на блиц парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Проверка на МВР е доказала, че в някои от хотелите  са настанявани  над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет, както и деца, които не са се родили, и хора, които не са влизали в..

публикувано на 02.06.23 в 13:38
Илия Проданов

Илия Проданов: Декларирането на ренти под 5 хил. лв. е административно непосилно

Националната асоциация на зърнопроизводетелите (НАЗ)   иска промяна на прага от 5 000 лева за деклариране на ренти. От асоциацията се изпратили становище  до Министерството на финансите. Според бранша това е  непосилно за земеделските производители, които изплащат суми под 5 хил. лв. на множество собственици В края на миналата година 48-то Народно..

публикувано на 02.06.23 в 09:44

Нулевоенергийна каравана е разположена пред „Флората“ в Бургас

Нулевоенергийна каравана е разположена пред Експозиционния център „Флора“ в Бургас. Тя има дървена носеща конструкция, хидро и топлоизолация. Покривът е с топлоизолация от минерална вата и покритие от керемиди. Караваната използва само възобновяеми източници на енергия, като слънчеви панели, вятърни турбини или хидроизточници, които генерират..

обновено на 02.06.23 в 08:54

Откриха плажния сезон в Слънчев бряг

Туристическият сезон в Слънчев бряг вече е открит, а пясъчните ивици посрещнаха в изряден вид първите си туристи. На Северния, Централния и Южния плаж са подредени чадъри и шезлонги; осигурени са спасители, които от днес бдят за сигурността на летовниците. Спазено е изискването за 50 на сто свободна зона, в която плажуването е безплатно. Преди да бъдат..

публикувано на 01.06.23 в 16:32

Бургас пълен за летния сезон, ще има рекорден брой събития и фестивали

Предстоящият летен сезон в Бургас е абсолютно запълнен, това съобщи Радовеста Стюърт, директор на общинското предприятие "Туризъм" по време на бизнес среща за града и региона организирана от "Капитал". Това е постигнато с развитието на града като фестивална и събитийна дестинация през последните 10 години. "Всичко започна с отварянето на Зоната..

публикувано на 01.06.23 в 12:10

Община Созопол подготвя три проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество

Община Созопол да кандидатства по три проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество, в партньорство с Турция и Грузия. Това е една от докладните записки, които ще обсъжда днес местният парламент.  "Единият е изключително важен. Той ще ни позволи да закупим оборудване за нуждите на рибарското пристанище и да обследваме ерозионните..

публикувано на 31.05.23 в 09:03