Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дубаров - Гъбката работи незаконно, Сабах - плащам наем

Емблематичната Гъбка в Бургас продължава да работи. Това е незаконно, заяви днес директорът на Центърът за административни услуги" Зора" Стефан Дубаров след заседание на Комисията по преместваемите обекти. На нея беше решено, че съветниците не могат да вземат отношение по казуса с кафенето, тъй като тече обжалване и съдебна процедура. Това правят двете фирми, които спорят за мястото- "Ди М Груп“ ЕООД и „Авалг"

 Извън заседанието Дубаров уточни:

"Каквото каже съдът, това ще бъде. Обектът вече е незаконосъобразен. Той работи с друга фирма, с човек, който е безимотен от "Акациите. "Уорд бейби" се казва фирмата, установена е от дирекция УКОРС. Има процедура против този обект, който така или иначе е с изтекло разрешително на 28 февруари. Без значение какво ще установи съдът, чия е правдата, така или иначе, позицията трябва да бъде освободена. Следващият обект трябва да бъде задължително нов, с нова визуализация, с нова конструкция и след решение на експертния съвет."

Дубаров уточни, че е направен констативен протокол и снимки как Гъбката работи незаконно на първи, пети, десети март и до настоящия момент. 

 Сабах не отрече, че Гъбката продължава да работи:

"Фирмата" Уорд бейби" е абсолютно законна, плаща данъци, няма абсолютно никакви задължения към НАП и общината. Плащаме наеми за абсолютно всичко, за маси, столове. Плащаме на общината.

Пред журналисти се стигна до