Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започна облагородяването на Емировския квартал в Айтос


Реконструкция на улици, тротоари, изграждане на паркоместа и улично осветление започна днес в Емировския квартал в Айтос. Общинският проект бе одобрен от правителството, като средствата се отпускат от държавата. 

Кметът Васил Едрев и областният управител Мария Нейкова направиха първа копка на строителния обект. Едрев припомни, че инициативата за реализирането му е започнала преди 8 години от жителите му и от общински съветник, живущ в квартала, който е един от най-големите в града.

"Днес с първата копка слагаме началото на реновиране на ул. "Ради Боруков" и "Чудни скали" и прилежащите площи. И в началото на лятото или началото на есента, благодарение на професионализма на строителите дано да можем да завършим този квартал и той да стане едно по-добро място за живеене", посочи градоначалникът.


Изпълнителят обеща да спазва критериите за качество под контрола на общината и гражданите, както и да съкрати обявените срокове. 

"Всичко е свързано с времето, да стискаме палци да е хубаво времето и да успеем да съкратим максималко заложените 650 дена", каза инж. Людмил Митов от фирмата-изпълнител.


Живущите в Емировския квартал са доволни, че той ще има нов вид:

"От 1985 година живеем тук, само се асфалтираха по малко уличките, но тротоари нямаме"

"Най-вече колите спираха по тротоарите и ние сме принудени да вървим по асфалта"

"Дано да стане хубаво и приятно за всички в квартала и да се радваме на новото"


Засега осигурените средства по линия на МРРБ са 3 166 000 лв, като към средата на годината се очаква втория транш по проекта.

повече чуйте в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Минчо Афузов в ляво (архив)

Областният управител на Сливен подаде оставка и излезе в отпуск

Областният управител на Сливен Минчо Афузов подаде молба за напускане и излезе в отпуск, преди да бъде сменен от новото правителство. Днес той направи отчет на извършената от него и екипа му работа. До назначаване на нов областен управител неговите функции ще изпълнява заместникът му Антоний Андонов.  Афузов коментира, че няма информация кой..

публикувано на 08.06.23 в 17:05

Обществено обсъждане ще се проведе в Созопол за автогарата там

Обществено обсъждане ще се проведе в Созопол във връзка с автогарага там, информират от пресцентъра.  Срещата ще се проведе на 13.06.2023 г. от 17:30 ч. в кино-видеоклуб - НЧ „Отец Паисий“.  Гражданите, които са възпрепятствани да присъстват на срещата, могат да изпращат до 12.06.2023 г. своите предложения, въпроси и становища на e-mail:..

публикувано на 08.06.23 в 16:24

БАБХ - Бургас с нов директор

Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас вече има нов директор и това е Любимка Вълкова. Отстраниха окончателно директора на Агенцията по храните в Бургас Промяната е от понеделник, 5 юни, когато е отстранен от длъжност досегашният ръководител на местния клон на агенцията д-р Георги Митев, това потвърдиха от пресцентъра на..

публикувано на 08.06.23 в 16:01

Системен тормоз в бургаска детска градина?

Сигнал за тормоз на деца е подаден в бургаската детска градина „Изгрев“. Първо към директора на детското заведение се е обърнала вече бившата медицинска сестра Мария Стоянова, която е заявила, че нейна колежка проявява насилие над децата от яслена група „Сладурани“. По нейни думи, сигналът ѝ не е взет сериозно и не са предприети нужните мерки:..

публикувано на 08.06.23 в 15:13

Зелени Балкани: Кайтсърфисти прогониха розовото фламинго от Поморийското езеро

Нерегламентираното практикуване на водни спортове в Поморийското езеро прогони розовото фламинго, алармират от "Зелени Балкани"  и настояват за ефективен контрол от страна на институциите. От регионалната екоинспекция съобщиха, че за последните три години имат над 30 сигнала за кайтсърфисти там, трудно обаче се стига до налагане на глоби...

обновено на 08.06.23 в 15:04

"Булевард Демокрация" - на 8 юни

Ще започна с коментар за случващото се във Висшия съдебен съвет и стартиралата процедура за отстраняване на главния прокурор от страна на други прокурори. Той ще е изчерпателен. ………………………………………………………………… (да се чете като мълчание) Ами, аз това разбрах. Едни хора внасят едно искане, после преживяват катарзис и си го оттеглят. А..

публикувано на 08.06.23 в 15:00

Почистиха плаж Корал след изхвърления на брега бик

Почистиха плаж Корал след  изхвърления на брега бик, съобщават от Община Царево. Наложило се е използването на техника, заради размерите на животното. Районът е дезинфекциран и обеззаразен.  Акцията е проведена съвместно с Областна управа, РИОСВ гр. Бургас и Българска агенция по безопасност на храните.  На мястото бяха областният управител..

публикувано на 08.06.23 в 14:41