Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирана операция за контрол на скоростта до края на седмицата в цялата страна

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Пътна полиция".

До края на седмицата в цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция "Роудпол" и аналогични действия се провеждат на територията на всички страни членки на организацията.

По време на операцията е поставен акцент върху 24-часовия контрол, при който в петък тази седмица ще се предприемат непрекъснати проверки за скоростта. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

От Министерството на вътрешните работи обобщиха и данните от проверките за дните около Великден. Полицейските екипи са проверили общо на д 46 хиляди моторни превозни средства и 54 хиляди души, пътуващи в тях. За установени на място нарушения са съставени повече от 13 хиляди документа, от които 10 568 фиша и над 2 000 акта.

223 са водачите, управлявали автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Млад мъж се удави след скок от моста в Бургас

Млад мъж се удави този следобед на бургаския плаж след скок от моста. Това е вторият подобен случай за тази седмица. Мъжът е скочил около 16 часа от моста. Той е бил по бански, но никой от плажуващите наоколо не го познава. Това разказа Петър Русев, старши спасител на Северния бургаски плаж: „Един гражданин му хвърлил спасителен пояс да..

обновено на 26.06.24 в 17:19
Ученици преди изпит.

Успехът на бургаските десетокласници е над средния за страната, но и те са с тройки по математика

Успехът на бургаските десетокласници от националното външно оценяване е по-висок от средния за страната , съобщиха от Регионалното управление на образованието, след като по-рано през деня Министерството на образованието и науката представи анализа си на общите резултати. Най-отчетлива е разликата по информационни технологии и дигитални компетенции..

публикувано на 26.06.24 в 14:59

Енергийна общност, с участието на граждани, изгражда ВЕИ на плувния комплекс в "Славейков"

Тази седмица община Бургас ще обяви покана за включване в гражданско сдружение „Енергийна общност“.  В него с парична вноска могат да участват физически и юридически лица. Целта на дружеството е изграждане на фотоволтаична централа, чиято електроенергия общината ще изкупува за нуждите на плувния басейн в к-с „Славейков“. Иновативният проект в..

публикувано на 26.06.24 в 14:13

Вероятността от пожари е по-голяма в западната част на Странджа

В западната част на Странджа, общините Болярово и Средец вероятността от горски пожари е по-голяма и има нужда от по-специално внимание, смята Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа". Останалата част от планина е по-влажна и там рядко се случват пожари. Според него обаче държавата не прави достатъчно, за да превантира пожарите у нас.  "..

публикувано на 26.06.24 в 13:00
Кандидат-студенти на изпит.

Таксите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се увеличават с до 50 лева

Увеличение с 50 лева на годишните такси за обучение в повечето бакалавърски специалности на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предвижда проект за решение на Министерския съвет за таксите за кандидатстване и обучение в държавните ни университети и висши училища. В специалности с пренасищане на пазара на труда с кадри – като „Икономика“ – е..

публикувано на 26.06.24 в 10:49

Кв. Русалка в Свети Влас ще е без вода до 15 часа

До 15 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Русалка в Св. Влас, съобщават от водното дружество в Бургас. Там се работи по свързване на ВиК връзки. В Бургас без вода от 9 до 17 часа са живущите на ул. "Гладстон" в участъка между ул. "Самуил" и ул. "Княз Борис" и на ул."Любен Каравелов" в участъка между ул. "Гладстон" и ул. "Шейново" . Там се..

публикувано на 26.06.24 в 09:34

Затварят части от ул. „Чаталджа“, ще се работи нощем

Във връзка с изграждане на промишлен водопровод под ул.„Чаталджа“ и необходимостта от прокопаване на улицата, от община Бургас информират, че в пет вечери ще бъдат затваряни участъци от нея. На 26 юни няма да се движат превозни средства в отсечката от ул. „Осогово“ до ул. „Мургаш“.  На 27 юни се затваря зоната от ул. „Мургаш“ до ул. „Ген. Вл...

публикувано на 26.06.24 в 09:17