Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 16 март

Снимка: БГНЕС

След бомбата, която финансовия министър хвърли вчера, днес ситуацията се успокои отново от финансовия министър. Оказа се, че май нямало да се наложи да теглим заем, не сме заплашени от фалит и нямало проблем с валутния борд. Това – днес. Но някои експерти бият камбаната, че нещата съвсем не са розови в парите в държавата. И насочват вниманието ни към фалитите на банки зад океана, което, като лавина, може отново да рефлектира върху нашата мила татковина. Защото, нали помните онзи виц за кризата, дето не минала през България. Защото тука си е така…
Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Теодора Кралева и с мен, Мариян Иванов. 
Ето и акцентите:
-Проблемите със солеността на Поморийското езеро – защо намалява и какви са рисковете – в темата ни днес
-В коментарната ни рубрика – за рисковете пред бюджета – икономиста Кузман Илиев пред Хоризонт
-И още – какви са плюсовете от приемането на еврото? Евродепутатът Ева Мария Попчева
-И още – ремонт на Дома за стари хора в боляровското село Воден предвижда общината. 
-И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. 
-Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Теодора Кралева е звукорежисьор, аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 7 юни

Правителството падна, да живее правителството! На изпроводяк, регионалното министерство раздало 4 милиарда за ремонт на пътища за следващите 4 години. С кеф да си ги харчат следващите. Ако бяхме вече в еврозоната, нямаше да са 4, а щяха да са само 2, ама нали все някой слага прът в колелото на нашия прогрес. В този ред на мисли, от..

публикувано на 07.06.23 в 15:00

Част от светофарите в Бургас няма да работят заради обновяване

Няколко светофарни уредби в Бургас ще бъдат обновени, съобщават от Общината. Това се прави във  връзка с проекта "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас".  Поради това част от светофарите  ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: - 08.06.23 г., четвъртък,..

публикувано на 07.06.23 в 14:33

Стационарен и мобилни центрове за услуги са създадени в Бургас и Малко Търново

585 хиляди евро е стойността на двугодишния проект  „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“. Основен бенефициент е община Малко Търново, партньори са община Бургас,  Дирекция на образованието и младежта в Рейкявик, Исландия и  Национална мрежа за Здравни медиатори. Той..

публикувано на 07.06.23 в 14:28
Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

В сливенско село спасиха елен, паднал в напоителен канал

Елен, паднал в напоителния канал край сливенското село Чинтулово е спасен от екип на пожарната и горски служители. Вероятната причина дивото животно да падне в канала е, че е опитал да пие вода, коментираха днес пожарникарите.  Сигналът за паднало животно в канала е подаден около 18.17 часа. Екип на пожарната тръгва незабавно към посоченото..

публикувано на 07.06.23 в 13:05

В Царево откриват парк за свободно пуснати кучета

С открит парк за разходка и свободно пускане на кучета ще разполага Царево. Той ще е разделен на две – за едри и средни породи и за дребни породи кучета. Откриването ще стане с кампания под мотото "Грижа за животните". Това се случва след проведено експертно обсъждане и допитване до стопани на домашни любимци. В кампанията, с участието..

публикувано на 07.06.23 в 12:57

На Лесово откриха 600 000 къса контрабандни цигари в товарен автомобил

Служители на Митнически пункт Лесово задържаха 600 000 къса (30 000 кутии) контрабандни цигари при проверка на влизащ в страната товарен автомобил. Тютюневите изделия са били укрити в опаковани мебели – огледални маси. На 5 юни около 20:20 часа товарният автомобил с чужда регистрация пристига на Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от..

публикувано на 07.06.23 в 12:46

Кампания за успешна реализация сред ученици от Болярово

Кампания “Пътят на успешната реализация”, сред учениците от СУ “Д-р Петър Берон” в  Болярово проведе мултидисциплинарният екип към Комплекса за интегрирани услуги. Целта на кампанията е насърчаване на учениците  да завършат и продължат своето образование, за да придобият знания, умения и компетенции за успешна реализация. Кампанията  се проведе с..

публикувано на 07.06.23 в 10:24