Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 15 март

Снимка: Мария Филева

Служебният финансов министър Росица Велкова е поискала от всички свои колеги министри да намалят разходите си с 20% заради риск за бюджета, пише „24 часа“. И допълва:

„Причините за тревогата на финансист №1 са значителните по размер разходи от закони, гласувани от предишни народни събрания. Изпълнението им води до влошаване на бюджетното салдо – то се очертава да бъде с дефицит около 7% от БВП, предупреждава Велкова. Като най-застрашаващи фискалната стабилност Велкова извежда увеличението на пенсии и социални възнаграждения, намалените данъчни ставки, както и неизпълнени европейски и национални инвестиционни програми“

Да ви кажа, без да съм финансист, ми беше доста странно как всеки ден хвърчат едни милиони в държава, която претендира да е най-бедната в Европа. И сега вече май започвам да разбирам. Лошото е, че това се случва в рамките на липса на бюджет. А ако дойде лятото и такъв започне да се прави, разходите в него ще бъдат завишени. Което прави още по-трудно конструирането и на правителство, което ще трябва да предлага бюджет в такова време…

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – от фермата до магазина. Защо и къде поскъпва храната ни? Срещаме ви с фермери от Айтос, Карнобат и Странджа

-  В рубриката „Евранет +“ – борбата с инфлацията и единната минимална работна заплата

-  След 17 ч. - 6 години продължават скандалите, заплахите, прокурорските проверки и съдебните дела между български инвеститор и руски граждани в апарткомплекс в Равда.

-  И още – благородна инициатива на бургаски лекари – даряват кръв за хора, които нямат близки

-  И днес – култура, спорт, вълненията на хората от социалните мрежи и рубриката „Новини в минало време“. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 7 юни

Правителството падна, да живее правителството! На изпроводяк, регионалното министерство раздало 4 милиарда за ремонт на пътища за следващите 4 години. С кеф да си ги харчат следващите. Ако бяхме вече в еврозоната, нямаше да са 4, а щяха да са само 2, ама нали все някой слага прът в колелото на нашия прогрес. В този ред на мисли, от..

публикувано на 07.06.23 в 15:00

Част от светофарите в Бургас няма да работят заради обновяване

Няколко светофарни уредби в Бургас ще бъдат обновени, съобщават от Общината. Това се прави във  връзка с проекта "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас".  Поради това част от светофарите  ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: - 08.06.23 г., четвъртък,..

публикувано на 07.06.23 в 14:33

Стационарен и мобилни центрове за услуги са създадени в Бургас и Малко Търново

585 хиляди евро е стойността на двугодишния проект  „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“. Основен бенефициент е община Малко Търново, партньори са община Бургас,  Дирекция на образованието и младежта в Рейкявик, Исландия и  Национална мрежа за Здравни медиатори. Той..

публикувано на 07.06.23 в 14:28
Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

В сливенско село спасиха елен, паднал в напоителен канал

Елен, паднал в напоителния канал край сливенското село Чинтулово е спасен от екип на пожарната и горски служители. Вероятната причина дивото животно да падне в канала е, че е опитал да пие вода, коментираха днес пожарникарите.  Сигналът за паднало животно в канала е подаден около 18.17 часа. Екип на пожарната тръгва незабавно към посоченото..

публикувано на 07.06.23 в 13:05

В Царево откриват парк за свободно пуснати кучета

С открит парк за разходка и свободно пускане на кучета ще разполага Царево. Той ще е разделен на две – за едри и средни породи и за дребни породи кучета. Откриването ще стане с кампания под мотото "Грижа за животните". Това се случва след проведено експертно обсъждане и допитване до стопани на домашни любимци. В кампанията, с участието..

публикувано на 07.06.23 в 12:57

На Лесово откриха 600 000 къса контрабандни цигари в товарен автомобил

Служители на Митнически пункт Лесово задържаха 600 000 къса (30 000 кутии) контрабандни цигари при проверка на влизащ в страната товарен автомобил. Тютюневите изделия са били укрити в опаковани мебели – огледални маси. На 5 юни около 20:20 часа товарният автомобил с чужда регистрация пристига на Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от..

публикувано на 07.06.23 в 12:46

Кампания за успешна реализация сред ученици от Болярово

Кампания “Пътят на успешната реализация”, сред учениците от СУ “Д-р Петър Берон” в  Болярово проведе мултидисциплинарният екип към Комплекса за интегрирани услуги. Целта на кампанията е насърчаване на учениците  да завършат и продължат своето образование, за да придобият знания, умения и компетенции за успешна реализация. Кампанията  се проведе с..

публикувано на 07.06.23 в 10:24