Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 22 март

Снимка: Ани Петрова, БНР

Добре, че са кризите, че да разберем, че у нас има институции. Ето, дойде криза с цени, с евентуална спекула, с възможни картелни споразумения и разбрахме десетки неща. Като например, че у нас ни заблуждавали и ни пробутвали имитиращи продукти за сирене. Аз, лично, съм много изненадан. Предполагам и вие. Е, от неправителствени организации, като „Активни потребители“ от години бият камбаната за подобни нарушения, ама те затова са и неправителствени. Но е важното да сме информирани. Не, че практиката спира, но едно е да ядеш имитация на сирене, купена за сирене. А съвсем друго е да си информиран като го правиш. Тоест – направил си своя информиран избор.

Напълно осъзнато и вие направихте своя избор – времето на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Теодора Кралева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Изборите, организацията, параваните и броенето на бюлетините. Тема с продължение, този път адресът са Ямбол, Тунджа и Стралджа.

-  Възстановяването и опазването на океана, моретата и водите е една от най - спешните и критични задачи на нашето време. Темата беше обсъждана на тематична конференция, която се проведе в Бургас

-  В рубриката „Евранет+“ - в седмицата, в която в Ню Йорк се провежда световната конференция на ООН за водата,  поглеждаме към "водните" приоритети на ЕС, представени от Европейската комисия за така наречения План за действия за водата.

-  След 17 – засилен интерес към първата трудова борса за летния туристически сезон – какво се търси, какво се предлага и на какви пари?

-  И нещо любопитно – бургаски ученици участваха в симулиран наказателен процес в съда

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за култура. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пуснаха движението по ремонтираната част на ул. „24-и Черноморски пехотен полк“

Възстановено е движението на автомобили по ремонтираната част от ул. „24-и Черноморски пехотен полк“, съобщават от Община Бургас. Това са около 500 м от ул. „Места“ до стадион „Лазур“. Участъкът беше в лошо конструктивно състояние. Изпълнено е преасфалтиране, заедно с локални малки ремонти. Изграден е нов тротоар от страната на к-с „Лазур“. Предвидено е..

публикувано на 30.05.23 в 14:13

Боеприпас от минохвъргач бе обезвреден край Средец

82-милиметров минохвъргачен изстрел с взривател е открит  в землището на с. Варовник,  община Средец. Сигналът е подаден от Областния управител на Бургас и насочен към  началника на отбраната, формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база Бургас, с ръководител капитан III ранг..

публикувано на 30.05.23 в 13:51

Съдържат ли мидите микропластмаса и има ли кой да ги изследва?

Учени от БАН твърдят, че дивите миди по българското Черноморие имат увредено ДНК, а всички миди съдържат микропластмаси. Това е установено при голямо изследване на черните миди и няколко вида бели миди, започнало още през 2016 година.  Твърдение: Всички миди съдържат микропластмаса Учени от БАН са направили проучване в български..

публикувано на 30.05.23 в 11:44

Бургас предлага дълъг уикенд със събития посветени на децата

Тематичен дълъг уикенд посветен на децата ще предложи Община Бургас. Като част от програмата е музикалният празник „Празнувай с Малките“ с участието на Весела Бонева и Явор Велчев, изложби, арт ателиета, семейно бягане на родители с бебешки колички, кинопрожекция и много други. Събитията са с вход свободен. В организацията и разнообразната програма..

публикувано на 30.05.23 в 10:21
архив

Бургас е домакин на конференция на прокуратурите от Източна Европа и Централна Азия

Прокуратурата на Република България ще бъде домакин на Международна конференция, посветена на противодействието на трансграничната престъпност, киберпрестъпността и изпирането на пари, съобщават от институцията. В нея ще се включат участници от държави от Източна Европа и Централна Азия. Форумът ще се състои в периода 30.05-01.06.2023 г. в гр...

публикувано на 30.05.23 в 08:49
архив

Трудова борса в сферата на промишлеността започва в Бургас

Бургаското „Бюро по труда“ организира среща с работодатели в сферата на промишлеността. Борсата е насрочена за 10.00 часа в сградата на Военният клуб в Бургас /ул. „Христо Ботев“ № 48/. Там бургазлии ще могат да се запознаят с дейността на фирмите - участници, ще имат възможността да осъществят контакти с работодателите и да получат предложения за..

публикувано на 30.05.23 в 08:44

В Бургас се отбелязват 120 г. дипломация между България и САЩ

Посланикът на САЩ в България  Кенет Мертен се очаква днес в Бургас. С двудневна програма в морския град ще бъдат отбелязани 120 години от дипломатическите отношения между България и американската държава. До Казиното е подредена  тематична документална изложба. В близост до нея днес ще се проведе дегустация на американски храни.  В далечната 1903 г...

публикувано на 30.05.23 в 08:30