Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

3 април ще бъде неучебен ден за училищата с изборни секции

Денят след парламентарните избори – 3 април (понеделник), ще бъде неучебен за всички ученици в училищата, в които има разкрити изборни секции. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха стотици талантливи деца за високи резултати в образованието

Стотици талантливи деца бяха наградени в Церемонията по връчване на награди на ученици от област Бургас. Те получиха своите дипломи за постигнати високи резултати в образователния процес "Вярната посока". Отличията им бяха връчени от началника на РУО Бургас Петя Петрова. "Можем да ги мотивираме чрез добри примери, чрез предизвикателства към..

публикувано на 01.06.23 в 16:21

Представят албум по православна живопис за деца "Българските светии"

В Регионалния исторически музей в Бургас днес ще бъде представен албум по православна живопис за деца "Българските светии''. Той е вдъхновен от децата идващи в часовете по религия, от тяхното любопитство, любознание и силна вяра в Бога.  Албумът представя българска история погледната през призмата на светиите, просияли в българските земи, за това как..

публикувано на 01.06.23 в 09:20
БСУ

В БСУ награждават ученици за постигнати високи резултати

В Бургаския свободен университет, зала "Изток", от 14:30 ч., ще започне церемонията по връчване на награди на ученици от област Бургас за постигнати високи резултати в образователния процес "Вярната посока". Събитието е нестандартно, защото паралелно с награждаването ще се проведе и форум, в който учениците ще споделят мечтите си в блиц интервюта,..

публикувано на 01.06.23 в 08:47

"Детска нощ на музеите" в природонаучния музей на Бургас

Регионалният исторически музей в Бургас ще отбележи Денят на детето по изключително нетрадиционен начин, информират от там. За всички деца и учащи Природонаучната експозиция е подготвила „Детска нощ на музеите". Събитието ще се проведе за пръв път в Бургас.  Децата ще могат не само да разгледат музея безплатно, но и да се включат в различни..

публикувано на 30.05.23 в 13:25

Доц. Георгиев: Важно е да създадем подходяща среда за работа на студентите

Университет "Проф д-р Асен Златаров"има амбицията да стане да стане изследователски  център, каза в предаването "Влез в час" доц. Йордан Георгиев. Предстои въвеждането на чуждоезиково обучение: "Тази година предстои обучение и на студенти по медицина на английски език. Надяваме се да успеем да открием фармацевтичен факултет,да продължи да се..

публикувано на 29.05.23 в 13:50

Бургаските съветници подкрепиха ремонта на Спортното училище

Общинските съветници подкрепиха кандидатстването за финансиране на ремонт и рехабилитация на общежитието и сградата на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас, информира Общината. Спортното училище в Бургас ще кандидатства за ремонт на общежитията си „Точно преди две години по същото време внесох докладна записка за финансиране по евро проект..

публикувано на 29.05.23 в 11:30

Отпускат средства за ремонт на ОУ „Христо Ботев“ в Сарафово

Осигуряване на 53 000 лв. в бюджета на ОУ „Христо Ботев“ в бургаския кв. Сарафово гласуваха общинските съветници. Средствата са за ремонт на помещения и обособяване на  класни стаи за нуждите на приема в първи клас в училището. Докладната записка беше внесена извънредно.  "Трябва спешно да подготвим две нови класни стаи. Едната стая е вътрешна стая..

публикувано на 29.05.23 в 09:45