Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бургаската полиция с нови оръжия

10 пистолета „Валтер“ и 17 електропреносими пистолета „ Тейзър“ бяха връчени на бургаската полиция днес. Те ще са предназначени за служителите на специализираните полицейски сили към бургаската полиция и за тези на районните управления в областта. 

На церемонията присъства и главният секретар на МВР – гл. комисар Петър Тодоров. "Нашите колеги го заслужават, заслужават го от години - да бъдат по-добре въоръжени, да бъдат по-добре облечени, да имат самочувствие като изпълняват служебните си задължения. Във всички дирекции получават оръжия като приоритетът е специализираните звена в тези дирекции - секторите за тактически действия, секторите за специални сили, като след това ще се пристъпи и към останалия състав", посочи той. 

Директорът на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов допълни, че се надява оръжието да не бъде използвано. "Все пак служителите трябва да разполат със съвременни оръжия, за да могат по-ефективно да изпълняват своите задължения", посочи той. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ