Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дубаров - Гъбката работи незаконно, Сабах - плащам наем

Емблематичната Гъбка в Бургас продължава да работи. Това е незаконно, заяви днес директорът на Центърът за административни услуги" Зора" Стефан Дубаров след заседание на Комисията по преместваемите обекти. На нея беше решено, че съветниците не могат да вземат отношение по казуса с кафенето, тъй като тече обжалване и съдебна процедура. Това правят двете фирми, които спорят за мястото- "Ди М Груп“ ЕООД и „Авалг"

 Извън заседанието Дубаров уточни:

"Каквото каже съдът, това ще бъде. Обектът вече е незаконосъобразен. Той работи с друга фирма, с човек, който е безимотен от "Акациите. "Уорд бейби" се казва фирмата, установена е от дирекция УКОРС. Има процедура против този обект, който така или иначе е с изтекло разрешително на 28 февруари. Без значение какво ще установи съдът, чия е правдата, така или иначе, позицията трябва да бъде освободена. Следващият обект трябва да бъде задължително нов, с нова визуализация, с нова конструкция и след решение на експертния съвет."

Дубаров уточни, че е направен констативен протокол и снимки как Гъбката работи незаконно на първи, пети, десети март и до настоящия момент. 

 Сабах не отрече, че Гъбката продължава да работи:

"Фирмата" Уорд бейби" е абсолютно законна, плаща данъци, няма абсолютно никакви задължения към НАП и общината. Плащаме наеми за абсолютно всичко, за маси, столове. Плащаме на общината.

Пред журналисти се стигна до лични пререкания и обиди на висок тон. Спорът бе има ли право или не Дубаров да спира на пешеходната пътека близо до Гъбката и кого е заплашвал. Наемателят заяви, че е гонен от дирекцията  и показа снимки къде се храни Дубаров. Последният  отговори, че е изпълнявал служебните си задължения като е спрял колата си и подчерта, че е негова лична работа къде се храни и е възможно заради обидите на Сабах, да заведе дело.

Директорът, обясни още, че Сабах е ползвал бомбоубежището безвъзмездно и показа снимков материал при какви условия се съхраняват стоките  и работи обекта. 


 

На заседанието присъства и Трендафил Трендафилов,който е представител на фирма "Авалг". Тя, според него, е подала първа документите си за  Гъбката, в момента се обжалва:

"Отказа на териториалния директор г-н Дубаров, който е съобразен с решението на Комисията, първото. На база, на което е постановен отказ и на нашата фирма, и на фирмата на г-н Рауф Сабах. Тъй като отказът, който е постановен на нас, не е мотивиран, ние го обжалваме пред Административен съд Бургас. Днес поисках от Комисията да преразгледат решението си, тъй като липсват мотиви в него и не става ясно как толкова години, назад във времето, докато г-н Сабах го е стопанисвал, както и други фирми преди него, решенията са вземани по един и същ начин - който първи подаде заявление, първи е по време, той печели позицията. В настоящия случай ние сме първи, но по отношение на нас нямаме постановено решение положително.Затова водим всички тези административни обжалвания и съдебни такива."

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище Бургас: Ръст от 15% на пътниците за Лято 2023

Очакванията на Летище Бургас са за по-голям брой пътници през това лято спрямо миналия туристически сезон. Прогнозите са за ръст от над 15%. Това съобщи експертът от отдел „Авиацоинен маркетинг“ Иво Барзов на среща с туристическия бранш в Поморие: „Чакаме около 1 900 000 пътници в сравнение с 1 630 000 пътници през Лято 2022. Основните пазари, които..

публикувано на 28.05.23 в 15:36

Българо-турски дамски бизнес форум ще се проведе в Бургас

Българо-турски дамски бизнес клуб, в партньорство с Община Бургас, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Българо-турската търговско-индустриална камара организира Българо-турски дамски бизнес форум. Той започва от 10:00 часа в Експозиционен център "Флора" в Бургас. Проявата  ще насърчи срещи на бизнес дами от България и..

обновено на 27.05.23 в 07:25

Политики за транспортна свързаност на Балканите обсъждаха в Бургас

Стратегическата инициатива „Три морета“ тепърва ще играе огромна роля. Това коментира в Бургас нейният основател, четвъртият президент Росен Плевнелиев по време на форум за транспортна свързаност на Балканите. Миналата година се случи нещо, което досега не се беше случвало, коментира Плевнелиев: „Три морета“ създаде фонд. Този фонд се..

публикувано на 26.05.23 в 16:36

КЕВР предлага токът за бита да поскъпне средно с 4%

Токът за бита да поскъпне средно с 4%, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до 0,5% от  1-ви юли, предлага Комисията за енергийно и водно регулиране . Регулаторът публикува за обсъждане доклад, от който става ясно, че се предвижда най-голям скок при тока за бита да има за потребителите на Енерго Про в Североизточна България - с малко над..

публикувано на 26.05.23 в 16:11

Одобриха промени в Кодекса на труда

Със 151 гласа “за” народните представители одобриха на първо четене промени в Кодекса на труда, с които се въвежда електронна трудова книжка. Против гласуваха 37-те депутати от възраждане, а 28 от ДПС избраха позицията “въздържал се”.  Промените предвиждат още Националната агенция за приходите да води регистъра на заетостта вместо Агенцията по..

публикувано на 26.05.23 в 12:09

Зелен Бургас: сгради с нулево потребление, ток от соларни паркове и биоразградими отпадъци

Обществените сгради, които ще се строят в Бургас ще бъдат със спазено изискване за сгради с нулево потребление. Това съобщи зам. кметът по стратегическо развитие и екология Весна Балтина по време на среща на бизнеса в Бургас и региона организирана от "Капитал". Край града се изгражда и първата в страната анаеробна инсталация  за..

публикувано на 26.05.23 в 08:40

Градушка унищожи голяма част от насажденията в Чарган

Градушка с големината на лешник е паднала този следобед в ямболското село Чарган. Няма постъпили сигнали за наводнени къщи и щети по сградите.  Унищожени са голяма част от насажденията в зеленчуковите градини и житните блокове.

публикувано на 25.05.23 в 16:52