Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

През лятото осигуряват допълнителни медицински екипи по морето

Снимка: БГНЕС
Допълнителни медицински екипи ще бъдат подсигурени по Черноморието за летния туристически сезон. Това обяви министър Илин Димитров в социалните мрежи. 

Министърът на здравеопазването Д-р Асен Меджидиев допълва, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през лятото е обсъждан с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“ – Варна. 
Снимка: ФБ / Илин Димитров
„Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон", сподели Д-р Меджидиев.

В началото на август миналата година десет спешни медицински екипа бяха командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня