Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На 1 април започва прием на проекти по общинската програма за подпомагане на стартъпи

На 01.04.2023 г. започва приемането на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия, съобщават от институцията. Допустими участници ще бъдат физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, като това се е случило до 3 години преди датата на кандидатстване. Те трябва да отговарят на условията за микро или малък бизнес, екипи от минимум 2 (две) физически лица, както и ученици от Бургас на възраст над 16 години.

Подаването на проекти ще е изцяло по електронен път, чрез попълване на формуляр през интернет страницата на ДЗЗД Бизнес инкубатор – Бургас.

Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми; да предлагат конкретно решение за даден градски проблем и да предвиждат безвъзмездно ползване от бургазлии.

Вариантите за получаване на финансова подкрепа са различни, в зависимост от етапа на проектните идеи. Освен пакети за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране в размер до 5000 лв., с което да се покрие до 50 % от стойността на проекта. За екипи от ученици не се изисква самоучастие.

Срокът за приемане на заявления е до 05.05.2023 г., след което ще се извърши оценка и класиране от Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас.

Подробна информация е публикувана в интернет страницата на Бизнес инкубатор – Бургас.


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Геотермалната енергия като начин за отопление и охлаждане на сгради

Геотермалната енергия може да се използва като алтернативен начин за отопление и охлаждане на сгради. „Това е източник, който е възобновяем, с нулев въглероден отпечатък. Това е нещо, на което България е много богата дори имаме находища на геотермална енергия, топли минерални води с температура дори 150 градуса, така че България е една от..

публикувано на 06.06.23 в 15:34

Програма „ELENA“ в подкрепа за енергийно ефективни проекти

Програма „ELENA“ (European Local ENergy Assistance) предоставя безвъзмездни средства на публични и частни организации. Тя може да се използва за устойчиви инвестиции в енергийната ефективност и възобновяемата енергия, насочени към сгради и иновативен градски транспорт. Чрез нея може да се финансират проекти за обновяване и изграждане на..

публикувано на 06.06.23 в 13:56

Община Поморие хвърли ръкавицата към бизнеса за многоетажния паркинг

Община Поморие е разработила проект на многоетажен паркинг. През последните години при всяко обществено обсъждане, включително и за синята зона, идеята се лансира от граждани. Този път кметът Иван Алексиев хвърли ръкавицата към бизнеса по време на среща в морския град с хотелиери, туроператори, концесионери, собственици на заведения и къщи за..

публикувано на 06.06.23 в 11:53

Геотермалната енергия на фокус в "Ескпертът говори"

Използването на алтернативни източници на енергия е тема, която става все по-актуална. Една от причините за това е и че е сред приоритетните цели на Европейския съюз. Една част от средствата, които ще бъдат отпуснати по Плана за възстановяване и устойчивост, ще бъдат предназначени именно за подобни проекти.  Използването на геотермална енергия все..

обновено на 06.06.23 в 10:03
Снимката е илюстративна.

Има недостиг на кадри в строителния бранш, свързан с енергийната ефективност

Наблюдава се недостиг на кадри в строителния бранш, особено в сферата, свързана с внедряването на методите за енергийна ефективност. Това показва проучване на „Маркет Линкс“ сред около 100 фирми в цялата страна. Основната причина е, че няма достатъчно обучени професионалисти. Над 80 % от фирмите твърдят, че са напълно готови в организационен план,..

обновено на 06.06.23 в 08:41

Организират пътешествие по море до КТК "Ченгене скеле"

Посещение по море до културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще се проведе днес, съобщават от Община Бургас. Приключението ще е с кораб „Анастасия“ до рибарското селище. Отплаването е от Магазия 1 в 11.00 часа.  Комплексът се намира до едноименното рибарско селище и в него, в три експозиционни къщички, са представени рибарските традиции...

публикувано на 04.06.23 в 08:00

Нестинарските игри привлякоха хиляди туристи в странджанското село Българи

И тази година традиционните нестинарски игри в чест на „Св. Св. Константин и Елена” привлякоха вниманието на хиляди туристи, съобщиха от Община Царево. Празненствата от години се организират в нощта на 3-ти срещу 4-ти юни, когато по стар стил е денят на светиите. Програмата на празника започна сутринта с тържествена литургия за..

публикувано на 04.06.23 в 07:28